Magyarország

star_border

Sajtókapcsolat

Itt találhatóak a legfrissebb sajtóközlemények és a kapcsolódó letölthető képek.

Újságírói megkereséseket az alábbi elérhetőségeken várjuk: 

Baumit Kft.

Marketing osztály

+ 36 33 512 920


sajto@baumit.hu

Sajtóközlemények

Hírek, adatok és háttérinformációk újságírók és további érdekődők részére 

2021.11.12.

Kihirdették az Év Homlokzata 2021 pályázat nyerteseit

November 11-én immáron tizedik alkalommal, a szakma jeles képviselőinek meghívása mellett hirdették ki az Év Homlokzata 2021 pályázat győzteseit. A rendhagyó módon online térbe költözött gálaest során a neves szakértőket felvonultató zsűri 199 pályázatból, öt kategóriában jelölte meg a pályázatonként egymillió forint díjazásban részesülő nyerteseket és az oklevéllel elismert különdíjasokat.

2021.09.03.

Megemlékezés a Nemzeti Kőbányászati Emlékhelynél

A dorogi bányásznapi ünnepségek keretében több évre visszatekintő hagyomány immár a Nemzeti Kőbányászati Emlékhely koszorúzása.

2021.09.01.

Év Homlokzata 2021 - Közönségszavazás

A közönség által legjobbnak ítélt építészeti megoldásokat keresi az Év Homlokzata 2021 pályázat.

2021.06.29.

Az allergiamentes otthonért

Kutatások szerint a világ népességének legalább 20%-a allergiás valamilyen virágporra és ez a szám évről évre csak nő. Igaz, hogy a levegőben szálló virágport szinte lehetetlen kikerülni, de ha jobban belegondolunk számos módon enyhíthetjük a tüneteket, íme 5+1 természetes módszer, amellyel felvehetjük a harcot az allergia ellen.

2021.06.03.

Otthonunkkal a klímaváltozás ellen

Napjaink egyik legjelentősebb problémája a klímaváltozás, érdemes tehát megvizsgálni mit tehetünk ökológiai lábnyomunk csökkentése érdekében. A június 5-én esedékes környezetvédelmi világnap remek alkalmat biztosít, hogy felülvizsgáljuk otthonunk hőszigetelését.

2021.04.28.

Magyar projekt nyerte a Baumit Life Challenge 2021 Családi Ház kategóriáját

A Baumit 2021-ben online formában rendezte meg az építészek és kivitelezők legnagyobb elismerései között számon tartott Baumit Life Challenge Nemzetközi Építészeti pályázat díjkiosztóját. A neves, független szakértőket felsorakoztató zsűri 26 ország 385 kiemelkedő pályázatát 6 kategóriában értékelte, mint az év legizgalmasabb homlokzati megoldásait. A Bécsből közvetített online eseményen Magyarország hatalmas sikert elérve a családi ház kategória aranyérmese lett.

2021.03.19.

Év Homlokzata 2021 pályázat

Még másfél hónapig várják a nevezéseket az Év Homlokzata 2021 pályázatra 2020 decembere óta már nagyon sok nevezés érkezett az Év Homlokzata pályázatra, amely most ünnepeli tizedik jubileumát. Az öt fős szakmai zsűri egészen 2021. április 30-ig várja azon építészek és kivitelezők jelentkezését, akik új vagy újonnan felújított épületek homlokzataihoz Baumit termékeket használtak. A korábbi évekhez hasonlóan a legizgalmasabb építészeti alkotásokat kategóriánként egymillió forint jutalommal díjazzák.

2021.01.28.

Tizedik alkalommal díjazzák az értéket az építészetben – indul az Év Homlokzata 2021 pályázat

Idén tizedik alkalommal hirdetik meg az Év Homlokzata pályázatot, amelynek célja a hazai építészet értékeinek felfedezése, elismerése és széles szakmai körben való bemutatása. A neves szakértőkből álló zsűri öt kategóriában várja azon építészeknek és kivitelezőknek a jelentkezését, akik az új vagy újonnan felújított homlokzatok megalkotásához Baumit termékeket használtak. Hazánk legizgalmasabb építészeti megoldásai kategóriánként egymillió forint nyereményért szállnak harcba.

2021.01.13.

Gyűrődésmentes útburkolat vizsgázik a győri Jókai utcában

Hazánkban ritkán látott útépítési technológiával újult meg a győri Jókai utca kátyús és felgyűrődött burkolata. Ez az útszakasz a buszközlekedés és a nehézgépjárművek forgalma miatt extrém terhelést kapott, amelynek hatására nyomvályúk alakultak ki. A felújítás során kiemelt szempont volt, hogy hosszú távon se alakulhassanak ki újabb kátyúk és gyűrődések, amiről a Baumit Bitucem speciális, nagy szilárdságú habarcsának felhasználásával gondoskodtak a kivitelezők. Az anyag amellett, hogy ellenáll a nagy terhelésnek, gyorsan bedolgozható, a kivitelezés után pedig 48 órával már használható felületet képez.

2020.11.11.

Építészeti díjra is esélyes a Baumit új logisztikai központja

Óriási büszkeség számunkra, hogy a Baumit dorogi központjának megújult portaépületét is jelölik az 2020. évi Média Építészeti Díjra. Az épület több szempontból is felkeltette a szakmai közönség figyelmét: ipari jellege mellett nagyon szépen illeszkedik a meglévő környezetbe és barátságos munkakörülményeket teremt az itt dolgozóknak.

2020.09.04.

Tiszteletadás a kőbányászatnak: ötödik alkalommal koszorúzták meg a Nemzeti Kőbányászati Emlékhelyet

A Nemzeti Kőbányászati Emlékhely megkoszorúzásával immáron ötödik alkalommal fejezték ki tiszteletüket politikusok, tisztviselők, a bányászati szervezetek képviselői, kőbányászati cégek és dolgozók, valamint a vendéglátó Baumit Kft. vezetősége és munkatársai a kőbányászatban dolgozó munkatársak előtt. Az idén 30 éves Baumit Kft. kezdeményezésére emeltetett emlékhelynél Dr. Völner Pál, Komárom-Esztergom megyei országgyűlési képviselő, az Igazságügyi Minisztérium államtitkára; Dr. Tittmann János, Dorog város polgármestere; valamint Illy Gábor a Baumit ügyvezetője is beszédet mondott.

2020.07.07.

Megújult a közel százéves Gete utcai óvoda Csolnokon

A csolnoki Gete utcai óvoda története egészen az húszas évekig nyúlik vissza, amikor is a hajdani Reimann lakótelepen szükségessé vált egy gyermekeket fogadó intézmény kialakítása. A közel száz év során az épület szerkezete és műszaki állapota felújításra szorult, amelyhez a Baumit idén júniusban egy teljeskörű mosdófelújítással járult hozzá.

2020.04.15.

Építészeti díj várományosa az egykori Szer Monostor romjaira épült Ópusztaszeri Gyógynövényház

2017-ben épült fel az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkban a Szeri Gyógynövényház, amely két év után ismét rangos építészeti pályázat díjazottja lehet.

2020.02.25.

Szavazzon Magyarország legszebb épületeire!

Elindult a Baumit Life Challenge Nemzetközi Építészeti pályázat közönségszavazása

2020.02.11.

Röntgen diagnosztikát segít a Baumit

A Baumit több mint 1 millió forint értékű berendezéssel támogatta a Vaszary Kolos Kórház dorogi röntgen szakrendelését

2019.10.03.

Baumit iskolai mosdófelújítás Dorogon

Két új mosdó a Zsigmondy Vilmos Gimnáziumban. Tanévkezdéskor meglepetés várta a Dorogi Zsigmondy Vilmos Gimnázium diákjait, amikor betértek a nyári szünetben felújított két mosdó valamelyikébe. A Baumit mosdófelújítási programja keretében teljesen újjászületett az intézmény egy-egy női és férfi mellékhelyisége.

2019.08.30.

Tiszteletadás a kőbányászatnak: Nemzeti Kőbányászati Emlékhely koszorúzása

A dorogi bányásznapi ünnepségek keretében immár hagyománnyá vált, hogy megkoszorúzzák a Nemzeti Kőbányászati Emlékhelyet. Idén is tiszteletüket fejezték ki politikusok, tisztviselők, a bányászati szervezetek képviselői, kőbányászati cégek és dolgozók, valamint a vendéglátó Baumit Kft. vezetősége és munkatársai.