Magyarország

star_border

Sajtókapcsolat

Itt találhatóak a legfrissebb sajtóközlemények és a kapcsolódó letölthető képek.

Újságírói megkereséseket az alábbi elérhetőségeken várjuk: 

Baumit Kft.

Marketing osztály

+ 36 33 512 920


sajto@baumit.hu

Sajtóközlemények

Hírek, adatok és háttérinformációk újságírók és további érdeklődők részére 

2024.03.06.

Energiahatékonysági világnap

Az energiahiány nem csupán gazdasági, de társadalmi és környezeti problémákhoz is vezethet, ezért szó szerint mindenkit érint. Az Energiahatékonysági Világnap emlékeztet bennünket arra, hogy mindannyian tehetünk azért, hogy csökkentsük az energiafelhasználásunkat, és ezzel hozzájáruljunk a fenntartható jövő kialakításához.

2024.02.21.

Ön szerint melyik Európa legszebb épülete?

Idén hatodik alkalommal rendezik meg a Baumit Life Challenge Nemzetközi Építészeti versenyt, amely a Baumit homlokzatképző anyagokkal készült legnívósabb épületeket díjazza. A megmérettetésen ezúttal 29 magyar épület vesz részt, melyekre 2024. április 16-ig, a közönségszavazás keretein belül bárki leadhatja szavazatait, támogatva a hazai építészeket.

2024.02.01.

Az alvásminőség javítására már az építkezésnél gondolnunk kell

A téli hónapokban az egészségünk védelme kulcsfontosságúvá válik, hiszen a hideg évszak magával hozza a megfázások, az influenza és más különféle fertőzések fokozott kockázatát. A megfelelő alvás alapvető szerepet játszik az immunrendszerünk erősítésében és a kórokozók elleni védekezésben. A Baumit kutatása rávilágít arra, hogy a környezeti toxinok és a zaj is jelentős hatással vannak az alvásminőségünkre, a házunk építőanyagai pedig hozzájárulhatnak a jobb alváshoz és az általános jólléthez.

2024.01.24.

A Baumit egész évben Szívvel-lélekkel dolgozott a közösségért

A Baumit Kft. csaknem három évtizede ápol szoros kapcsolatot Dorog- és a környékbeli települések lakóival. „Szívvel-lélekkel Programja” egy olyan kezdeményezés, ami a vállalati szándék és a közösség közötti kapcsolat mélyítésére összpontosít. A vállalat a társadalmi felelősségvállalás jegyében számos hozzá forduló szervezetet, intézményt támogatott az elmúlt évben is.

2023.11.17.

Kihirdették az Év Homlokzata 2023 pályázat díjazottait

November 16-án kiosztották az Év Homlokzata 2023 pályázat díjait. Immár tizenegyedik alkalommal írta ki építészek és kivitelezők számára az alapító és főtámogató Baumit, öt kategóriában (családi ház, társasház, középület, energetikai felújítás és műemlék) a pályázatot.

2023.10.19.

A korszerű oktatás mindenkinek jár!

Az iskolák és óvodák korszerűsítése, a megfelelő infrastruktúra és környezet kialakítása nemcsak a gyerekek jelenlegi tanulási élményének javítása miatt fontos, de hosszútávú befektetést is jelent a társadalmunk jövőjébe. A dorogi Petőfi Sándor Óvoda és a budapesti Szabad Waldorf Gimnázium példája a Baumit Kft. támogatásával mutatja be, hogy az építőipar hogyan járulhat hozzá a színvonalas oktatáshoz.

2023.10.06.

Múlt és jövő találkozása – az építészet ünnepe

Október 6-a az építészek világnapja, ezen a napon ünnepeljük az építészeti kreativitást és annak hozzájárulását a környezetünk formálásához. Magyarországon ez a nap különösen ünnepi, mivel az ország rendkívül gazdag építészeti hagyományokkal rendelkezik, amelyek a múlt és a jövő között harmonikus egyensúlyt teremtenek. Ezen a napon világszerte több építészeti díjkiosztó ceremónia is zajlik.

2023.09.19.

Szívvel-lélekkel az oktatási intézményekért és az egészséges beltéri környezetért

Az idei iskola- és óvodakezdésre a dorogi Zsigmondy Vilmos Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Gimnáziumba és a dorogi Zrínyi Ilona Óvodába járók meglepetésben részesültek: az intézményekben több felújítási munkálat is lezajlott nyáron a Baumit jóvoltából, hogy a gyerekek és a pedagógusok modern és higiénikus környezetben kezdhessék a tanévet.

2023.09.06.

Ön melyik családi házba költözne be szívesen? Szavazzon a legszebb építészeti megoldásokra!

Elindult az Év Homlokzata pályázat közönségszavazása, amelyen bárki leadhatja szavazatát az idén versenyben lévő családi házakra. A szavazatokat 2023. szeptember 30-ig lehet leadni az evhomlokzata.hu oldalon keresztül.

2023.09.04.

Akik a köveket új életre keltik

A Nemzeti Kőbányászati Emlékhely megkoszorúzásával fejezték ki tiszteletüket a kőbányászatban dolgozó munkatársak előtt a bányászati szervezetek képviselői, kőbányászati cégek, tisztségviselők, valamint a Baumit Kft. munkatársai. A dorogi emlékhelynél Járomi Judit, a Baumit Kft. ügyvezető igazgatója és dr. Tittmann János, Dorog város polgármestere mondott ünnepi beszédet.

2023.08.11.

Tervezd meg otthonodat úgy, hogy minél kevesebb zajszennyezés érjen!

A hangszigetelés mértéke és a helyiségek akusztikája lényeges minőségi jellemzők az épületek tervezése szempontjából, a lakók fizikai és mentális jólléte érdekében. A ház elhelyezkedésén ugyan nem, de a tervezésen változtathatunk úgy, hogy minél alacsonyabb zajszennyezettségben éljük a mindennapjainkat.

2023.06.14.

Gél-technológiás ragasztótapaszok jelentik a következő szintet

Áttörő technológiai fejlesztés kínál új lehetőségeket az építési és felújítási munkálatokban. A Baumit gél-technológiás homlokzati ragasztótapaszokkal váltotta fel a korábbi megoldásokat.

2023.05.23.

Tervezd meg otthonodat úgy, hogy télen meleg, nyáron hűvös legyen!

Nehezen elviselhető, akár 30-40 Celsius fok feletti hőmérsékletre is felmelegedhetnek nyáron egyes házak. Kutatók több évszakon át vizsgálták a különböző épületeket, mérve a belső hőmérsékletet, hőingadozást és a komfortérzetet. Óriási eltéréseket tapasztaltak.

2023.05.17.

Meglepődnél, milyen trendek illenek az utcaképbe!

Csapd fel kedvenc lakberendezési magazinodat és képzeld el, hogy az enteriőr trendeket most a házad homlokzatán is kipróbálod! Így tett a színtervezőnk, Willy Spanring is, amikor megtervezte a legmenőbb 2023-as színpalettákat.

2023.05.03.

Lépcsőtől a templomkeresztig – a Baumit segítségével

A lépcsőtől a templomkeresztig megújult az ászári római katolikus templom, a helyi plébános, Magyaros László szavaival élve. A Baumit a felújításhoz a Várépítő Pályázat keretében építőanyaggal és tanácsadással járult hozzá.

2023.04.26.

Nevezési határidő hosszabbítás – május 31-ig még jelentkezhet az Év Homlokzata 2023 pályázatra!

A Baumit meghosszabbított határidővel, 2023. május 31-ig várja a jelentkezéseket az Év Homlokzata pályázatra, amelynek célja a hazai építészet értékeinek elismerése és szakmai körben való bemutatása. A neves szakértőkből álló zsűri öt kategóriában várja a pályázatokat, a legjobbakat pedig egymillió forint nyereménnyel díjazza majd.

2023.04.18.

Mesélő homlokzatok

A Műemlékek és Műemléki Együttesek Nemzetközi Tanácsának (ICOMOS) kezdeményezésére 1984 óta április 18-a a műemlékvédelmi világnap, amely a különleges értékkel és hagyományokkal bíró épületek megóvására hívja fel a figyelmet. Hazánk is bővelkedik olyan épületekben, amelyek országosan jegyzett műemlékek vagy helyi védettség alatt álló kincsek. Vajon miként kelnek ezek új életre és milyen kihívásokat adnak a tervezőknek?

2023.03.31.

Sötétbe borultak a Baumit telephelyei

Egy órára sötétbe borult az egyik legnagyobb hazai építőanyag-gyártó több telephelye. A Baumit Kft., hasonlóan világszerte számos közintézményhez, vállalathoz, magánszemélyhez, csatlakozott a Föld órája kezdeményezéshez. A vállalat szombat este számos elektronikus eszköz lekapcsolásával hívta fel a figyelmet az éghajlatváltozás veszélyeire, és benne az egyéni cselekvés és felelősség fontosságára. „Számunkra rendkívül fontos a fenntartható fejlődés és mindenekelőtt a példamutatás, vagyis az etikus és felelős vállalati magatartás” – mondta el az eset kapcsán Nagymányoki Cintia, a Baumit Kft. marketingvezetője. Az esemény alatt a vállalat munkatársai több képek is készítettek a sötétbe borult ipari létesítményekről, a Föld órája idején készült fotók elérhetők a vállalat honlapján.

2023.03.06.

Ne legyen mumus a szigetelés!

A megfelelő homlokzati hőszigetelés nemcsak a beltéri klíma optimalizálásának kulcsa, de fontos energiahatékonysági feltétel. Megéri időt szánni a megtervezésére, hiszen hosszú távon nemcsak a közérzetünket fogja jelentősen javítani, de rengeteg pénzt és fejfájást is megspórolhatunk általa. Ez talán még sosem volt annyira aktuális, mint napjainkban.

2023.02.21.

Elismerést hozott az építő munka

Két rangos díjat is nyert a Baumit Kft. a Magyar Marketing Szövetség által szervezett szakmai megmérettetéseken. A vállalat az Év Honlapja és a Marketing Diamond elismeréseket érdemelte ki szakértő és ügyfélbarát megoldásai révén.

2023.01.11.

Különleges technológiával újul meg a veszprémi várnegyed

250 éve nem látott felújítás zajlik a veszprémi várnegyedben, amelynek keretén belül 18 épület funkcionálisan és műszakilag is megújul, 12 épület új tetőszerkezetet kap, és valamennyi homlokzata felújításra kerül. A 2025-ig tartó beruházás több eleme már idén elkészül. Mint ismert ebben az évben Veszprém ad otthont az Európa Kulturális Fővárosa programsorozatnak. A munkálatok megvalósítása során a kivitelezők egy speciális, száraz eljárású lőttbetonos technológiát is alkalmaznak, amelyhez a Baumit Kft. dorogi üzemében készül a különleges száraz lőttbetonkeverék. Többek között ezt a megoldást alkalmazzák a Nagyszeminárium épületének megújítása során is.

2022.12.15.

Indul az Év Homlokzata 2023

Ismét lehet nevezni a nagy múltú építészeti pályázatra – indul az Év Homlokzata 2023. Tizenegyedik alkalommal hirdetik meg az Év Homlokzata pályázatot, amelynek célja a hazai építészet értékeinek felfedezése, elismerése és széles, szakmai körben való bemutatása. A neves szakértőkből álló zsűri öt kategóriában várja azon építészek és kivitelezők jelentkezését, akik az új vagy újonnan felújított homlokzatok megalkotásához Baumit termékeket használtak. Az építészeti megoldások kategóriánként egymillió forint nyereményért szállnak harcba.

2022.11.17.

Télen is penészmentesen

A hideg hónapokban jellemző párásodás elsőre ártalmatlannak tűnő probléma, mégis sok káros hatása lehet. Ezek közül a penészedés a legártalmasabb, hiszen nemcsak esztétikai, de egészségügyi következményekkel jár. Ha körültekintően választjuk ki a szigetelést és betartunk néhány alapvető szabályt, akkor már sokat tettünk az ideális lakóklíma kialakításáért.

2022.10.18.

Környezettudatos babavárás

Egy kisbaba érkezése a családba arra sarkall minket, hogy alaposan vizsgáljuk át otthonunk lakóklímáját. Megfelelő a hőszigetelés? Tudjuk biztosítani az optimális hőmérsékletet és páratartalmat a gyerekszobában? Nem penészedik a szoba? Egyszerű, de nagyon fontos kérdések ezek a családtervezéskor.

2022.10.06.

Az építészet, mint művészet

Építészek világnapja 2022. október 6-a az építészek világnapja, több építészeti díjkiosztó ceremónia is ezen a napon zajlik világszerte. A jeles nap arra hívja fel a figyelmet, hogy az épületek tervezői nem csupán társadalmilag hasznos, de művészi értékű munkát is végeznek.

2022.09.23.

ALL IN, avagy együtt a fenntarthatóságért

Nemzetközi hulladékgyűjtő nap 2022. Világszerte szeptember 23-át tekintjük a nemzetközi hulladékgyűjtő napnak. E jeles nap az újrahasznosítás és a fenntarthatóbb alternatívák választásának jelentőségére, valamint a szelektív hulladékgyűjtés fontosságára hívja fel a figyelmet. Ahogy az élelmiszeripar, textilipar vagy éppen a gépjárműipar esetében, úgy az építőiparban is egyre több lehetőségünk van a környezettudatosabb megoldások választására, a munkálatok során keletkező hulladék csökkentésére.

2022.09.02.

Nemzeti Kőbányászati Emlékhely koszorúzása

A Nemzeti Kőbányászati Emlékhely megkoszorúzásával a kőbányászatban dolgozó munkatársak előtt immáron hetedik alkalommal fejezték ki tiszteletüket politikusok, tisztviselők, a bányászati szervezetek képviselői, kőbányászati cégek és dolgozók, valamint a vendéglátó Baumit Kft. vezetősége és munkatársai. Az Országos Magyar Bányászati és Kohászati Egyesület kezdeményezésére emeltetett dorogi emlékhelynél Vas József műszaki igazgató, Erős Gábor országgyűlési képviselő és dr. Tittmann János, Dorog város polgármestere mondott ünnepi beszédet.

2022.07.05.

Így segítsd a klímaberendezésedet!

Tippek a kellemes lakóklímáért. Életünk nagy részét az otthonunkban, zárt térben töltjük, ezért nagyon fontos, hogy fokozott figyelmet fordítsunk a megfelelő beltéri klímára, a levegő hőmérsékletére, minőségére és páratartalmára. De miként optimalizálhatjuk a lakóklímánkat ebben a tikkasztó hőségben?

2022.06.21.

16 támogatott, több millió forint értékű felajánlás a Várépítő Pályázaton

Kihirdették a Várépítő Pályázat nyerteseit. 16 támogatott között, több mint 17 millió forint felajánlást osztottak szét a 23. Várépítő pályázaton. A pályázat keretében már számos, szűkös forrással rendelkező gyermekintézmény és műemlékvédelem alatt álló épület öltözhetett új köntösbe. Bár a pályázat sajnos megszűnik, az utolsó évét rekord összegű díjakkal ünnepelte.

2022.06.03.

Zöld trendek az építőiparban

A környezetvédelmi világnap margójára. Június 5-e a környezetvédelmi világnap. A jeles napnak a környezetszennyezés megelőzése mellett az energiatakarékosság népszerűsítése, a helyi erőforrások felhasználási lehetőségeinek bemutatása is fontos célkitűzése. Más szektorokhoz hasonlóan az építőipar is nagy utat járt be az utóbbi években a zöldítés terén, tevékenysége a természetes lakóklíma népszerűsítése, a környezetbarátabb megoldások alkalmazása felé tolódott el.

2022.05.26.

Exkluzív valenciai gálán ünnepelték az építészeti megoldásokat

Kihirdették a Baumit Life Challenge Nemzetközi Építészeti verseny idei nyerteseit. Idén ötödik alkalommal rendezték meg a Baumit Life Challenge Nemzetközi Építészeti versenyt, amely a Baumit homlokzatképző anyagokkal készült, legnívósabb épületeket díjazza. 2022. május 19-én, a spanyolországi Valenciában tartották a pályázat díjátadó gáláját, ahol a fődíjat egy ljubjanai pályázat nyerte el, emellett kategóriagyőzteseket is hirdettek.

2022.05.03.

Négy magyar épület a közönségszavazás díjazottjai között!

Idén ötödik alkalommal rendezték meg a Baumit Life Challenge Nemzetközi Építészeti versenyt, amely a Baumit homlokzatképző anyagokkal készült, legnívósabb épületeket díjazza. A közönségszavazáson bárki szavazhatott, és 4 magyar épület is díjazott lett.

2022.04.13.

Hogyan óvjuk a műemlékeket?

3+1 hasznos tanács a műemlékvédelmi világnapra. Április 18-án van a műemlékvédelmi világnap, amely a kulturális örökség megóvásának fontosságát hirdeti. Magyarországon közel tizenegyezer műemlék besorolású épület található, de ezek környezete, illetve egyéb, védelem alá eső területek – így például a világörökség részei – is műemlékvédelmi helyszínnek számítanak.

2022.03.30.

Két magyar épület a nemzetközi döntőben!

Idén ötödik alkalommal rendezik meg a Baumit Life Challenge Nemzetközi Építészeti versenyt, amely a Baumit homlokzatképző anyagokkal készült, legnívósabb épületeket díjazza. A megmérettetésen 23 magyar épület vett részt, közülük 2 pályázat a döntőbe jutott, így esélyes a kategóriagyőzelemre. Az épületekre a nagyközönség is szavazhat.

2022.03.02.

Hosszútávon az egészséges levegőért

Az ideális páratartalom biztosítása otthonunkban. A párásodás elsőre ártalmatlannak tűnő probléma, mégis sok káros következménye lehet. Rövid távú megoldások alkalmazásával napi szintű küzdelmünk lehet vele, ezért mindenképpen érdemes kikérnünk szakember véleményét arról, milyen fenntartható megoldások léteznek a lakáspiacon. Már a beköltözést megelőzően rengeteget tehetünk ugyanis azért, hogy a későbbiekben otthonunknak egészséges lakóklímája legyen. Ha körültekintően választjuk ki a szigetelést, figyelünk az anyaghasználatra és a páradiffúziós ellenállásra, valamint betartjuk a gyártók által javasolt rétegrendet, akkor már a szerkezettervezéssel is sokat tettünk az ideális lakóklíma kialakításáért.

2022.02.15.

Szavazzon Európa legszebb épületeire!

Elindult a Baumit Life Challenge Nemzetközi Építészeti pályázat közönségszavazása. Idén ötödik alkalommal rendezik meg a Baumit Life Challenge Nemzetközi Építészeti versenyt, amely tradíciót teremtve díjazza a Baumit homlokzatképző anyagokkal készült legnívósabb épületeket. A megmérettetésen ezúttal 23 magyar épület vesz részt, melyekre 2022. február 7-től a közönségszavazás keretein belül már bárki leadhatja szavazatait, támogatva a hazai építészeket.

2022.01.26.

Kétszeres „Az Év Honlapja” díjazott a Baumit

A Baumit Kft. vállalati honlapja – baumit.hu – 2021 decemberében, második alkalommal nyert díjat a magyarországi legrangosabb, legmagasabb presztízsű „Az Év Honlapja” pályázaton. Míg 2020-ban Kereskedelem kategóriában lett Az Év Honlapja, addig 2021-ben az Ipari weboldalak kategória Minőségi Díj alkategóriájában vehette át az elismerést.

2021.12.07

Két építőipari iskola tanterme is jelentős átalakuláson esett át

Az építőipari szakemberek utánpótlása egyike a szakma legnagyobb és legaktuálisabb kihívásainak. A következő generáció szakembereinek képzését épp ezért minden felelős iparági vállalat kiemelt figyelemmel követi. A régió egyik legjelentősebb tudásközpontja, a Budapesti Komplex Szakképzési Centrum két építőipari intézménnyel is bír, amelyek egy-egy tanterme az idei tanévkezdésre teljesen megújulhatott a Baumit jóvoltából.

2021.11.12.

Kihirdették az Év Homlokzata 2021 pályázat nyerteseit

November 11-én immáron tizedik alkalommal, a szakma jeles képviselőinek meghívása mellett hirdették ki az Év Homlokzata 2021 pályázat győzteseit. A rendhagyó módon online térbe költözött gálaest során a neves szakértőket felvonultató zsűri 199 pályázatból, öt kategóriában jelölte meg a pályázatonként egymillió forint díjazásban részesülő nyerteseket és az oklevéllel elismert különdíjasokat.

2021.09.15.

Ismét jelentős támogatáshoz jutott a Bakonysárkányi Római Katolikus Plébánia

18 gyermekintézmény mellett az 1770-es években épült és egykor leégett Bakonysárkányi Római Katolikus Plébánia is jelentős forráshoz jutott a 2021-es Várépítő pályázat keretein belül. A program során 21 építőipari szereplő összefogásából 13,6 millió forint értékű építőanyag, valamint 2 millió forint anyagi támogatás jutott az idei évben olyan intézményekhez, amelyek gyakran máshonnan nem jutnak külön forráshoz épületeik felújítására.

2021.09.03.

Megemlékezés a Nemzeti Kőbányászati Emlékhelynél

A dorogi bányásznapi ünnepségek keretében több évre visszatekintő hagyomány immár a Nemzeti Kőbányászati Emlékhely koszorúzása.

2021.09.01.

Év Homlokzata 2021 - Közönségszavazás

A közönség által legjobbnak ítélt építészeti megoldásokat keresi az Év Homlokzata 2021 pályázat.

2021.06.29.

Az allergiamentes otthonért

Kutatások szerint a világ népességének legalább 20%-a allergiás valamilyen virágporra és ez a szám évről évre csak nő. Igaz, hogy a levegőben szálló virágport szinte lehetetlen kikerülni, de ha jobban belegondolunk számos módon enyhíthetjük a tüneteket, íme 5+1 természetes módszer, amellyel felvehetjük a harcot az allergia ellen.

2021.06.03.

Otthonunkkal a klímaváltozás ellen

Napjaink egyik legjelentősebb problémája a klímaváltozás, érdemes tehát megvizsgálni mit tehetünk ökológiai lábnyomunk csökkentése érdekében. A június 5-én esedékes környezetvédelmi világnap remek alkalmat biztosít, hogy felülvizsgáljuk otthonunk hőszigetelését.

2021.04.28.

Magyar projekt nyerte a Baumit Life Challenge 2021 Családi Ház kategóriáját

A Baumit 2021-ben online formában rendezte meg az építészek és kivitelezők legnagyobb elismerései között számon tartott Baumit Life Challenge Nemzetközi Építészeti pályázat díjkiosztóját. A neves, független szakértőket felsorakoztató zsűri 26 ország 385 kiemelkedő pályázatát 6 kategóriában értékelte, mint az év legizgalmasabb homlokzati megoldásait. A Bécsből közvetített online eseményen Magyarország hatalmas sikert elérve a családi ház kategória aranyérmese lett.

2021.03.19.

Év Homlokzata 2021 pályázat

Még másfél hónapig várják a nevezéseket az Év Homlokzata 2021 pályázatra 2020 decembere óta már nagyon sok nevezés érkezett az Év Homlokzata pályázatra, amely most ünnepeli tizedik jubileumát. Az öt fős szakmai zsűri egészen 2021. április 30-ig várja azon építészek és kivitelezők jelentkezését, akik új vagy újonnan felújított épületek homlokzataihoz Baumit termékeket használtak. A korábbi évekhez hasonlóan a legizgalmasabb építészeti alkotásokat kategóriánként egymillió forint jutalommal díjazzák.

2021.01.28.

Tizedik alkalommal díjazzák az értéket az építészetben – indul az Év Homlokzata 2021 pályázat

Idén tizedik alkalommal hirdetik meg az Év Homlokzata pályázatot, amelynek célja a hazai építészet értékeinek felfedezése, elismerése és széles szakmai körben való bemutatása. A neves szakértőkből álló zsűri öt kategóriában várja azon építészeknek és kivitelezőknek a jelentkezését, akik az új vagy újonnan felújított homlokzatok megalkotásához Baumit termékeket használtak. Hazánk legizgalmasabb építészeti megoldásai kategóriánként egymillió forint nyereményért szállnak harcba.

2021. 01. 20.

Speciális kötőanyag védi a Ferencszállásiakat az árvíztől

A hazai árvízvédekezés szempontjából évekkel ezelőtt veszélyessé vált a Maros folyó ferencszállási kanyarulata, ahol a meder folyamatos változása miatt a hullámtér már nem látta el megfelelően a víz elvezetését. Az árvízi biztonság növelése és a kockázatok csökkentése érdekében sor került többek között új árvízvédelmi töltés kialakítására, amelyben egy résfal és az abba beinjektált Baumit kötőanyag biztosítja a gát magas vízzárási képességét. A fejlesztés hosszú évekre biztosítja a lakosok és vagyontárgyaik, valamint az agrárterületek védelmét árvízvédelmi szempontból.

2021.01.13.

Gyűrődésmentes útburkolat vizsgázik a győri Jókai utcában

Hazánkban ritkán látott útépítési technológiával újult meg a győri Jókai utca kátyús és felgyűrődött burkolata. Ez az útszakasz a buszközlekedés és a nehézgépjárművek forgalma miatt extrém terhelést kapott, amelynek hatására nyomvályúk alakultak ki. A felújítás során kiemelt szempont volt, hogy hosszú távon se alakulhassanak ki újabb kátyúk és gyűrődések, amiről a Baumit Bitucem speciális, nagy szilárdságú habarcsának felhasználásával gondoskodtak a kivitelezők. Az anyag amellett, hogy ellenáll a nagy terhelésnek, gyorsan bedolgozható, a kivitelezés után pedig 48 órával már használható felületet képez.

2020.11.11.

Építészeti díjra is esélyes a Baumit új logisztikai központja

Óriási büszkeség számunkra, hogy a Baumit dorogi központjának megújult portaépületét is jelölik az 2020. évi Média Építészeti Díjra. Az épület több szempontból is felkeltette a szakmai közönség figyelmét: ipari jellege mellett nagyon szépen illeszkedik a meglévő környezetbe és barátságos munkakörülményeket teremt az itt dolgozóknak.

2020.11.04.

Lőttbeton technológiával gyorsítják a Deák téri metróállomás felújítását

A munkálatok egyik központi elemeként, a nyár második felében megkezdték a Deák Ferenc téri állomás megközelítését elősegítő 26 méteres liftakna és a 23 méteres alagút (közlekedő vágat) kialakítását, amely a későbbiekben közlekedő folyosóként működik. A bányászati műveletek akadálytalan megvalósítása érdekében a kivitelezők gyorskötésű lőttbetonos technológiát alkalmaznak, amelyhez a Baumit Kft. alsózsolcai üzemében készíti el a speciális gyorskötő tartamú száraz lőttbeton keveréket. A munkálatok során az egykori Erzsébet téri Nemzeti Színház építkezéséből visszamaradt elemeket is hasznosítják, többek között a most véglegesen megépítésre kerülő liftakna is ehhez a korábban meghiúsult projekthez tartozott.

2020.09.04.

Tiszteletadás a kőbányászatnak: ötödik alkalommal koszorúzták meg a Nemzeti Kőbányászati Emlékhelyet

A Nemzeti Kőbányászati Emlékhely megkoszorúzásával immáron ötödik alkalommal fejezték ki tiszteletüket politikusok, tisztviselők, a bányászati szervezetek képviselői, kőbányászati cégek és dolgozók, valamint a vendéglátó Baumit Kft. vezetősége és munkatársai a kőbányászatban dolgozó munkatársak előtt. Az idén 30 éves Baumit Kft. kezdeményezésére emeltetett emlékhelynél Dr. Völner Pál, Komárom-Esztergom megyei országgyűlési képviselő, az Igazságügyi Minisztérium államtitkára; Dr. Tittmann János, Dorog város polgármestere; valamint Illy Gábor a Baumit ügyvezetője is beszédet mondott.

2020.07.07.

Megújult a közel százéves Gete utcai óvoda Csolnokon

A csolnoki Gete utcai óvoda története egészen az húszas évekig nyúlik vissza, amikor is a hajdani Reimann lakótelepen szükségessé vált egy gyermekeket fogadó intézmény kialakítása. A közel száz év során az épület szerkezete és műszaki állapota felújításra szorult, amelyhez a Baumit idén júniusban egy teljeskörű mosdófelújítással járult hozzá.

2020.04.15.

Építészeti díj várományosa az egykori Szer Monostor romjaira épült Ópusztaszeri Gyógynövényház

2017-ben épült fel az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkban a Szeri Gyógynövényház, amely két év után ismét rangos építészeti pályázat díjazottja lehet.

2020.02.25.

Szavazzon Magyarország legszebb épületeire!

Elindult a Baumit Life Challenge Nemzetközi Építészeti pályázat közönségszavazása

2020.02.11.

Röntgen diagnosztikát segít a Baumit

A Baumit több mint 1 millió forint értékű berendezéssel támogatta a Vaszary Kolos Kórház dorogi röntgen szakrendelését

2019.10.03.

Baumit iskolai mosdófelújítás Dorogon

Két új mosdó a Zsigmondy Vilmos Gimnáziumban. Tanévkezdéskor meglepetés várta a Dorogi Zsigmondy Vilmos Gimnázium diákjait, amikor betértek a nyári szünetben felújított két mosdó valamelyikébe. A Baumit mosdófelújítási programja keretében teljesen újjászületett az intézmény egy-egy női és férfi mellékhelyisége.

2019.08.30.

Tiszteletadás a kőbányászatnak: Nemzeti Kőbányászati Emlékhely koszorúzása

A dorogi bányásznapi ünnepségek keretében immár hagyománnyá vált, hogy megkoszorúzzák a Nemzeti Kőbányászati Emlékhelyet. Idén is tiszteletüket fejezték ki politikusok, tisztviselők, a bányászati szervezetek képviselői, kőbányászati cégek és dolgozók, valamint a vendéglátó Baumit Kft. vezetősége és munkatársai.