Magyarország

Ön szerint melyik Európa legszebb épülete?

Elindult a Baumit Life Challenge Nemzetközi Építészeti pályázat közönségszavazása!

2024.02.21.

Idén hatodik alkalommal rendezik meg a Baumit Life Challenge Nemzetközi Építészeti versenyt, amely a Baumit homlokzatképző anyagokkal készült legnívósabb épületeket díjazza. A megmérettetésen ezúttal 29 magyar épület vesz részt, melyekre 2024. április 16-ig, a közönségszavazás keretein belül bárki leadhatja szavazatait, támogatva a hazai építészeket.

A homlokzat az épület arca, amely nemcsak a tervező és a tulajdonos ízlését, stílusát tükrözi, hanem a városképet is alakítja. A Baumit Life Challenge pályázat idén is elképesztő homlokzatokat és nemzetközi építészeket versenyeztet meg, immáron hatodik alkalommal. A verseny célja, hogy az épületek homlokzatát alkotó anyagok párosításában, a forma- és színkombinációkban rejlő kreatív lehetőségeket a nagyközönség számára is bemutassa, valamint a díjazással inspirálja az építészeket a jövőben is minél szebb és különlegesebb homlokzatok megtervezésére.

Pályázni azokból az országokból lehet, ahol Baumit vállalat működik, azzal a feltétellel, hogy az épület homlokzata Baumit anyagokkal készült. Magyarországról a résztvevő építészeket a magyar Baumit kérte fel a pályázásra. 

A beküldött pályázatokat 13 nemzetközileg elismert építész értékeli hat kategóriában: családi ház, társasház, középület, hőszigetelés, műemlék és különleges textúra. A nemzetközi zsűri kategóriánként 6-6 döntős épületet választ ki, majd közülük a díjazottakat és egy fődíjas épületet. A díjátadó helyszíne az az ország, amely megnyerte az előző pályázat fődíját. Idén az ünnepélyes díjátadó 2024. május 23-án kerül megrendezésre Ljubljanában. A Baumit Life Challenge 2024 díj aktualitásairól folyamatosan hírt adunk a Baumit honlapján és Facebook oldalán.