Magyarország

Szavazzon Európa legszebb épületeire!

Elindult a Baumit Life Challenge Nemzetközi Építészeti pályázat közönségszavazása

2022.02.15.

Idén ötödik alkalommal rendezik meg a Baumit Life Challenge Nemzetközi Építészeti versenyt, amely tradíciót teremtve díjazza a Baumit homlokzatképző anyagokkal készült legnívósabb épületeket. A megmérettetésen ezúttal 23 magyar épület vesz részt, melyekre 2022. február 7-től a közönségszavazás keretein belül már bárki leadhatja szavazatait, támogatva a hazai építészeket. 

A homlokzat az épület arca, amely nemcsak a tervező és a tulajdonos ízlését, stílusát tükrözi, hanem a városképet is alakítja. A Baumit Life Challenge pályázat idén is elképesztő homlokzatokat és nemzetközi építészeket versenyeztet meg, immáron ötödik alkalommal. A verseny célja, hogy az épületek homlokzatát alkotó anyagok párosításában, a forma- és színkombinációkban rejlő kreatív lehetőségeket a nagyközönség számára is bemutassa, valamint a díjazással inspirálja az építészeket a jövőben is minél szebb és különlegesebb homlokzatok megtervezésére.

A Life Challenge versenyre 23 Baumit-ország összesen több mint 300 pályaművet nevezett. A homlokzatokat 13 független, nemzetközi szakértőkből álló, építész zsűri értékeli majd hat kategóriában: családi ház, társasház, középület, hőszigetelés, műemlék és különleges textúra. Kategóriánként 6-6 pályázat kerül döntőbe. A nyertes építészek és építészirodák 2022. május 19-én, a spanyolországi Valenciában tudják meg, hogy kik a kategória nyertesek, és ki nyeri el a Life Challenge Fődíjat.

Tavaly, a családi ház kategória nyertese magyar építész lett, és egy hazai középület is döntőbe került. Az idei évben összesen 23 hazai épület és annak építésze képviseli a magyar színeket a különböző kategóriákban. A neves szakértői zsűri értékelése mellett most Ön is szavazhat, hogy kattintásával további elismeréshez juttassa a versenyző épületeket és azok tervezőit! A szavazatokat 2022. február 7-től április 17-ig online adhatja le a Baumit Life Challenge oldalán.

Baumit Life Challenge ­–­ A díj
A nemzetközi építészeti díj 2 évenként kerül megrendezésre. A pályázat meghívásos és csak építészek vehetnek rajta részt. A pályázaton a Baumit homlokzati anyagokkal készült épületek indulhatnak.

Kategóriánként egy-egy díj illeti meg a nyertes pályázókat, valamint a zsűri kiválasztja a fődíjas épületet is.

A közönségszavazás nyertese oklevelet kap.

A díjátadó helyszíne az az ország, amely megnyerte az előző pályázat fődíját.