Magyarország

Röntgen diagnosztikát segít a Baumit

A Baumit több mint 1 millió forint értékű berendezéssel támogatta a Vaszary Kolos Kórház dorogi röntgen szakrendelését

2020.02.13.

Az esztergomi Vaszary Kolos Kórház dorogi röntgen szakrendelésének gyors és korszerű betegellátását segíti a Baumit által adományozott motoros röntgen felvételi asztal. A több mint 1 millió forint értékű speciális kiegészítő, a röntgenvizsgálatok során, a betegek mozgatásához nyújt nélkülözhetetlen segítséget. Az adományt 2020. február 4-én Illy Gábor, a Baumit Kft. ügyvezetője ünnepélyes keretek között adta át dr. Kanász Gábornak, a Vaszary Kolos Kórház főigazgató főorvosának.
 
„A dorogi radiológiai állomás teljes felújítása végén anyagi erőforrásaink elfogytak, viszont a magas színvonalú betegállás érdekében mindenképpen szerettünk volna egy motoros röntgenfelvételi asztalt, mely sokkal kényelmesebb a mozgásszervi betegséggel küzdőknek és a kórházi munkatársaknak is. Ezért vettük nagy örömmel a Baumit támogatását ezen eszköz beszerzéséhez.” – mondta el dr. Kanász Gábor, a Vaszary Kolos Kórház főigazgató főorvosa. 
 
Korábban, a motoros asztal hiányában a betegek mozgatása kézi erővel történt, ami rövid- és hosszú távon egyaránt megterhelő és elavult megoldás volt. Az átadón bemutatott PAUSCH gyártmányú motoros felvételi asztalnak köszönhetően jelentősen javul a betegellátás minősége a Vaszary Kolos Kórház dorogi szakrendelésén.
 
„Szerencsésnek mondhatjuk magunkat, hiszen lehetőségünk van méltón és felelősséggel hozzájárulni a régió fejlesztéséhez. Az elmúlt években életmentő berendezésekkel, illetve épületek felújításához használt alapanyagokkal tudtuk támogatni a telephelyeink vonzáskörzetében lévő mentőállomásokat. A Vaszary Kolos Alapítvány esetében most ezen berendezés beszerzésével tudjuk legjobban támogatni az kórház működését, segítve ezzel nemcsak a Baumit 145 dorogi munkatársát, hanem mindenkit, aki Dorogon él” – emelte ki Illy Gábor, a Baumit Kft. ügyvezetője a berendezés hivatalos átadása alkalmával.