Magyarország

Szívvel-lélekkel a (munkahelyi) biztonságért

Munkavállalóinak gyermekei részére írt ki rajzpályázatot a Baumit

2023.06.29.

A Munkavédelem Világnapja alkalmából hirdetett edukációs kampányt és rajzpályázatot a Baumit, amelynek keretében a vállalat munkatársainak gyermekeit vezették be a munkavédelmi ismeretekbe. A kezdeményezés a Baumit Szívvel-lélekkel Programon belül valósult meg. 

Ön szokott arról mesélni a gyermekének, hogy pontosan mivel foglalkozik a munkahelyén? Fel szokta hívni a figyelmét a játék, a szabadidős tevékenységek vagy a házimunka közbeni körültekintés fontosságára? 

A Baumit társadalmilag felelős nagyvállalatként elengedhetetlennek tartja, hogy már a legkisebbek figyelmét is felhívja a veszélyes helyzetek megelőzésének fontosságára, hiszen ez később jó alapot adhat a biztonságos munkavégzéssel kapcsolatos ismeretek átadására. Erre legutóbb a Munkavédelem Világnapja adott jó apropót. 

A világnap kapcsán a Baumit azt kérte a munkavállalóitól, hogy meséljék el a gyermekeiknek, mivel foglalkoznak a nagyvállalatnál, és közben hívják fel a figyelmüket a biztonságra is. A gyermekek így megismerkedhettek az egyéni védőeszközökkel, a védőberendezésekkel, a biztonsági szabályokkal. Az aktivitáshoz rajzverseny is kapcsolódott, a kicsik megörökítették a munkavédelemmel kapcsolatos történeteket. A Baumit munkatársai online szavazáson választották ki a legkreatívabb alkotásokat, amelyeket három korcsoportban, értékes nyereményekkel díjazott a vállalat a júniusi eredményhirdetésen.

„A gyermekek kíváncsisága őszinte és kimeríthetetlen, miközben rendkívül nyitottak is a világra. Munkatársaink is gyakran mesélik, hogy otthon gyermekeik faggatják őket a mindennapi munkavégzésről, a szakma trükkjeiről. Azzal, hogy megkértük őket, hogy meséljenek nekik a munkavédelem fontosságáról, azt reméltük, hogy megalapozhatjuk a jövő munkavállalóinak felelősségtudatát is. A rajzpályázatra 30 alkotás érkezett, a legtöbb gyermeket a munkagépek és eszközök ihlették meg. A jövőben is készülünk hasonló felhívásokra a Baumit Szívvel-lélekkel Program keretén belül.” – mondta el Dropka Zsófia, a Baumit Kft. HSE vezetője.

 A Baumit Kft. büszke arra, hogy az alapítása óta megőrizte családias, segítő és adományozó jellemvonását. A vállalat társadalmi felelősségvállalási programja keretében ezért támogatja a hozzá forduló szervezeteket, intézményeket elsősorban építőipari alapanyagaival. Kiemelten fontosak számára az olyan értékek, mint a méltányosság, az egészség és a környezetünk iránt viselt felelősség, és ezeket saját eszközeivel is igyekszik képviselni és támogatni. A társadalmi felelősségvállalás keretében végzett tevékenységeket 2023-tól összefoglalóan „Baumit Szívvel-lélekkel Program” névre keresztelte.