Magyarország

Öntisztuló homlokzat

Öntisztuló homlokzat

  • A Baumit Life színeiben
  • Hosszú ideig szép homlokzat
  • Természetes öntisztuló hatás

Nanotechnológia a homlokzaton

A nanotechnológia legújabb fejlesztésének köszönhetően a homlokzat tartósan tiszta és szép marad.
Lehetőségei szerint az új házába mindenki igyekszik beépíteni a legmodernebb technikákat és eszközöket. A 21. századi nyílászárók, gépészeti megoldások és a legújabb trendnek megfelelő burkolatok mellett fontos az innovatív homlokzati hőszigetelés és az ahhoz tartozó homlokzati vékonyvakolat is.

Tartós szépség

A Baumit Nanopor szabadalmaztatott termékcsalád a homlokzatok öntisztulását biztosítja. A nanotechnológia, fotokatalízis (photokat) alkalmazása révén a Baumit NanoporTop vakolat és NanoporColor festék egészen különleges felületet képez, ugyanis a szennyeződés nagyon nehezen tapad meg a felületén, és az időjárási hatások (az UV-sugárzás, a szél, az eső, a hó valamint a hőmérséklet ingadozások) természetes módon, folyamatosan tisztítják a felületet. A Baumit „öregedésgátló rendszerével” a homlokzatok jóval tovább maradnak szépek és tiszták.


Ha egy hagyományos vakolat felületét mikroszkóp alatt vizsgáljuk, a különféle kötőanyagok között jelentős különbségeket fedezhetünk fel. A lenti ábrán egy hagyományos, szilikon kötőanyagú vakolat felülete látszik úgy, hogy a képen látható részlet szélessége mindössze 0,2 mm. Ezeket az „egyenetlenségeket” szabad szemmel már nem látjuk, de ez az apró árkokkal és gödrökkel szabdalt felület felelős a szennyeződésszemcsék megtapadásáért a homlokzati felületeken.Ugyanilyen nagyításban vizsgálva a NanoporTop vakolat felszínét azt látjuk, hogy a felület jóval simább, ezáltal a szennyeződések megtapadása sokkal nehezebb. Ha ez meg is történik, a tapadóerő – a sima felületnek köszönhetően – csekélyebb, ezért a szennyeződést a szél, az eső és a hajnali páralecsapódás könnyedén el tudja távolítani. Ez az öntisztuló NanoporTop vakolat egyik titka.