Magyarország

A fehér árnyalatai

A fehér árnyalatai

  • 12 egyedi fehér árnyalat
  • Az egyszerűség és a stílus ötvözete
  • Tökéletessé teszi az épület homlokzatát

A Homlokzat az épület arca. Sokszor teljes egészében a homlokzat kialakításán és esztétikai megjelenésén múlik, hogy mi egy-egy épülettel kapcsolatban az első benyomásunk. Az anyagok, a struktúrák és a színek összjátéka fontos üzenetet hordoz, hiszen nagymértékben tudják befolyásolni az érzéseinket. A gondosan tervezett homlokzat visszafogottságával, barátságos színeivel vagy éppen merész megoldásaival bizalmat ébreszthet bennünk, míg a rossz tervezés következtében kialakult aránytalanságok, egyhangú felületek és fantáziátlan színek el is riaszthatják a szemlélőt.

Az épületek megjelenésével kapcsolatos kiemelt szerepük mellett, a homlokzatok védik is az épületet a környezeti hatásoktól. A Baumit homlokzati vékonyvakolatok az elmúlt évtizedekben már bizonyították, hogy tartósan és megbízhatóan látják el ezt a feladatot. Emellett a több, mint 1000 színt kínáló Life színpaletta és a határtalan lehetőségeket biztosító CreativTop modellező vékonyvakolatok kombinációjával olyan esztétikus homlokzati felületek alakíthatók ki, melyeknek valóban csak a képzelet szab határt.

A színek választását – hasonlóan az öltözködéshez vagy az autóvásárláshoz – minden korban meghatározza a divat. A trendek jönnek és mennek. Hazánkban az utóbbi években egyre határozottabban figyelhető meg egy erős eltolódás a korábban oly divatos sárgák, kávébarnák és terracotta színek felől a fehérek irányába. A mai épületeken többféle homlokzatburkolatot használnak, mint korábban, ennek következtében a nagyobb, összefüggő vakolt felületek sokszor kő-, fa- vagy fém felületekkel együtt adják a homlokzatok jellegzetes megjelenését. S mivel ezek a burkolatok a mai ízlés szerint leginkább sötét (grafitszürke, antracit vagy akár fekete) színűek, ezért egyre fokozottabb az igény a homlokzatburkolatokat kiemelni képes fehér tónusok iránt. 

Erre az igényre született meg a Baumit Life színpaletta kiegészítéseként „a fehér árnyalatai” színcsalád, melynek tagjai első pillantásra mind fehérnek tűnnek, de tüzetesebb vizsgálat után látható, hogy különféle színezetek színsoraiban a fehérhez a legközelebb álló, de emberi szemmel még megkülönböztethető – árnyalatokról van szó. Ennek a ténynek akkor van igazán jelentősége, amikor a fehér 12 különböző árnyalatait más és más színekkel szeretnénk harmóniába állítani. Ilyenkor ugyanis az alig észlelhető különbségek hirtelen láthatóvá válnak. A 12 különféle fehér árnyalat alkalmas arra, hogy bármilyen színű környezetben, különböző színekkel kombinálva tökéletesen ellássák azt az esztétikai funkciót, amelyet szánunk nekik.