Magyarország

Baumit Life színvilág
star_border

Baumit Life színvilág

  • 180 új színárnyalat
  • Intenzív és gyönyörű
  • Végtelen formaváltozat

Több mint 1000 szín – a lehetséges kombinációknak csak a képzelet szab határt

A Baumit Life nem egyszerűen „csak” Európa egyik legszélesebb választékú homlokzati színrendszere, hanem egyéniséget teremt és életet lehel a homlokzatba. Egyedi karaktere a színek, a struktúrák, valamint az építészeti forma és a szerkezet kölcsönhatásának eredménye.

Épületeinknek sokáig az igényes belső terek kialakításával adtunk egyéniséget. Ám az idők változnak, napjainkban egyre többen fedezik fel a homlokzatokat, melyek egyedi karaktert adnak az épületnek. A Baumit ezért kifejlesztette Európa egyik legszélesebb és legszebb színválasztékát – a Baumit Life rendszert.A több mint 1000 különböző színárnyalat szinte végtelen szabadságot kínál a homlokzattervezéshez. Legyen szó finom pasztell árnyalatokról, a manapság divatos „földszínekről" vagy az intenzív sötét tónusokról – a Baumit Life korlátlan tervezési lehetőségeket kínál.

A Life rendszer szíve 114 fő tónusból áll, mindegyikben további 8 színárnyalattal. A rendszert 12 speciális fehér tónus és 30 MosaikTop lábazati szín egészíti ki.

A színkód és ami mögötte van

A Baumit egyedi homlokzati színárnyalatainak mindegyike saját színkóddal rendelkezik, ami 4 számjegyből áll – például 0413.
Az első 3 számjegy a színtónus számát jelöli. Az utolsó szám a színárnyalatot mutatja. 1-től 9-ig van besorolva, amelyben az 1-es a legintenzívebb színt, a 9-es pedig a legvilágosabbat jelöli.

Színkártyák

Life

A Baumit Life színvilág több, mint 1000 gyönyörű színét jeleníti meg, 180 új színárnyalattal.

Trend Life

A Baumit Life színvilág harmonikus, trendkövető 88 színéből összeállított színkártya, amely könnyen kezelhető és alkalmazási ötleteket is tartalmaz, így megkönnyíti a színválasztást.

Mosaik Life

Eredeti Baumit Mosaik és struktúraminták könnyen hordozható kártya formátumban: a Baumit Life 30 lábazati vékonyvakolatának színében. Praktikusan használható építkezéseken is.


Fontos!

Felhívjuk szíves figyelmét, hogy a színkártyákhoz, színtáblákhoz, színtervekhez képest nyomda-, illetve gyártástechnikai okokból színárnyalati különbség lehetséges. Fontos tudni, hogy a valóságban, nagy felületen a színek más hatást keltenek, mint kisméretű képeken. Az ebből eredő félreértések előzetes termékminta-rendeléssel részben elkerülhetőek, továbbá a termékminták nagymértékben segítik a választást. Vékonyvakolatok és festékek azonos szín esetén is – a struktúrából adódóan – optikai színkülönbséget mutathatnak. Kapart hatású struktúra esetén a kész felület színei feldolgozás után sötétebb tónusúak, mint a dörzsölt hatású struktúra esetében.

Baumit Life

Tisztában vagyunk azzal, hogy a több mint 1000 lehetőség közül nem is olyan egyszerű választani. Válasszon az interaktív és személyes tanácsok közül, hogy megtalálja a saját személyes homlokzati színstílusát!

Látogasson el a Baumit Life oldalunkra és válogasson a színek között, merítsen ihletet a leglenyűgözőbb referenciákból, vagy vessen egy pillantást a legújabb homlokzati színtrendekre.

Ha kiválasztotta a megfelelő színt – jöhet a következő lépés! Merüljön el a részletekben, és tudjon meg többet a különböző textúrákról, árnyalatokról, vagy akár a hozzáillő színekről, hogy egyedi és harmonikus megjelenést kölcsönözhessen homlokzatának. És végül, de nem utolsósorban – nézze meg, hogy a kiváló minőségű Baumit termékek közül melyikben érhető el az Ön által kiválasztott szín.

Termékminta rendelés

Ahhoz, hogy még jobban el tudja képzelni a tervezett színárnyalatot, javasoljuk, hogy területi képviselő kollégáinkon keresztül rendeljen termékmintát!


Fontos!

Tisztelt Vásárlóink figyeljenek arra, hogy a Baumit minőség nem egyedül egy különleges Life színárnyalatot jelent, a színek és a felületek tartósságáért csak tényleges Baumit rendszer és termékek beépítése esetén áll módunkban felelősséget vállalni! A Baumit népszerű Life színárnyalatok más vakolatokkal történő előállítása és keverése minőséghamisítás, vásárlót megtévesztő kereskedelmi gyakorlat!
VÁLASSZA A BAUMIT LIFE SZÍNEIT – RAGASZKODJON A BAUMIT MINŐSÉGHEZ!

Baumit Trendszínek

  • Természetes- és földszínek
  • Tartós és gyönyörű tónusok
  • Meleg és szürkés árnyalatok

Trendi és modern

A Baumitnál folyamatosan figyelemmel kísérjük a legújabb színtrendeket, ezért most további 180 divatos színnel bővítettük Life színrendszerünket!
Természetes- és földszínek, szürkés árnyalatok – ezek a színösszeállítások végre kijutnak a belső térből egyenesen a homlokzatra! Ezért a Baumit kibővítette a már létező Baumit Life homlokzati színrendszerét további 180 kiválasztott gyönyörű, hangulatos, trendi színárnyalattal.

Tökéletes továbbfejlesztés

20 új színsorozat bővíti a meglévő Baumit Life színrendszert. Minden új sor kilenc különböző árnyalatból áll. Hogy az  „újoncok" ne zavarják a megszokott rendet, a régi színszámok érvényben maradnak. Az új szín-sorozatok a meglévő jelölésrendszerbe kerültek beépítésre.

Napjaink építészeti színtrendjei

Manapság a homlokzatok és a belső terek színvilága közti kapcsolat sokkal szorosabb, mint régen. A legismertebb – nem csak az építészetben alkalmazott színharmóniák: a hygge,
a boho, a metál és a beton.

HyggeHangulatos skandináv minimalista lakberendezési irányzat, mely egyre határozottabban homlokzati trenddé is kezd válni. A világos és kellemes árnyalatokat a fehér és a fa különböző
színeivel kombinálják.

BohoAz erős és természetes színek – mint az arany, az okker, a rozsda és fa különböző árnyalatai – nemcsak a belső tereket, hanem az épület „arcát” is meghatározhatják.

BetonA beton színvilág a hideg és a meleg színeket kombinálja. Célratörő és modern, melyben a beton a saját árnyalataiban jelenik meg.

MetálA homlokzati felületek metál színei egy régóta ismert beltéri megoldást varázsolnak a homlokzatokra. A különféle megoldások speciális fényhatásokat hozhatnak létre.

Sötét színek a homlokzaton


Az innovatív cool pigment technológiának köszönhetően a sötét színek kb. 10 °C-kal alacsonyabb hőmérsékletre melegednem fel. Ez nem csak a városi környezetben tapasztalható hőséget csökkenti, hanem – a jóval kisebb hőmozgás miatt – a homlokzati felületek színstabilitásához és élettartamuk meghosszabbításához is hozzájárulnak.

A homlokzat színezésében rengeteg lehetőség rejlik

Színekről

A homlokzat színe akkor lesz harmonikus, ha megfelel az alkalmazott burkolórendszerhez illő jól bevált színfajtáknak. Más színeket igényelnek a vakolt felületek, a fém és üveg homlokzatok, vagy például a faházak, de az épületek korstílusa, mérete, funkciója is meghatározó tényező. Általában jól illenek egymáshoz a földfestékek, a gyakori kő és fafajták színárnyalatai, amelyek inkább visszafogottabb árnyalatok. Az erőteljesebb színeket, mint például az ibolyát vagy az erős sárgát, a naplemente vörösét, vagy a tiszta nyári kék ég színét azonban vakolt épülethomlokzatokon csak finomított, szelídített változatban, vagy kisebb mértékben alkalmazzuk. Megfigyelhetjük, hogy a színek mennyire sokféle, gyakran erős hatást is gyakorolhatnak ránk, lakókörnyezet esetében a nyugodtabb és pozitívabb színek javasoltak.

Látogasson el Baumit Life oldalunkra, ahol minden megtudhat a színekről!

Színről színre

A Színről színre fejezetben a paletta 9 alap árnyalatával ismerkedhetünk meg. Az egyes színcsoportok alatt megjelennek a hozzájuk tartozó árnyalatok és azok kódjai. Egy-egy színre kattintva eljutunk az adatait tartalmazó oldalra. Ezen az adatlapon szerepel, hogy a kiválasztott szín mivel harmonizál, milyen világosabb és sötétebb árnyalatai vannak. Megnézhetjük, hogy színünk hogyan mutat a különböző struktúrájú (szemcseméret és felhordási technika) vakolatokon, illetve milyen Baumit homlokzati festék vagy vékonyvakolat rendelhető az adott színben.

Színinspirációk

A Színinspirációk fejezetben tanácsot kaphatunk arról, hogyan válasszuk ki házunk színeit. Megtudhatjuk, milyen érzést kelt egy-egy árnyalat, hol érdemes alkalmazni. Inspirációt nyerhetünk többek közt az elefántcsont, a tejeskávé, a lazac, a levendula mesés színeiből. A leírás alatt található árnyalatokra kattintva szintén eljuthatunk az adott szín adatlapjára.

Színtrendek

A Színtrendek fejezetben egy-egy építészeti stílushoz és egyben életérzéshez kapcsolódó színpaletta elevenedik meg. Megtudhatjuk, milyen típusú épületen ajánlott alkalmazni, és mely struktúrákon mutat szépen, illetve megismerhetjük azokat a homlokzati dekorációs elemeket (fa, fém, kő), amelyekkel kombinálható. A felsorolás végén szerepel, hogy melyik Baumit homlokzati festék vagy vékonyvakolat rendelhető az adott színben.

Színpszichológia

Axel Venn professzor szakterülete a színtervezés, a szín észlelése és a trendvizsgálat. Színelméleti munkáiban a közép-európai, észak-amerikai és kelet-ázsiai régiókat vizsgálja. Előadásaiban a dizájnnal, a színek és a marketing kapcsolatával és a színeknek a művészetben betöltött szerepével foglalkozik.  Axel Venn és a Baumit közös munkáját itt nézheti meg angol és német nyelven. A professzor színsorokról alkotott véleményét a Színpszichológia oldalunkon találja.

Kapcsolódó videóink megtekinthetők itt.