Magyarország

Kreatív struktúrák

Kreatív struktúrák

 • Egyedi textúrák
 • Korlátlan tervezési lehetőség
 • Számtalan kombinációs lehetőség

Baumit CreativTopA homlokzatok egyedi megjelenéséhez a színek mellett a felület struktúrája is nagymértékben hozzájárul. A kreatív és egyedi elképzelések megvalósítását a Baumit CreativTop által nyújtott számtalan lehetőség garantálja.
A CreativTop egy felhasználásra kész, szilikongyanta erősítésű modellező vékonyvakolat, melynek szemcseösszetétele és hosszú nyitott ideje szinte korlátlan szabadságot biztosít. A különböző textúrák azonos színek mellett is eltérő megjelenést adnak a homlokzati felületeknek.

Hatékony kreativitás

Ez a sokoldalú és könnyen variálható megjelenés a Baumit Life színskála színeivel kombinálva szinte végtelen számú kombinációt jelenthet, legyen szó látszóbeton-hatásról, hagyományos kanálcsapott vagy szivacs technikáról. A termékismertetőkben megadott feldolgozási technikák csak „gondolatébresztők”, a felület könnyű alakíthatósága lehetővé teszi új struktúrák kialakítását is.

Különleges felületek

 • Modellező vékonyvakolat
 • Feldolgozásra kész
 • Különböző felhordási technikák

Vakolt felületek esetén igazán látványos, egyedi felületi megjelenést nem csak színekkel alakíthatunk ki. A kreativitásnak szinte semmi nem szab határt, mert a Baumit CreativTop modellező vékonyvakolatával a legkülönbözőbb struktúrák állíthatók elő.
A Baumit Life színvilág kombinálva a Baumit CreativTop modellező vékonyvakolat sokoldalúságával határtalan lehetőségeket nyújt. Ez a vékonyvakolat 912 különböző színárnyalatban áll rendelkezésre, struktúrái a legkülönfélébb módon kombinálhatók, így egyedi megjelenésű homlokzatokkal színesíthetjük épületeinket. Akár strukturált, elmosott, finom-, ill. durvaszemcsés, betonhatású, sima vagy számtalan más felületi kialakítást szeretnénk, mindez a Baumit CreativTop modellező vékonyvakolatokkal valósággá válhat. Épületeink homlokzata, így nemcsak a színválasztással válhat egyedivé, hanem felületi megjelenésében is. Mindezt hat különböző szemcsenagyságú alapstruktúra (a durvától a legfinomabbig) és több tucat felhordási technika kreatív kombinációja teszi lehetővé.

Javasolt rétegrend a CreativTop hőszigetelő rendszereken történő alkalmazására:


Az eredmény számít

A Baumit PremiumPrimer alapozó száradása után egyből kezdhetjük a Baumit CreativTop felhordását. A szükséges felhordási vastagság függ az alkalmazott feldolgozási technikától. A Baumit CreativTop szemcseösszetétele és alakíthatósági ideje lehetővé teszi, hogy különleges szerszámokkal olyan felületi struktúrákat hozzunk létre akár kül-, akár beltérben, melyek a hagyományos vékonyvakolatokkal (kapart és dörzsölt struktúra) nem lennének megvalósíthatók.

Sokoldalú és egyszerűen alkalmazható

A feldolgozásra kész CreativTop univerzálisan felhasználható, akár kézzel, akár géppel könnyen felvihető. Alkalmazható Baumit homlokzati hőszigetelő rendszereken, régi és új ásványi vakolatokon, simítóvakolatként betonfelületeken, szerves kötőanyagú simítóanyagok áthúzására és vakolására vagy akár Sanova vakolatokra is.

A festett hatású, sima felület titka

Két különböző rétegfelépítés közül választhatunk: CreativTop Pearl vagy CreativTop Silk alkalmazásával.

 • A CreativTop Pearl használata az egyszerűbb, gyorsabb megoldás. Felhordása ugyanúgy történik az alapfelületre, mint a hagyományos vékonyvakolatoké. Finomszemcsés, homogén felületet ad és 912 színben kapható.

 • A CreativTop Silk a másik lehetőség, amelynek alkalmazásához valamivel komolyabb technikai felkészültség szükséges, hiszen a folyamat több lépésből áll. Az alapfelületre felhordott CreativTop Vario strukturált felületét a CreativTop Silk két rétegének hozzáadásával szinte teljesen simává varázsolhatjuk.

A felületek színezéséhez a 912 színben elérhető Baumit StarColor festéket, vagy a kreatív megoldásokat biztosító Metallic, Glitter vagy Lasur dekor festékeket ajánljuk.

Kivitelezés

A munka megkezdése előtt elő kell készíteni az alapfelületet. Első rétegként hordjunk fel egy réteg CreativTop-ot. Ahogy ez teljesen megszáradt, következhet a kiválasztott típusú második réteg (pl. CreativTop Pearl vagy CreativTop Silk).

A CreativTop Vario, Pearl és Silk a szemcseméretben különböznek egymástól:

 • CreativTop Vario: 1,5 mm

 • CreativTop Pearl: 0,5 mm

 • CreativTop Silk: 0,1-0,2 mm


Baumit dekoratív felületképző festékek

Egyedi struktúrák, fémesen csillogó és gyönyörűen szikrázó falszínek. A Baumit Metallic, Glitter és Lasur dekorfestékeivel az innovatív technológiának köszönhetően szemet gyönyörködtető homlokzat alakítható ki.

Baumit Metallic
 • Dekoratív
 • Fémes hatású
 • Kiváló időjárásálló

Fémes hatású felületek


A Baumit Metallic dekorfestéke anélkül vonzza a tekintetet, hogy barátságtalan lenne. A szín kiválasztásánál könnyű kreatívnak lenni, mert az árnyalatok tökéletesen kombinálhatók. Mindemellett a termék időjárásállósága is kitűnő.
A fémes hatású Metallic dekorfesték egy nagyon ellenálló bevonat, amely sok fémes pigmentet tartalmaz. Ezt a bevonatot hengerrel vagy szórva alakítjuk ki. Ennek következtében a felület lehet finoman szemcsézett vagy sima. A következő színekben kapható: titán, platina, zafír, smaragd, arany, rubin, bronz és azúr.

Alkalmazás

A tökéletes színhatás elérésének érdekében alkalmazzunk Baumit SilikonColor vagy GranoporColor alapréteget fehér színben. Az alapréteget legalább 12 órán át hagyjuk száradni, ezt követi a Metallic dekorfesték felhordása a már említett módon. Gépi szórásra is alkalmas.

Alkalmas alapfelületek

 • Dörzsölt mész-cement vagy cement vakolatok (diszperziós festék felvitele után)

 • Jó tapadású ásványi és szilikátfestékek és vakolatok

 • Jó tapadású emulziós festékek és vakolatok

 • Jó tapadású szilikonfestékek és vakolatok

Baumit Glitter • Időjárásálló
 • Csillogó hatás
 • Kül-és beltéri használatra

Egyedi csillogás

A szép homlokzatokat nem szabad elrejteni. Ha az ember arra vágyik, hogy a háza különleges benyomást keltsen, válassza a Baumit Glitter dekorfestékét! A felület természetes csillogása ízléses egyedi karaktert adhat az egyébként jellegtelen homlokzati felületeknek.
A Baumit Lasur, Metallic és Glitter dekorfestékek egyedülálló és különleges hatásokkal teszik a homlokzatokat különlegessé. Az elegáns fémes vagy csillogó hatás, a fautánzatú felületek természetesen beltérben is alkalmazhatók – a lehetséges kialakítások száma szinte végtelen.

Alkalmazás

A Baumit Glitter dekorfesték egy speciális szóróberendezéssel vihető fel a felületre. A kivitelezés során ügyelni kell arra, hogy állandó sebességgel mozgassuk a berendezést, a faltól mindig azonos távolságban. Az anyag feldolgozásra kész, nem kell hozzá vizet adni.

Alkalmas alapfelületek

 • Dörzsölt mész-cement vagy cement vakolatok

 • Jó tapadású ásványi és szilikátfestékek és vakolatok

 • Jó tapadású emulziós festékek és vakolatok

 • Jó tapadású szilikonfestékek és vakolatok

Baumit Lasur
 • Matt színek
 • Autentikus felújítás
 • Esztétikus felületek

Antik hatás

Függetlenül attól, hogy egy XIX. század közepén épült műemlékről, villáról, ipari vagy bármilyen más történelmi épületről beszélünk, az elegáns, reprezentatív megjelenés minden korban nagyon fontos volt. Ahol erre van szükség, ott a Baumit Lasur dekor festék a megfelelő választás.
A Lasur festék egy felhasználásra kész, dekoratív festék kül- és beltéri használatra. Különleges, matt színeivel kifejezetten alkalmas épületfelújítások esetén antik hatású felületek rekonstruálására, de természetesen számtalan lehetőséget nyújt új építések esetén is. Elsősorban nem szokványos textúrák létrehozására ajánljuk.

Alkalmazás

A tervezési előírásoktól függően a Lasur minden esetben festékrétegre, vakolatra, vagy tapaszrétegre kerül felhordásra. Az anyag felhordása techikától függően az arra alkalmas szerszámokkal történik. A megjelenésnek és a tervezett textúrának megfelelően 1-3 réteget hordjunk fel. Kültéri használat esetén mindig a Baumit Finish felhordásával fejezzük be a munkát.

Alkalmas alapfelületek

 • Dörzsölt felületű mész-cement és cementvakolatokra

 • Betonra, egyéb ásványi alapfelületekre

 • Jó tapadású ásványi és szilikátfestékekre

 • Jó tapadású diszperziós vakolatokra és festékekre

 • Jó tapadású szilikonvakolatokra és festékekre

 • Mész-gipsz és gipszvakolatokra

Lábazati vékonyvakolat – Baumit MosaikTop


 • Mosható
 • Víztaszító
 • Magas mechanikai szilárdságú

A minőségi védelem

A már jól ismert, legendás Baumit lábazati színek új generációja speciális kőpehely adalékkal készül. Ezek, a több színben hozzáadott természetes adalékanyagok a felületnek különleges, csiszolt kőhatású megjelenést adnak.
A lábazat a homlokzat leginkább igénybe vett része. Erős mechanikai igénybevétel, az olvadó hó és a csapóeső szinte egész évben állandó terhelést jelentenek a lábazatok számára.
A Baumit MosaikTop különösen alkalmas olyan falfelületekre, amelyek nagy mechanikai igénybevételnek vannak kitéve. Víztaszító és jól ellenáll a szennyeződéseknek is.

A Baumit MosaikTop színválasztéka megújult!

A manapság nagyon kedvelt sötét földszínekből most szélesebb színpalettáról lehet választani; a barna és szürke színsor több árnyalattal bővült. A továbbfejlesztett receptúrának köszönhetően a MosaikTop mostantól még könnyebben és gyorsabban dolgozható fel. Erős mechanikai ellenállása garantálja, hogy a lábazatot érő komolyabb igénybevételeknek is tartósan ellenáll.
A színválaszték garantálja, hogy minden stílushoz megtalálhatjuk a leginkább megfelelő színt. A különféle színű kövek által kiadott „pixeles" színhatásnak köszönhetően a lábazatra kerülő – sokszor elkerülhetetlen – szennyeződések sokkal kevésbé vehetők észre.

Természetes színek

Alapszínek

Alkalmazás

A Baumit MosaikTop lábazati vékonyvakolatot alaposan, egy lassan forgó keverővel keverjük fel a felhordás előtt. Rozsdamentes acél simítóval másfélszeres szemcsevastagságban húzzuk fel, majd még nedves állapotában, megszakítás nélkül, mindig azonos irányban, glettvassal simítsuk el. A termék feldolgozásra kész, nem kell hozzá vizet adni.

Alkalmas alapfelületek

 • Ásványi alapfelületek
 • Dörzsölt mész-cement és cement vakolatok
 • Beton

Tekintse meg kapcsolódó videóinkat!

További videóink a CreativTopról megtekinthetők itt.