Magyarország

Kreatív struktúrák

Kreatív struktúrák

 • Egyedi textúrák
 • Korlátlan tervezési lehetőségek
 • Számtalan kombinációs lehetőség

Baumit CreativTop

A homlokzatok egyedi megjelenéséhez a színek mellett a felület struktúrája is nagymértékben hozzájárul. A kreatív és egyedi elképzelések megvalósítását a Baumit CreativTop által nyújtott számtalan lehetőség garantálja. A CreativTop egy felhasználásra kész, szilikongyanta erősítésű modellező vékonyvakolat, melynek szemcseösszetétele és hosszú nyitott ideje szinte korlátlan szabadságot biztosít. A különböző textúrák azonos színek mellett is eltérő megjelenést adnak a homlokzati felületeknek.

Hatékony kreativitás

Ez a sokoldalú és könnyen variálható megjelenés a Baumit Life színskála színeivel kombinálva szinte végtelen számú kombinációt jelenthet, legyen szó látszóbeton-hatásról, hagyományos kanálcsapott vagy szórt technikáról. A termékismertetőkben megadott feldolgozási technikák csak „gondolatébresztők”, a felület könnyű alakíthatósága lehetővé teszi új struktúrák kialakítását is.

Különleges felületek

 • Modellező vékonyvakolat
 • Feldolgozásra kész
 • Különböző felhordási technikák

Vakolt felületek esetén igazán látványos, egyedi felületi megjelenést nem csak színekkel alakíthatunk ki. A kreativitásnak szinte semmi nem szab határt, mert a Baumit CreativTop modellező vékonyvakolatával a legkülönbözőbb struktúrák állíthatók elő.

A Baumit Life színvilág kombinálva a Baumit CreativTop modellező vékonyvakolat sokoldalúságával határtalan lehetőségeket nyújt. Ez a vékonyvakolat 758 különböző színárnyalatban áll rendelkezésre, melynek struktúrái a legkülönfélébb módon kombinálhatók, így egyedi megjelenésű homlokzatokkal színesíthetjük épületeinket. Akár strukturált, elmosott, finom-, ill. durvaszemcsés, betonhatású, sima vagy számtalan más felületi kialakítást szeretnénk, mindez a Baumit CreativTop modellező vékonyvakolatokkal valósággá válhat. Épületeink homlokzata, így nemcsak a színválasztással válhat egyedivé, hanem felületi megjelenésében is. Mindezt hat különböző szemcsenagyságú alapstruktúra (a durvától a legfinomabbig) és több tucat felhordási technika kreatív kombinációja teszi lehetővé.

Javasolt rétegrend a CreativTop hőszigetelő rendszereken történő alkalmazására:


Az eredmény számít

A Baumit PremiumPrimer alapozó száradása után egyből kezdhetjük a Baumit CreativTop felhordását. A szükséges felhordási vastagság függ az alkalmazott feldolgozási technikától. A Baumit CreativTop szemcseösszetétele és alakíthatósági ideje lehetővé teszi, hogy különleges szerszámokkal olyan felületi struktúrákat hozzunk létre akár kül-, akár beltérben, melyek a hagyományos vékonyvakolatokkal (kapart és dörzsölt struktúra) nem lennének megvalósíthatók.

Sokoldalú és egyszerűen alkalmazható

A feldolgozásra kész CreativTop univerzálisan felhasználható, akár kézzel, akár géppel könnyen felvihető. Alkalmazható Baumit homlokzati hőszigetelő rendszereken, régi és új ásványi vakolatokon, simító vakolatként betonfelületeken, szerves kötőanyagú simítóanyagok áthúzására és vakolására vagy akár Sanova vakolatokra is.

A festett hatású, sima felület titka

Két különböző rétegfelépítés közül választhatunk: CreativTop Pearl vagy CreativTop Silk alkalmazásával.

 • A CreativTop Pearl használata az egyszerűbb, gyorsabb megoldás. Felhordása ugyanúgy történik az alapfelületre, mint a hagyományos vékonyvakolatoké. Finomszemcsés, homogén felületet ad és 758 színben kapható.

 • A CreativTop Silk a másik lehetőség, amelynek alkalmazásához valamivel komolyabb technikai felkészültség szükséges, hiszen a folyamat több lépésből áll. Az alapfelületre felhordott CreativTop Vario strukturált felületét a CreativTop Silk két rétegének hozzáadásával szinte teljesen simává varázsolhatjuk.

A felületek színezéséhez a 758 színben elérhető StarColor festéket, vagy a kreatív megoldásokat biztosító Metallic, Glitter vagy Lasur dekor festékeket ajánljuk.

Kivitelezés

A munka megkezdése előtt elő kell készíteni az alapfelületet. Első rétegként hordjunk fel egy réteg CreativTop-ot. Ahogy ez teljesen megszáradt, következhet a kiválasztott típusú második réteg (pl. CreativTop Pearl vagy CreativTop Silk).

A CreativTop Vario, Pearl és Silk a szemcseméretben különböznek egymástól:

 • CreativTop Vario: 1,5 mm

 • CreativTop Pearl: 0,5 mm

 • CreativTop Silk: 0,1-0,2 mm


Tekintse meg kapcsolódó videóinkat!

További videóink a CreativTopról megtekinthetők itt.