Magyarország

Fókuszban a homlokzatfelújítás
star_border

Fókuszban a homlokzatfelújítás

  • Gyors
  • Egyszerű
  • Minőségi felújítás

Repedések

Még a 0,5 mm-nél kisebb hajszálrepedések is tartós károkat okozhatnak a homlokzaton az idő múlásával. Megoldásként javasolt a felület átfestése a repedésáthidaló Baumit FlexaColor festékkel. A 0,5 mm-nél nagyobb repedések már jóval veszélyesebbek, mert minden nedvesség, ami behatol a falszerkezetbe, súlyos károkat okozhat.
Megoldási javaslat: a repedések kihúzása után, a felületet erősítsük meg a repedések környezetében Baumit MultiWhite-ba ágyazott üvegszövet réteggel.

0,5 mm-nél kisebb hajszálrepedések:

0,5 mm-nél nagyobb repedések javítása:

Algák és gombák

Annak ellenére, hogy a homlokzaton „csak” esztétikai problémát okoznak, az algák és gombák rendkívül kellemetlenek és komoly egészségügyi kockázatot is jelenthetnek.
Megoldási javaslat: az érintett területet kezeljük le Baumit FungoFluid oldattal, majd csiszoljuk le a homlokzatot.

Erősen nedvszívó alapfelület

Ha az alapfelület túlzottan nedvszívó, akkor a ráhordott homlokzatfesték felszívódása nem lesz egyenletes és a felület foltossá válhat. Az ilyen felületen a festék alig vagy egyáltalán nem fed, ezáltal nem biztosítja a megfelelő esztétikai minőséget.
Megoldási javaslat: a Baumit MultiPrimerrel elvégzett alapozás garantálja az alapfelület egyenletes tapadását és nedvszívását.


Leváló, laza részek

A festést megelőzően a laza, könnyen leváló részeket először el kell távolítani. Ha a homlokzat felülete emiatt egyenetlen lesz, akkor először kiegyenlítő gletteléssel alakítsunk ki egy festék fogadására alkalmas sima felületet.
Megoldási javaslat: távolítsuk el a laza részeket. Alapozzuk le a felületet Baumit MultiPrimer-rel, majd a felület megerősítéseként
gletteljük Baumit MultiWhite-tal, üvegszövet erősítéssel.


Porló felületek

A porló felületek nem csak a festékréteg stabilitását veszélyeztetik, de lehetetlenné is tehetik azt.
Megoldási javaslat: a felületet tisztítsuk
meg (nagynyomású mosóberendezéssel), majd a vakolatréteget erősítsük meg Baumit SanovaPrimer vakolatszilárdítóval.