Magyarország

Homlokzatfelújítás – erősen nedvszívó alapfelület
star_border

Homlokzatfelújítás – erősen nedvszívó alapfelület

Ha az alapfelület túlzottan nedvszívó, akkor a ráhordott homlokzatfesték felszívódása nem lesz egyenletes és a felület foltossá válhat. Az ilyen felületen a festék alig vagy egyáltalán nem fed, ezáltal nem biztosítja a megfelelő esztétikai minőséget.

Erősen nedvszívó alapfelületek esetén az új festékréteg felhordása előtt a homlokzatot Baumit MultiPrimer mélyalapozóval kell előkészíteni.

1. lépés

Silno nasiakavý podklad

A Baumit MultiPrimer mélyalapozó felhordása

2. lépés

Nová fasádna farba

Az új festékréteg felhordása: Baumit StarColor, SilikonColor.

A kivitelezés lépésről-lépésre

1. Mire lesz szükségünk?

Obnova fasády - silno nasiakavý podklad

A szükséges anyagok és szerszámok: Baumit MultiPrimer mélyalapozó, festőhenger, keverőedény, festőhenger vagy festékszóró gép.

2. A homlokzat megtisztítása

Vyčistenie fasády

A homlokzat felületének kellően szilárdnak, megfelelő tapadásúnak, algáktól, gombáktól és repedésektől mentesnek kell lennie. Miután a laza, málló festékréteget eltávolítottuk, ecsettel vagy kefével alaposan tisztítsuk meg a felületet.

3. Alapozás

Základn náter, hĺbkový základ

A Baumit MultiPrimer mélyalapozót az alapfelület nedvszívó-képességétől függően hígítsuk fel vízzel (minimum 1:1 és maximum 1:5 arányban), majd alaposan keverjük össze.

4. Az alapozó felhordása

Penetrácia na silno nasiakavý podklad

Az anyagot ecsettel, hengerrel vagy szórással hordjuk fel. Több réteg alkalmazása esetén az egyes rétegek között tartsuk be a 12 órás várakozási időt.

5. Az új festékréteg felhordása

Nová fasádna farba

A festékréteg alapozását magával a 10-15%-os arányban higított homlokzatfestékkel végezzük el. A befejező réteget legalább 12 óravárakozási idő után hordjuk fel. Amennyiben két rétegben hordjuk fel a festéket, úgy a rétegek között min 4 óra várakozási időt tartsunk.

6. A festék felhordása szórással

Striekanie fasádnej farby

A Baumit homlokzatfesték az ún. „airless” festékszóró gépekkel is felhordhatók. Ez a technika lehetővé teszi nagy és egységes megjelenésű felületek készítését rövid idő alatt.

Tekintse meg kisfilmünket a témában!