Magyarország

Homlokzatfelújítás – 0,5 mm-nél kisebb hajszálrepedések
star_border

Homlokzatfelújítás – 0,5 mm-nél kisebb hajszálrepedések

Még a kicsi - 0,5 mm-nél kisebb - hajszálrepedések is veszélyeztethetik a homlokzatot. Ebben az esetben a javítás nagyon egyszerű.

Új homlokzat 2 lépésben

1. lépés

Oprava fasády s trhlinkami

A 0,5 mm-nél kisebb hajszálrepedések esetén a felületet egy speciális, szálerősített alapozóval kezeljük az új festékréteg felhordása előtt.

2. lépés

Nová fasádna farba

A szükséges várakozási idők letelte után hordjuk fel az új homlokzati festékréteget: Baumit StarColor, SilikonColor.

A kivitelezés lépésről-lépésre

1. A homlokzat ellenőrzése

Fasáda s mikrotrhlinkami

Először a homlokzaton a repedések szélességének felmérését kell elvégezni. Az alapfelületnek száraznak és kellően szilárdnak, teherbírónak valamint algáktól vagy gombáktól mentesnek kell lennie. Kisnyomású vízzel vagy erős szőrű kefével tisztítsuk meg alaposan a homlokzatot, a laza, málló részeket távolítsuk el.

2. Mire lesz szükségünk?

Fasáda s mikrotrhlinkami

A szükséges anyagok és szerszámok: Baumit FillPrimer alapozó, új homlokzatfesték, festőhenger vagy festékszóró.

3. Repedésáthidaló alapozó

Penetračný náter na mikrotrhlinky

Alaposan keverjük össze az alapozót egy vödörben. Ha szükséges, (pl. nagyon nagy melegben) maximum 5%-os arányú hígítást alkalmazzunk vízzel (legfeljebb 1 liter víz / 25 kg vödör).

4. Repedésáthidaló alapozás

Prekrytie trhlín na fasáde

Hordjuk fel a Baumit FillPrimer alapozót megszakítás nélkül hengerrel vagy ecsettel. Az alapozó a 0,5 mm-nél kisebb repedéseket áthidalja. Az alapozó felhordása után tartsunk 24 óra várakozási időt.

5. Új homlokzatfesték

Nová fasádna farba

A festékréteg alapozását magával a 10-15%-os arányban higított homlokzatfestékkel végezzük el. A befejező réteget legalább 12 óra várakozási idő után hordjuk fel. Amennyiben két rétegű festésre van szükség, úgy az egyes rétegek között legalább 4 óra várakozási időt tartsunk.

6. Festékszórás

Striekanie fasádnej farby

A Baumit homlokzatfestékek az ún. „airless” festékszóró gépekkel is felhordhatók. Ez a technika lehetővé teszi nagy és egységes megjelenésű felületek készítését rövid idő alatt.

Tekintse meg kisfilmünket a témában!

Termék
a kosárban!