Magyarország

Homlokzatfelújítás – leváló, laza részek
star_border

Homlokzatfelújítás – leváló, laza részek

Tiszta homlokzat 4 lépésben

Az új festékréteg felhordását megelőzően a laza, könnyen leváló részeket el kell távolítani. Ezután a homlokzatot alaposan tisztítsuk meg. Amennyiben az így létrejövő felület egyenetlen lesz, a festés előtt kiegyenlítő gletteléssel kell a festék fogadására alkalmas felületet kialakítani.

1. lépés

Odlupujúci sa náter na fasáde

Spaklival távolítsuk el a leváló, laza festékréteget, és tisztítsuk meg a homlokzatot.

2. lépés

Penetrácia na fasádu

A jobb tapadás érdekében a felületet alapozzuk le Baumit MultiPrimer mélyalapozóval.

3. lépés

Prestierkovanie fasády_MultiWhite

A felületre hordjuk fel a Baumit MultiWhite tapaszt és ágyazzuk be az üvegszövetet.

4. lépés

Nová fasádna farba

A szükséges várakozási idők letelte után hordjuk fel az új homlokzati festékréteget: Baumit StarColor, SilikonColor.

A kivitelezés lépésről-lépésre

1. Mi kell hozzá?

Obnova fasády - odlupujúci sa náter

A szükséges anyagok és szerszámok: Baumit MultiWhite simító tapasz, Baumit StarTex üvegszövet, Baumit MultiPrimer mélyalapozó, valamit spakli, kőműveskanál, glettvas, erős szőrű kefe és egy megfelelő keverőedény.

2. A homlokzat megtisztítása

Odstránenie uvoľnených častí

A homlokzat felületének kellően szilárdnak, megfelelő tapadásúnak, algáktól, gombáktól és repedésektől mentesnek kell lennie. Miután a laza, málló festékréteget eltávolítottuk, ecsettel vagy kefével alaposan tisztítsuk meg a felületet.

3. Az alapozás

Základn náter, hĺbkový základ

A Baumit MultiPrimer mélyalapozót az alapfelület nedvszívó-képességétől függően hígítsuk fel vízzel (minimum 1:1 és maximum 1:5 arányban), majd alaposan keverjük össze. Az anyagot ecsettel, hengerrel vagy szórással hordjuk fel. Több réteg alkalmazása esetén az egyes rétegek között tartsuk be a 12 órás várakozási időt.

4. A felületerősítő réteg

Penetrácia na silno nasiakavý podklad

A Baumit MultiWhite-ot húzzuk fel a felületre fogazott glettvassal és ágyazzuk be az üvegszövetet. Rövid száradás után még egy vékony réteg tapaszt húzzunk a felületre, majd annak megfelelő kiszáradása után dörzsöljük ki a felületet. A tapaszréteg vastagsága 3-5 mm.

5. Az új festékréteg felhordása

Nová fasádna farba

A festékréteg alapozását magával a 10-15%-os arányban higított homlokzatfestékkel végezzük el. A befejező réteget legalább 12 óra várakozási idő után hordjuk fel. Amennyiben két rétegben hordjuk fel a festéket, úgy a rétegek között min 4 óra várakozási idő javasolt.

6. A festék felhordása szórással

Striekanie fasádnej farby

A Baumit homlokzatfestékek az ún. „airless” festékszóró gépekkel is felhordhatók. Ez a technika lehetővé teszi nagy és egységes megjelenésű felületek készítését rövid idő alatt.

Tekintse meg kisfilmünket a témában!