Magyarország

Homlokzatfelújítás - 0,5 mm-nél nagyobb repedések javítása
star_border

Homlokzatfelújítás - 0,5 mm-nél nagyobb repedések javítása

A 0,5 mm-nél nagyobb szélességű repedések esetén elengedhetetlen, hogy azokat rögtön kijavítsuk, mert a nedvesség behatolása nagy homlokzati károkhoz vezethet.

A javítás 3 lépése

A 0,5 mm-nél nagyobb repedések esetén már nem elegendő a repedésáthidaló alapozó használata; a teljes felület áttapaszolására és új befejező réteg készítésére van szükség.

1. lépés

Oprava fasády s trhlinami

A laza, málló részeket távolítsuk el.

2. lépés

Oprava fasády s trhlinami

Fogazott glettvassal hordjuk fel a Baumit MultiWhite szálerősítéses tapaszt és ebbe ágyazzuk be az üvegszövetet.

3. lépés

Nová fasádna farba

Végül hordjuk fel az új homlokzatfestéket vagy vékonyvakolatot.

A kivitelezés lépésről-lépésre

1. Az alapfelület előkészítése

Fasáda s trhlinami

A repedések pontos méretét gondosan mérjük le. Spaklival távolítsuk el a laza, könnyen leváló részeket. Kefével vagy közepes nyomású vízsugárral tisztítsuk meg a homlokzati felületet.

2. Mire lesz szükségünk?

Oprava fasády s trhlinami

A Baumit MultiWhite szálerősítéses tapasz és az üvegszövet háló mellett, szükségünk lesz egy fogazott glettvasra, kemény sörtéjű kefére, spaklira és kőműves kanálra.

3. A tapasz bekeverése

Renovačná stierka Baumit MultiWhite

A Baumit MultiWhite zsák tartalmát szórjuk a zsákon megadott mennyiségű vízbe és keverjük alaposan össze. Kb. 5 percig pihentessük, majd a keverést ismételjük meg.

4. A tapaszolás

Prestierkovanie fasády

A kiszáradt alapfelületre fogazott glettvassal hordjuk fel a Baumit MultiWhite felújító tapaszt és ágyazzuk be az üvegszövetet 10 cm-es átlapolásokkal.  Ügyeljünk arra, hogy a tapaszréteg vastagsága legalább 3 mm legyen és az üvegszövet háló sehol se látszódjon ki.

5. A tapaszolt felület befejezése

Renovačná stierka BAumit MultiWhite

A tapaszréteg felületét polisztirol- vagy szivacsos simítóval dörzsöljük ki.

6. A homlokzatfesték felhordása

Striekanie fasádnej farby

A lealapozott felületre a homlokzatfestéket két rétegben hordjuk fel. Az első réteget 10-15% vízzel hígítsuk. Legalább 12 óra várakozás után felhordható a második réteg homlokzatfesték. Ha még több réteget szeretnénk felhordani, az egyes rétegek között 4 óra várakozási időt tartsunk.

A homlokzat festését “airless” festékszóróval is végezhetjük. Ez különösen a nagy felületek gyors festésénél lehet előnyös megoldás.

Tekintse meg kisfilmünket a témában!