Magyarország

Színinspirációk

Eszébe jutott már, hogy egy különleges színt válasszon? Vagy a kedvenc színét szeretné a házán látni? Esetleg egy olyan színt választana, amivel az épület stílusa hangsúlyozható?

A Baumit Life több, mint 1000 kreatív színárnyalatot kínál, ami maga az egyedi színvilág. Nyerjen inspirációt Európa egyik legszélesebb homlokzati vakolat és homlokzatfesték színválasztékából. Fontos szempont a színválasztásnál, hogy a homlokzat színe illeszkedjen az épület környezetében előforduló színekhez, de bizonyos mértékig hangsúlyosan ki is emelkedhet onnan.

A megfelelő alapszín kiválasztásához inspirációt nyerhetünk környezetünkből. Választhatjuk kedvenc színünket, az éppen divatos árnyalatokat vagy egy olyan színt, ami összekapcsolja az épületet a környezetével. A következő lépésben olyan színárnyalatot érdemes keresni, amely kiegészíti az alapszínt. 

A Baumit Life több, mint 1000 színárnyalata segít Önnek kiválasztani a megfelelő színkombinációt!


Fontos tanácsok:

  • A színválasztás során mindig vegye figyelembe az épületet övező környezetet.
  • Akkor illeszkedik jól a homlokzat az épített környezetbe, ha semleges színt választunk, és a homlokzaton csak apróbb részleteket emelünk ki.


A homlokzat kialakítása:

  • Olyan színeket keressen, amelyek előfordulnak az épület természetes környezetében.
  • Lakóépületeken kerülje az intenzív és élénk színeket, mivel nem tükrözik az épület célját, így az zavaró lehet.
  • A nagyobb felületen használt szín általában világosabbnak és erősebbnek is tűnik, amit több tényező is okozhat: a napszakonként változó fények, a felület vagy a környező épületek.


A színek a természet kifejező eszközei, az emberek pedig képesek az üzenetük értelmezésére. Bár már régóta foglalkozik a művészet és a tudomány a színek hatásainak megfejtésével, velük kapcsolatban elsősorban az ösztöneinkre, megérzéseinkre hagyatkozunk. A színválasztásnál fordulhatunk szakemberhez is. 

Termék
a kosárban!