Magyarország

Színekkel teli világ


Fedezze fel a színekkel teli világot a Baumit Life több, mint 1000 színével! A színpalettánk segítségével kiválaszthatja az Önnek leginkább tetsző homlokzati színeket.

A Baumit Life több, mint 1000 kreatív színárnyalatot kínál, ami maga az egyedi színvilág! A Baumit Life Európa egyik legszélesebb homlokzati vakolat és homlokzatfesték színválasztékát kínáló színrendszer, mely szolgáltatásaival példaértékű színharmóniák összeállítását teszi lehetővé, egyedi lehetőséget teremtve a homlokzatok kialakítására.

  • Több, mint 1000 különböző szín
  • Intenzív és gyönyörű
  • Korlátlan tervezői lehetőségek  

Az épületek homlokzata a városkép meghatározó része. A jól megválasztott épületszínek harmonikusan illeszkednek a többi homlokzathoz, kaphatnak kevesebb, vagy nagyobb hangsúlyt szomszédaiknál, de disszonancia, vagy egybeolvadás nélkül. A homlokzat színe akkor lesz harmonikus, ha megfelel az alkalmazott burkolórendszerhez illő jól bevált színfajtáknak. Más színeket igényelnek a vakolt felületek, a fém és üveg homlokzatok, vagy például a faházak, de az épületek korstílusa, mérete, funkciója is meghatározó tényező. Általában jól illenek egymáshoz a földfestékek, a gyakori kő és fafajták színárnyalatai, amelyek inkább visszafogottabb árnyalatok. Az erőteljesebb színeket, mint például az ibolyát vagy az erős sárgát, a naplemente vörösét, vagy a tiszta nyári kék ég színét azonban vakolt épülethomlokzatokon csak finomított, szelídített változatban, vagy kisebb mértékben alkalmazzuk. Megfigyelhetjük, hogy a színek mennyire sokféle, gyakran erős hatást is gyakorolhatnak ránk, lakókörnyezet esetében a nyugodtabb és pozitívabb színek javasoltak.

3 javaslat:

  • Figyelje meg a természetben előforduló színeket, és válasszon hasonló árnyalatokat.
  • A nagyobb felületeken használt színek világosabbnak tűnnek, mint amelyeket kisebb vagy térben elkülönülő területeken használnak.
  • Egy homlokzaton legfeljebb 3 különböző világosságú és telítettségű színt alkalmazzon.
Termék
a kosárban!