Magyarország

25+5 év rendszergarancia
star_border

25+5 év rendszergarancia

A Baumit Kft. az általa forgalmazott

homlokzati hőszigetelő rendszerekre – a mindenkor hatályos törvényekben, jogszabályokban és rendeletekben meghatározott kötelező szavatosság mellett 25+5 év rendszergaranciát is vállal a következők szerint:

Ez a rendszergarancia a beépített termékek rendeltetésének, alapvető tulajdonságainak megtartását jelenti általános beépítési körülmények és a vonatkozó kivitelezési előírások betartása esetén. Emellett a hőszigetelő rendszerbe tartozó különféle rendszerelemek egymással történő összeférhetőségére, kifogástalan együttműködésére és a garanciális idő alatti megfelelőségére vonatkozik. A garanciavállalás a Baumit Kft. által gyártott, valamint az általa forgalmazott rendszerelemekre is kiterjed.

A Baumit többféle hőszigetelő rendszert kínál, mely a homlokzat típusától függően kiválasztható. Ezen belül a rendszerelemek (mint a ragasztó/tapasz, hőszigetelő lemez, alapozó, vakolat, rögzítő elemek) meghatározásánál szintén van választási lehetőség. A lényeg, hogy azonos gyártótól származó hőszigetelő rendszer kerüljön fel a homlokzatra, mert ezeket a minősítés során összeépítve vizsgálják. Emellett fontos kiemelni, hogy az előírásnak megfelelően legyen beépítve, mert így garantált az összeférhetősége és csak így várható el, hogy energetikai és tűzvédelmi szempontból megfelelően teljesítsen.  

A garanciavállalás feltételei:

  • a hőszigetelő rendszer valamennyi felhasznált eleme a Baumit Kft. által leszállított legyen;

  • a hőszigetelő rendszer valamennyi felhasznált eleme a Baumit Kft. által megadott beépítési, kivitelezési szabályok, illetve hivatalos anyagnormáknak megfelelő mennyiségben és módon kerüljön beépítésre.

A garanciavállalás nem terjed ki a következőkre:

  • a gyártói, illetve a Magyar Építőkémia és Vakolat Szövetség irányelveinek* nem megfelelő kivitelezési hibákra;

  • a hőszigetelő rendszert (különösen a vékonyvakolatot) érő mechanikai- vagy egyéb sérülésekből, nem természetes szennyeződésekből (pl. alga, gomba, szövőpók) adódó meghibásodásokra. 

A Baumit Kft. a 25+5 éves rendszergaranciával garantálja, hogy az általa rendszergazdaként szállított homlokzati hőszigetelő rendszerek – az előírásoknak mindenben megfelelő kivitelezés és rendeltetésszerű használat esetén – a garanciális idő alatt a beépítési állapotnak megfelelő műszaki tartalommal és a rendszer hatékony működését veszélyeztető funkcióvesztés nélkül szolgálják a Megrendelői igényeket.

Egyéb tudnivalók:

A Baumit Kft. által kiállított rendszergarancia nem helyettesít semmiféle hatósági engedélyt, bizonyítványt vagy egyéb szükséges hivatalos dokumentumot. A Megrendelő feladata annak ellenőrzése, hogy a rendszer az adott helyre való beépíthetőségének van-e jogszabályi akadálya. A rendszergarancia érvényesítése a Baumit Kft. felé a rendszer vásárlását igazoló dokumentumokkal (számla, szállítólevél) történik.

* Elérhető a mevsz.org honlapon.

Baumit hőszigetelő rendszerek

Baumit open hőszigetelő rendszer

További részletek
Baumit Star ásványi hőszigetelő rendszer

További részletek
Star EPS hőszigetelő rendszer

További részletek
Baumit Pro hőszigetelő rendszer

További részletek

Baumit open hőszigetelő rendszer

Baumit Star (EPS) hőszigetelő rendszer

Baumit Star (ásványi) hőszigetelő rendszer

Baumit Pro hőszigetelő rendszer

Termék
a kosárban!