Magyarország

Baumit Star ásványi hőszigetelő rendszer
star_border

Baumit Star ásványi hőszigetelő rendszer

 • Kiváló páraáteresztés és akusztika
 • Hőszigetelés természetes anyagokkal
 • Hőszigetelés és homlokzat képzés egyben

Az otthoni kényelem és a jó életminőség legfontosabb elemeit (mint például a hőmérséklet és a páratartalom) pozitívan befolyásolja a Baumit Star ásványi  homlokzati hőszigetelő rendszere, mely bármilyen épülettípusnál alkalmazható. Hosszú távú, biztonságos befektetés. 

Külső falak hőszigetelése ásványgyapot lapokkal

A Baumit ásványi homlokzati hőszigetelő lemeze kőzetgyapotból készül. A StarTherm Mineral tábla nem éghető. Az ásványgyapot szálakat gyantával ragasztják össze a gyártás során. Alapanyagának egyik előnye, hogy nagy mennyiségben áll rendelkezésre a természetben. A hőszigetelő lemez kiváló hangszigetelő, tűzálló és páraáteresztő tulajdonságokkal rendelkezik, ezzel megteremtve az otthon biztonságát és jobb komfort érzetet biztosít.

Tűzvédelemben első a Baumit Star ásványi rendszere 

Minden olyan esetben, amikor az Országos Tűzvédelmi Szabályzat (OTSZ) A1 vagy A2 minőségű homlokzati hőszigetelő rendszer beépítését írja elő (tűzszakasz-határok, többszintes épületek tűzterjedési gátjai), a Baumit Star ásványi rendszer a legjobb választás. A rendszer elemei minőségi anyagokból vannak összeállítva, amellyel garantáltan megfelelnek a tűzvédelmi paramétereknek, az egyéb, minősítésben meghatározott értékek mellett, mint a hőszigetelés, hangszigetelés, mechanikai ellenállás. 

Kivitelezés

A Baumit Star homlokzati hőszigetelő rendszerében ajánlott  ásványi lemezeket a polisztirol lapokhoz hasonló módon (pont-perem módszerrel vagy teljes felületű  ragasztással) kell a fogadófelületre ragasztani. Fontos különbség azonban, hogy az ásványi hőszigetelő lemezek esetében mind a ragasztás, mind pedig a tapaszolás előtt még egy réteg ragasztót fel kell hordani a lemezekre, hogy a  kellő tapadást elérjük.

StarContact White - a mindentudó

A Baumit StarContact White ragasztótapasz egyaránt alkalmazható a Star E polisztirol (EPS) és a Star ásványi homlokzati hőszigetelő rendszerekhez mind ragasztáshoz, mind az üvegszövet beágyazására.

Előnyök

 • Alkalmas minden teherhordó falazatra

 • Nincs alkalmazási korláthoz kötve (az épület tűzvédelmi osztálya alapján)

 • Nem éghető

 • Kiemelkedő fizikai tulajdonságokkal bír

 • Kiemelkedő páraáteresztő képességgel rendelkezik

 • Tiszta ásványi homlokzati hőszigetelő rendszer

Baumit Star ásványi hőszigetelő rendszer elemei

1. SilikatTop
Ásványi (káli-vízüveg) kötőanyagú, feldolgozásra kész homlokzati vékonyvakolat

2. PremiumPrimer

Emelt minőségű, kiváló fedőképességű, feldolgozásra kész alapozó, bármely Baumit vékonyvakolat alá

3. StarContact White

Kiváló minőségű, cementbázisú, fehér szinű, por alakú ragasztótapasz

4. StarTex
Lúgálló erősítő üvegszövet háló nagy felületekre

5. StarTherm Mineral
Baumit ásványi homlokzati hőszigetelő lemezek kőzetgyapotból, nem éghető

6. Baumit S dübel
Kimagasló terhelhetőségű, univerzális, önsüllyesztő és önellenőrző csavaros dübel az esetleges dübelrajzolatok megelőzésére

25+5 év rendszergarancia

A Baumit Kft. az általa forgalmazott

 • open
 • Star EPS
 • Star Ásványi
 • Pro

homlokzati hőszigetelő rendszerekre – a mindenkor hatályos törvényekben, jogszabályokban és rendeletekben meghatározott kötelező szavatosság mellett 25+5 év rendszergaranciát is vállal a következők szerint:

Tekintse meg kapcsolódó videóinkat!