Magyarország

Baumit open hőszigetelő rendszer
star_border

Baumit open hőszigetelő rendszer

 • Optimális, egészséges beltéri klíma
 • Kimondottan családi házakra fejlesztve
 • Védelem a falak penészesedése ellen

Baumit open homlokzati hőszigetelő rendszer: egyesíti a polisztirol és az ásványgyapot előnyeit

A pára a beltérben megreked, mert a falon keresztül csak minimális mennyiség képes eltávozni, így a falak hamar penészessé válhatnak, megfelelő szellőztetés hiányában. Tudományos kísérletekkel igazolható, hogy a helyiségekben keletkezett párának csak töredéke (max. 3-5%) távozik a falakon keresztül – teljesen függetlenül a homlokzati burkolatok  -  így a szigetelés - páraáteresztő képességétől. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy a külső falak még részben sem képesek átvenni a szellőztetés szerepét.

Az egyre korszerűbb építőanyagok (pl. légzáró ablakok) fejlődésével tudomásul kell vennünk, hogy a szellőztetés hagyományos módozatai helyett újakat kell keresnünk. A falakon áthaladó minimális mennyiségű pára és a falakban felgyűlt építési nedvesség miatt azonban továbbra is fontos szempont, hogy réteges falszerkezeteink páratechnikailag kifelé nyitottak legyenek. Ez azt jelenti, hogy a szerkezetben kifelé haladva az egyes rétegek páraellenállása egyre kisebb kell, hogy legyen. Ezt a feltételt számítással a polisztirolos  hőszigetelő  rendszerek esetében is biztosítani lehet. Azonban  komoly probléma adódhat akkor, ha a szigetelni kívánt épület falszerkezetének paramétereit nem ismerjük, mert ilyenkor nehéz modellezni a falazat páratechnikai viselkedését. 

A Baumit termékei között elérhető olyan hőszigetelő rendszer, mely használatával ez a nehézség kiküszöbölhető. A lemezek perforálásából adódó jobb páraáteresztés olyan mértékű tartalékot és biztonságot ad, hogy nyugodt szívvel használhatjuk  bármilyen falazaton. A Baumit open hőszigetelő rendszer alkalmazható ismeretlen összetételű, vegyes illetve különleges (pl. vályog, pórusbeton) falszerkezetek esetében is, melyeknél a páratechnikai ellenőrzés nem oldható meg. Az open rendszer teljeskörű működését a kifejezetten ehhez a rendszerhez kifejlesztett rendszerelemek biztosítják. Az openTop vékonyvakolat és az openContact ragasztótapasz páraáteresztő képessége a perforált polisztirol lapok páraáteresztéséhez igazodik, ezzel biztosítva a páratechnikailag kifelé nyitott szerkezetet.

A Baumit open homlokzati hőszigetelő rendszer egyértelmű előnye

A Baumit open homlokzati hőszigetelő rendszer egyesíti az ásványgyapot szigetelések előnyeit, mint a jó páraáteresztés és a természetes lakóklíma, mellyel biztosítja a kiegyensúlyozott és kellemes beltéri klímát. Emellett a polisztirolos rendszerek kedvező tulajdonságait, mint a kedvezőbb ár, könnyű kivitelezés, csiszolhatóság, alakíthatóság és a kisebb súly. A rendszerbe beépíthető még a kiváló páraáteresztéssel rendelkező openTop, valamint a CreativTop modellező vékonyvakolat, mellyel a homlokzat sokáig tiszta marad, így megőrizve az újszerűségét. Az open hőszigetelő rendszer a hagyományos dübelek mellett a StarTrack ragasztótárcsával is rögzíthető.

További előnyök

 • Az open lemez páraáteresztése megegyezik a kerámia-téglákéval (μ=10)

 • Biztos védelem a falak penészesedése ellen

 • Optimális, egészséges beltéri klíma

 • Ideális megoldás vályogfalak utólagos szigetelésére

 • Vegyes és különleges (pl. pórusbeton) falazatokhoz ideális megoldás

 • Biztos megoldás ismeretlen összetételű falazatok szigetelésére

 • Az építési nedvesség jóval gyorsabban távozik a falazatból

Baumit open hőszigetelő rendszer elemei

1. openTop
Kitűnő páraáteresztéssel rendelkező homlokzati vékonyvakolat

2. PremiumPrimer
Emelt minőségű, kiváló fedőképességű, feldolgozásra kész alapozó

3. openContact
Páraáteresztő, fehér színű, ásványi kötőanyagú, por alakú ragasztó

4. StarTex
Lúgálló erősítő üvegszövet háló nagy felületekre

5. openReflect
Homlokzati hőszigetelő polisztirol lemezek ezüstszürke színben, különlegesen jó páraáteresztő és hőszigetelő képességgel

6. Baumit S dübel
Kimagasló terhelhetőségű, univerzális, önsüllyesztő és önellenőrző csavaros dübel

25+5 év rendszergarancia

A Baumit Kft. az általa forgalmazott

 • open
 • Star EPS
 • Star Ásványi
 • Pro

homlokzati hőszigetelő rendszerekre – a mindenkor hatályos törvényekben, jogszabályokban és rendeletekben meghatározott kötelező szavatosság mellett 25+5 év rendszergaranciát is vállal a következők szerint: