Magyar

Menü

clear
star_border

Baumit open hőszigetelő rendszer

 • Optimális, egészséges belsőtéri klíma
 • Kimondottan családi házakra fejlesztve
 • A legbiztosabb védelem a falak penészesedése ellen

Baumit open hőszigetelő rendszer: egyesíti a polisztirol és az ásványgyapot előnyeit

Tudományos kísérletekkel meggyőzően igazolható, hogy a helyiségekben keletkezett párának csak töredéke (max. 3-5%) távozik a falakon keresztül – teljesen függetlenül a homlokzati burkolatok páraáteresztő képességétől. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy a külső falak még részben sem képesek átvenni a szellőztetés szerepét.

Az egyre korszerűbb építőanyagok (pl. légzáró ablakok) fejlődésével tudomásul kell vennünk, hogy a szellőztetés hagyományos módozatai helyett újakat kell keresnünk. A falakon áthaladó minimális mennyiségű pára és a falakban felgyűlt építési nedvesség miatt azonban továbbra is fontos szempont, hogy réteges falszerkezeteink páratechnikailag kifelé nyitottak legyenek. Ez azt jelenti, hogy a szerkezetben kifelé haladva az egyes rétegek páraellenállása egyre kisebb kell, hogy legyen. Ezt a feltételt számítással a polisztirolos rendszerek esetében is biztosítani lehet, de komoly probléma adódhat akkor, ha a szigetelni kívánt épület falszerkezetének paramétereit nem ismerjük.

A Baumit open rendszer használatával ez a nehézség kiküszöbölhető, hiszen a lemezek perforálásából adódó jobb páraáteresztés olyan mértékű tartalékot és biztonságot ad, hogy nyugodt szívvel használhatjuk ismeretlen összetételű, vegyes, különleges (pl. vályog, pórusbeton) falszerkezetek esetében is, melyeknél a páratechnikai ellenőrzés nem oldható meg. Az open rendszer működését a kifejezetten ehhez a rendszerhez kifejlesztett rendszerelemek biztosítják. Az openTop vékonyvakolat és az openContact ragasztótapasz páraáteresztő képessége a perforált polisztirol lapok páraáteresztéséhez igazodik, ezzel biztosítva a páratechnikailag kifelé nyitott szerkezetet.

A Baumit open homlokzati hőszigetelő rendszer egyértelmű előnye

A Baumit open rendszer egyesíti az ásványgyapot szigetelések előnyeit, mint a jó páraáteresztés és a természetes lakóklíma, valamint a polisztirolos rendszerek kedvező tulajdonságait, mint a kedvezőbb ár, könnyű kivitelezés, csiszolhatóság, alakíthatóság és a kisebb súly.  A rendszerbe beépíthető még az öntisztuló NanoporTop, valamint a CreativTop modellező vakolat. Az open hőszigetelő rendszer a hagyományos dübelek mellett a StarTrack ragasztótárcsával is rögzíthető.

További előnyök

 • Az open lemez páraáteresztése megegyezik a kerámia-téglákéval (μ=10)

 • A legbiztosabb védelem a falak penészesedése ellen

 • Optimális, egészséges belsőtéri klíma

 • Ideális megoldás vályogfalak utólagos szigetelésére

 • Vegyes és különleges (pl. pórusbeton) falazatokhoz ideális megoldás

 • Biztos megoldás ismeretlen összetételű falazatok szigetelésére

 • Az építési nedvesség jóval gyorsabban távozik a falazatból

Baumit open hőszigetelő rendszer elemei

1. openTop
Kitűnő páraáteresztéssel rendelkező homlokzati vékonyvakolat

2. PremiumPrimer
Emelt minőségű, kiváló fedőképességű, feldolgozásra kész alapozó

3. openContact
Páraáteresztő, fehér színű, ásványi kötőanyagú, por alakú ragasztó

4. StarTex
Lúgálló erősítő üvegszövet háló nagy felületekre

5. openReflect
Homlokzati hőszigetelő polisztirol lemezek ezüstszürke színben, különlegesen jó páraáteresztő és hőszigetelő képességgel

6. Baumit S dübel
Kimagasló terhelhetőségű, univerzális, önsüllyesztő és önellenőrző csavaros dübel

25 év rendszergarancia

A Baumit Kft. az általa forgalmazott

 • open
 • Star EPS
 • Star Ásványi
 • Pro

hőszigetelő rendszerekre – a mindenkor hatályos törvényekben, jogszabályokban és rendeletekben meghatározott kötelező szavatosság mellett 25 év rendszergaranciát is vállal a következők szerint:

Kapcsolódó tartalom