Magyarország

Burkoljon rendszerben!


A fürdőszoba, illetve más vizes helyiségek burkolása nagy odafigyelést igényel, ahol már az alapanyagokat nagy gondossággal kell megválogatni. Hidegburkolat esetén tökéletes megoldást nyújtanak a Baumit Baumacol termékei. Azonban nem mindegy, hogy milyen felületre kerül fel a csempe. A következő összeállításban szó lesz a gyártó által javasolt rétegrendről és az „együtt dolgozó” rendszerelemek használatáról.

Kerámiaburkolatokhoz teljesen sima aljzatra van szükség, különben a csempék tapadása nem lesz megfelelő. Ha még nincs aljzatbeton, a rétegrend kezdhető a Baumit Alpha 2000 önterülő esztrichhel, amely rendkívül sima felületet ad, így nem szükséges további aljzatkiegyenlítőt használni. Meglévő aljzat esetén 1-30 mm közötti szintkülönbségek kiegyenlítésére a modern, gyorskötésű aljzatkiegyenlítő anyagok alkalmasak. Ilyenek a Baumit Nivello termékek.

Vizes helyiségekben, különösen fürdőszobában, épített zuhany esetén, ügyelni kell a szakszerű vízszigetelésre. A megfelelő rétegrend kialakításához a Baumit rendszerében Baumacol márkanéven speciális vízszigetelő anyagok, szigetelő és feszültségmentesítő lemez, illetve üvegszövet erősítésű szalag , melynek használata ajánlott a csempe felragasztása előtt.

A Baumit Baumacol termékek között szintén megtalálhatóak a csemperagasztók, valamint a fugázó anyagok. A megfelelő csemperagasztó kiválasztásában az európai szabvány segít, melynek jelölése a csomagoláson is szerepel.

A C1 és C2 jelölések a tapadószilárdságra vonatkoznak. A C1 osztályú cementbázisú ágyazóhabarcsnak legalább 0,5 N/ mm2 értékkel kell rendelkeznie. A C2 osztályban lényegesen magasabb a követelmény, a tapadószilárdságnak legalább 1 N/ mm2-nek kell lennie.
A jelölési rendszerben a „T”, „E” és „F” betűk a feldolgozási tulajdonságokra vonatkoznak:
T = „tixotróp” – csökkentett lecsúszási hajlam
E = „extended open time” – nyújtott (meghosszabbított) nyitott idejű
F = „fast” – gyors kötésű

A kikeményedett, cementbázisú vékonyágyas hidegburkolat-ragasztó rugalmasságát S-betű jelöl. S1-nél a követelmény legalább 2,5 mm-es lehajlás a típusvizsgálat szerint.

Baumit burkolás

Baumacol PremiumFuge termékcsalád

A rendszer záró része a fugázó, melynek fontos kritériuma a megfelelő ellenállóképesség, valamint a víz és szennyeződés taszítása. A Baumit kínálatában a Baumacol PremiumFuge és Silikon termékek állnak rendelkezésre, melyek 24 színárnyalatból választhatóak. Így könnyen kiválasztható a csempe színéhez illő fuga.

Megújult a Baumit Baumacol PremiumFuge és Silikon színválasztéka!

Az új színárnyalatok kiválasztásánál a leggyakrabban keresett, divatos burkolatszíneket tartottuk szem előtt. Azért, hogy a választást megkönnyítsük, a 24 színt hangulatuk szerint négy csoportba soroltuk: természetes, vintage, romantikus és modern. Stílusjegye alapján a hidegburkolat így könnyebben párosítható a megfelelő fuga és szilikon színnel.

Baumacol Fugakalkulátor

A fugakalkulátor alkalmazás segít Önnek kiszámolni, hogy különböző csempeméretekhez és fugaszélességekhez hány kilogramm fúgázó anyagra lesz szüksége négyzetméterenként és a teljes felületre.

Csempe Doki öltettára

A Baumit partnere a hidegburkolás népszerű mestere: Csempe Doki. Videó sorozatában segítséget nyújt az anyagválasztáshoz, a kivitelezéshez és jónéhány fortélyt is bemutat. 

Kapcsolódó videóink megtekinthetők itt.

Baumit Csempe Doki videók