Magyarország

Burkolatragasztók osztályba sorolása és jelölése
star_border

Burkolatragasztók osztályba sorolása és jelölése

Minőségi besorolás

A kerámiaburkolatok többnyire komoly értéket képviselnek. Ennek megfelelően kiemelkedő jelentősége van egy kiváló és megbízható hidegburkoló rendszernek. A professzionális csemperagasztók azonos mértékben garantálják a szilárdságot, rugalmasságot és tapadást. A burkolólapok beépítésére szolgáló vékony- és középágyas burkolatragasztóknak meg kell felelniük bizonyos műszaki követelményeknek. Az EN 12002 és EN 12004 európai szabványok pontosan ezeket a követelményeket határozzák meg.

A C1 és C2 jelölések a tapadószilárdságra vonatkoznak. A C1 osztályú cementbázisú ágyazóhabarcsnak legalább 0,5 N/mm2 értékkel kell rendelkeznie. A C2 osztályban lényegesen magasabb a követelmény, a tapadószilárdságnak legalább 1 N/mm2-nek kell lennie.

A jelölési rendszerben a "T", "E" és "F" betűk a feldolgozási tulajdonságokra vonatkoznak: a "T" mint "tixotróp" a csökkentett lecsúszási hajlamra utal. Az "E" jelentése "extended open time", és a nyújtott nyitott idejű cementtartalmú habarcsokat és diszperziós ragasztókat jelöli. Az "F" betűvel, a "fast", vagyis gyorskötésű burkolatragasztókat látjuk el.

A kikeményedett, cementbázisú vékonyágyas habarcs alakváltozási képességét S betű jelöli. S1-nél a követelmény legalább 2,5 mm-es behajlás a típusvizsgálat szerint.


Termék
a kosárban!