Magyarország

Homlokzatok felújítása
star_border

Homlokzatok felújítása

Többféle felújítási módszer – a felület állapotától függően a Baumit FillPrimer, MultiWhite, és StarContact White termékeivel

A homlokzatok felújítása a felület állapotától függően sok mindent jelenthet – a homlokzat tisztításától kezdve, a repedések javításán át, a foltszerű – vagy teljes vakolatjavításig illetve cseréig. A Baumit rendszerekkel és megoldásokkal bármelyik esetre létezik egyszerű és gyors megoldás.

Elkoszolódott homlokzat - egyéb károsodás nélkül

Ha a homlokzat piszkos, de nincs látható károsodás (azaz repedés vagy leválás), általában elegendő a felület megtisztítása majd átfestése a kitűnő minőségű, „airless” gépekkel is szórható Baumit homlokzatfestékekkel.


0,5 mm-nél kisebb repedések esetén

A régi, kifakult színek mellett gyakori, hogy az elöregedett vakolaton apró hajszálrepedések jelennek meg. A hajszálrepedések veszélyesek lehetnek, mert rajtuk keresztül a víz bejuthat a vakolat alá, ami a téli fagy illetve a nyári erős napsugárzás esetén további korróziós hatást eredményez. A finomabb repedésekre kiváló megoldást jelent a Baumit FillPrimer alapozó, mely megszűnteti a repedéseket és kiváló alapfelületet jelent az új homlokzatfesték számára.


0,5 mm-nél nagyobb repedések esetén

Ilyenkor már a repedésáthidaló alapozó nem elégséges megoldás. A szélesebb repedések sokkal veszélyesebbek a hajszálrepedéseknél, hiszen a rajtuk keresztül bejutott nagyobb mennyiségű víz idővel a vakolat leválást is előidézheti. A Baumit MultiWhite, a szálerősített, víztaszító és rugalmas kültéri javítóhabarcs- és tapasz kimondottan az ilyen repedések javítására lett kifejlesztve. Szükség esetén üvegszövet is beágyazható vele, ezzel a repedések megbízhatóan, ugyanakkor egyszerűen javíthatók. A kész felület a Baumit valamennyi homlokzatfestékével színezhető.


0,5 mm-nél nagyobb repedések, foltszerű vakolatleválások esetén

A repedések javítása előtt a laza, könnyen leváló részeket el kell távolítani. Amennyiben az alapvakolat is hiányos, vagy javításra szorul, a pótlást a Baumit UniPutz vakolattal végezzük el. A MultiWhite helyett – komolyabb igénybevételek vagy fokozott károsodás eseten – az üvegszövet beágyazása történhet Baumit StarContact, illetve StarContact White tapasszal is.


Baumit MultiWhite

A Baumit MultiWhite egy természetes fehér színű, ásványi alapanyagú felújító- és simítótapasz hőszigetelő rendszerhez, ásványi vakolatrendszerekhez és betonfelületek simításához.

Kézzel és géppel is felhordható, közvetlenül festhető. Ideális megoldás az elöregedett, repedezett homlokzati felületek javításához, optikai felújításához.

A szálerősítésnek és speciális adalékszereinek köszönhetően könnyen es egyszerűen bedolgozható, mechanikailag ellenálló, rendkívül jól tapadó és rugalmas felületet biztosit. A kész felület finoman eldörzsölhető. Jó a páraáteresztése, időjárás- és fagyálló. Víztaszító és ellenálló felületek képzésére alkalmas.

A termék fő felhasználási területe simítótapaszként üvegszövet beágyazására ásványi alapvakolatokon, továbbá különösen alkalmas repedések javításához meglevő, festett vagy vakolt homlokzati felületeken.

Alkalmazható tapaszrétegként külső es belső térben. Ideális minden ásványi vakolathoz, tapadóhídként minden ásványi és szerves kötőanyagú bevonaton. Alkalmas hőszigetelő rendszerek javítására és tapaszolására üvegszövet beágyazással.