Magyarország

Hőszigetelő rendszer nélkül egy tapodtat sem!


Balaton-parti történetünk új fejezetéhez érkeztünk. A tervrajz szerint állnak a falak, itt az ideje a megfelelő hőszigetelő rendszer kiválasztásának.

Az ma már mindenkinek nyilvánvaló, hogy újonnan épült családi házát a megfelelő hőtechnikai tulajdonságok elérése érdekében homlokzati hőszigeteléssel érdemes ellátnia. Így döntöttek Péterék is, akik Baumit Star EPS hőszigetelő rendszert választottak a Balaton mellett épülő új otthonuk homlokzati szigeteléséhez.

Értékteremtés és biztonság

A Baumit Star EPS rendszer hatékonyságával és kitűnő mechanikai ellenállásával igazi úttörő megoldásnak számít a homlokzati hőszigetelések között, ráadásul 23%-kal hatékonyabb hőszigetelést biztosít a hagyományos polisztirol lemezekhez képest.

A Baumit hőszigetelő rendszerekre 25+5 év rendszergaranciát vállalunk, ezzel biztosítjuk, hogy vásárlóink az épületeik értékét is növelhessék.

Hőszigetelő rendszereinkről bővebb információkat találhat weboldalunkon: https://baumit.hu/guides/homlokzati-hoszigetelo-rendszerek

A klímaváltozás ereje

A klímaváltozás életünkre gyakorolt hatásait ma már senki sem vitathatja. Ez a változás épített környezetünket is egyre komolyabb próbatételek elé állítja. Elég, ha csak az extrém nyári melegekre, vagy a hirtelen jövő téli lehűlésekre gondolunk. Kékesy Péter, a Baumit alkalmazástechnikai vezetője ezekről a hatásokról is beszél filmünkben.

A rendszer adta előnyök

Magyarországon a gyártóknak a hőszigetelő rendszereket minősítéssel kell ellátniuk. A minősítés megszerzéséhez a hőszigetelő rendszert komoly vizsgálatoknak vetik alá hő- és hangszigetelés, mechanikai ellenállás illetve tűzvédelmi paraméterek terén. A minősítés a bevizsgált és összetartozó rendszerelemekre vonatkozik.

A hőszigetelő rendszer minősége függ a kivitelezéstől. Nem elég a megfelelő rendszerelemeket beszereznünk a beépítéshez, a gyártó által meghatározott kivitelezési utasításokat is be kell tartanunk.

A jogszabályi megfelelés és a gyártói garancia csak az egy gyártótól származó teljes rendszer helyesen kivitelezett beépítése esetében érvényesíthető!

Gondolkozzon rendszerben!

Ha rendszerben gondolkozik, nem csalódhat, és nem okozhat csalódást.

Helyesen kivitelezett hőszigetelő rendszereink:

  • emelik az ingatlan értékét
  • védelmet és biztonságot nyújtanak
  • energiát, ezáltal pénzt takarítanak meg
  • optimalizálják a lakótér belső klímáját
  • 25+5 év garanciával rendelkeznek

A legtöbb hőszigetelésekkel kapcsolatos probléma, abból adódik, hogy a kivitelező nem a gyártók által rendszerként minősített, összetartozó anyagokat használja. A hőszigetelő rendszerre vonatkozó,  gyártó által közölt, minősített adatok csak az összetartozó rendszerelemek együttes használatakor teljesülnek. Ráadásul a gyártói garancia is csak helyesen beépített, teljes rendszer esetén érvényesíthető.

Blogsorozatunk következő részében Péterék új otthona megkapja végső arculatát a Baumit homlokzati színező vakolat segítségével, melyet egy több, mint 1000 színű palettából választhatnak ki.

Figyeljék a Baumit Blog oldalát, és keressék a „#baumitbalaton” hashtag-et, melyre kattintva visszanézhetik a témához tartozó összes bejegyzést.