Magyarország

Life Challenge 2024
star_border

Baumit Life Challenge Nemzetközi Építészeti pályázat, díjátadó- Szlovéniában


Készüljön fel arra, hogy elvarázsolják és magával ragadják a 2024-es építészeti trendek. A színpad kész, a vízió merész – tartson velünk, legyen részese a holnap homlokzatai formálásának még ma.

nap

óra

perc

másodperc

Az alábbi 6 kategóriában várjuk a legszebb Baumit homlokzatokat: 

  • Családi ház
  • Társasház
  • Középület
  • Energetikai felújítás
  • Műemlék
  • Különleges textúra


Építészeti csodák leleplezése: Baumit Life Challenge Valenciában

2022-ben Valenciában került megrendezésre a Baumit Life Challenge díjátadó gála, mely az építészeti kiválóság és az innováció ünnepe volt. Ezen a rangos eseményen olyan kiemelkedő épületek kerültek bemutatásra, amelyek a tervezés és kivitelezés határait feszegették. Az avantgárd struktúráktól a fenntartható épületekig minden projekt hűen tükrözte a modern építészet korlátlan lehetőségeit.


A Cukrarna épületének műemléki felújítása 2022-ben elnyerte a fődíjat, átadva ezzel a szlovéniai Ljubljanának a következő Life Challenge díjátadó esemény megszervezésének jogát.  


A Cukrarna, az egykori cukorfinomító 1828-ban épült. A felújítás alapkoncepciója az volt, hogy a műemléki jelleget megőrizve  az épület összes belső szerkezeti elemét kicserélve, a kortárs művészet többfunkciós terévé alakítsák át.  A nyertes projekt ékes példája annak, hogy egy régi, használaton kívüli ipari épület, átgondolt tervezéssel és felújítással új életet és funkciót kaphat.