Magyarország

Sanova felújító vakolatrendszer

A Baumit Kft. immár harminc éve gyártja és forgalmazza a jól ismert Sanova felújító vakolatrendszer termékcsaládot.
A rendszerhez tartozó felületelőkészítő gúz (SanovaVorspritzer), a különféle alap- (Sanova W, L, S, Puffer), simító- és finom (SanovaFine) vakolatok, valamint a rendszerhez tartozó kiegészítők, a nedves és sóterhelt falak felújítására kínálnak ideális megoldást.

A Sanova Felújító vakolatrendszer a sóval és nedvességgel terhelt falazatok felújításához kínál megoldásokat. 

  • Só- és nedvességálló vakolat
  • Kézi- és gépi felhordás
  • A gyakorlatban jól bevált megoldások

A Baumit több évtizedes tapasztalata a felújítási rendszerekben ideális megoldásokat kínál belső és külső felhasználásra. A nagy porozitás és a csökkentett kapilláris vízfelvétel biztosítja, hogy a falban lévő nedvesség a vakolat belsejében elpárolog és a károsító sóknak a homlokzati felületre való kijutását tartósan megakadályozza.

Fontos tudni:

A felújító vakolatok a nedves- és sóterhelt falazatok esetében csak a kellemetlen kísérőjelenségeket (sókivirágzás, felületi nedvesség) szüntetik meg, nem pedig a nedvesedés okát! Éppen ezért bizonyos károsodási szint felett hatékonyságuk korlátozott és ilyen esetekben végleges megoldást csak a nedvesség okának megszüntetése jelenthet.

Ezek a rendszerek a falak nedvesség- és sótartalmának függvényében más-más rétegfelépítéssel biztosítják az esztétikus megjelenést és a száraz, sómentes homlokzati vakolat felületét. A megfelelő rendszer kiválasztását megelőzi egy helyszíni mintavétel és egy laboratóriumi vizsgálat, melynek eredménye határozza meg, hogy a Baumit melyik rendszert ajánlja az általa összeállított felújítási javaslatban.

Baumit Sanova L rendszer

Jól bevált és tartós vakolatfelújító rendszer, amely különlegesen magas porozitással és bizonyos fokú hőszigetelő tulajdonsággal is rendelkezik. A Baumit Sanova L rendszer tökéletes választás olyan épületekhez, amelyek só- és nedvességterhelése alacsony. A Baumit Sanova L rendszer kézi feldolgozású és a szokásos megoldásoknál melegebb falfelületeket biztosít.

Baumit Sanova S rendszer

Közepes só- és nedvességtartalom esetén javasolt vakolatfelújító rendszer. Különösen a lábazati térben ajánlott a használata. A Baumit Sanova S egy jól bevált, tartós felújítási megoldás, alkalmazható kül- és beltérben egyaránt. Kézzel és géppel is felhordható.

Sanova felújító vakolatrendszer L/S

Az L (Light = könnyű) alkalmazásával a falazat újra szárazzá, egészségessé válik. A vakolat hőszigetelő tulajdonsága különösen akkor előnyös, ha a falazat mindkét oldalán, kívül és belül egyszerre alkalmazzák.
S (Strong = nehéz): az előbbi rendszer módosított változata, melyben az alapvakolat az épületek lábazatára is alkalmas fagyálló, nagy szilárdságú vakolat.

Termék
a kosárban!