Magyarország

Baumit Szívvel-lélekkel Program
star_border

Baumit Szívvel-lélekkel Program

Sikeres piaci vállalatként büszkék vagyunk arra, hogy az alapítása óta családi tulajdonban lévő cégünk megőrizte személyes, segítő és adományozó jellemvonását. Vállalatunk társadalmi felelősségvállalási programja keretében ezért már több mint egy évtizede kifejezetten támogatjuk a hozzánk forduló szervezeteket, intézményeket. Kiemelten fontosak számunkra az olyan értékek, mint a méltányosság, az egészség és a környezetünk iránt viselt felelősség, ezeket saját eszközeinkkel, programunk révén is igyekszünk képviselni és támogatni. A társadalmi felelősségvállalás keretében végzett tevékenységeinket 2023-tól összefoglalóan „Baumit Szívvel-lélekkel Program” névre kereszteltük.


A Baumit Szívvel-lélekkel Program 2023-as tevékenységeinek összefoglalóját itt olvashatja.

Köz- és gyermekintézmények támogatása

A program keretében elsősorban oktatási és vallási intézmények, szervezetek céljait támogatjuk: kollégáink szakértelmével, tapasztalatainkkal, és ami legalább ennyire fontos, termékeinkkel segítjük az épületek felújítását. Ezzel kívánunk hozzájárulni ahhoz, hogy a gyermekek jobb körülmények között tanulhassanak, a templomra és közösségbe járók pedig méltó módon gyakorolhassák vallásukat.

Ebben a munkában szívesen látjuk partnereinket is. A Baumit Szívvel-lélekkel Program keretében önkormányzatok, üzemeltetők, fenntartók, külső szakemberek és saját munkatársaink önkéntes segítségét koordináljuk. A támogatott projektekről és az elvégzett munkáról részletesen, rendszeresen beszámolunk felületeinken, ezekről honlapunk hírei között és közösségi média oldalainkon is tájékozódhatnak az érdeklődők.

Év Homlokzata pályázat

A Baumit Szívvel-lélekkel Programba a felújításokhoz adott segítségen túl, az olyan szakmai elismeréseket is beleértjük, melyek elismerik a kiválóságokat és maradandó műveiket. Ezért hoztuk létre több évtizeddel ezelőtt az Év Homlokzata pályázatot, mely Magyarország egyik legrangosabb és legjelentősebb díjazású pályázatává vált. Célja, hogy új és felújított épületek esetében értékelje a mai magyar építészet értékteremtő házait, a homlokzatok kialakítását, illetve elismerje azokat az építészeket és kivitelezőket, akik ezeket létrehozták. A díj alapítója, kiírója és főtámogatója a Baumit Kft. A pályázat védnöke a Magyar Építőművészek Szövetsége.

Baumit Life Challenge Nemzetközi Építészeti Pályázat


Az Év Homlokzata pályázat nemzetközi megfelelője a Baumit Life Challenge Nemzetközi Építészeti Pályázat, mely egész Európa legszebb homlokzatait alkotó építészeket díjazza. Az elmúlt években több magyar épületet tervező építész is sikeresen szerepelt a nemzetközi megmérettetésen.

Nemzeti Kőbányászati Emlékhely

A Baumit Szívvel-lélekkel Programba tartozik a Nemzeti Kőbányászati Emlékhely létrehozása és minden szeptemberben a bányásznapok alkalmával az emlékmű megkoszorúzása. A dorogi kőbányászat fennállásának 110. évfordulójára készülve a bánya tulajdonosa, a Baumit Kft. a város önkormányzatával együttműködve 2014-ben írt ki pályázatot egy kőbányászati emlékmű tervezésére. A pályázatot Maurer-Klimes Attila terve nyerte meg. A tervben egy háromosztatú mű szerepelt, amelyben a kőtömböket középen egy óriás ék hasítja szét, ezzel szemléltetve a kő megmunkálását, és szimbolizálva azt az emberi erőt és akaratot, amellyel a nehéz, tehetetlen kőből az ember, s az ember alkotta gépek hasznos, semmivel sem helyettesíthető új dolgokat hoznak létre.  Az emlékmű felirata is ezt fejezi ki: „Tisztelet azoknak, akik a köveket új életre keltik”.

A Nemzeti Kőbányászati Emlékhely az Országos Magyar Bányászati és Kohászati Egyesület kezdeményezésére, a Baumit Kft. beruházásaként épült fel. Az emlékhely középpontjában az emlékmű áll, körülötte pedig több jelentős magyar kőbánya köveit helyezték el, szimbolizálva a kőbányák összefogását és összetartását. A Nemzeti Kőbányászati Emlékhelyet 2015-ben avatták fel, a Baumit bejárata előtti területen. Azóta a Dorogi bányásznapok keretében hagyománnyá vált, hogy megemlékezést rendeznek a helyszínen, melynek során a megye, a város, a bányász szervezetek és a bányászatban ma is aktív vállalatok képviselői megkoszorúzzák az emlékművet.

Termék
a kosárban!