Magyarország

Baumit StarTrack ragasztótárcsa | Baumit.hu
star_border

Baumit StarTrack - hőhídmentes hőszigetelés

  • Tökéletes megjelenésű felület
  • Még több energiamegtakarítás
  • Egyszerűen kivitelezhető, látható rögzítés

Dübelezés helyett ragasztás 

A StarTrack ragasztótárcsa világújdonság a homlokzati hőszigetelésben. Nagy előnye, hogy jelentősen egyszerűsíti a kivitelezést, és teljesen hőhídmentes megoldást nyújt új építések alkalmával, vagy régi épületek felújításakor.

Vakolt alapfelületeken (régi épületek) a hőszigetelő rendszert eddig a ragasztás mellett még dübelezni is kellett. Azért, mert az alapfelület nem megfelelő  minősége a gyenge pontja az ún. alapfelület-ragasztó hőszigetelés láncolatnak. A Baumit StarTrack  ragasztótárcsa használata gyors és hatékony  kivitelezést, valamint megfelelő tartósságot garantál.

A ragasztórácsát rögzítjük a teherhordó falazatba és a hőszigetelés felragasztása előtt ragasztópogácsákkal látjuk el. Így alakítunk ki plusz erőátadó ragasztási pontokat a teherhordó falazattal.

A Baumit ragasztótárcsákat 40x40 cm-es raszterben kell felhelyezni.

A Baumit ragasztótárcsákat 40x40 cm-es raszterben kell felhelyezni.

A Baumit ragasztótárcsát a furatba kell illeszteni és a műanyag tüske beütésével rögzíteni.

A Baumit ragasztótárcsát a furatba kell illeszteni és a műanyag tüske beütésével rögzíteni.

A Baumit StarTrack ragasztótárcsa működési elve

A Baumit StarTrack ragasztótárcsát a teherhordó szerkezetbe rögzítjük, és még a hőszigetelő lemezek felragasztása előtt a tárcsákra ragasztót teszünk. Így a teherhordó fallal összekötött ragasztási pont erőátadó kapcsolattal dolgozik. Míg eddig a hőszigetelő lapokat 6 dübel/m2-rel rögzítettük, a Star és open hőszigetelő rendszereket négyzetméterenként 6 ragasztótárcsával ragasztjuk.

A ragasztótárcsák kizárólag openContact, StarContact White, StarContact, és ProfiContact  ragasztótapaszokkal használhatók!

StarTrack Orange

A Baumit StarTrack orange a hagyományos dübelezés alternatívája üreges tégla, pórusbeton falazatokon és kritikus alapfelületeken.
Alkalmazható: beton, tömör tégla, üreges tégla, pórusbeton falazatokon.
Felhasználási kategória: A, B, C, E. A régi vakolat vastagsága max. 40 mm lehet. Szerelés: BitTorx T 30.

StarTrack Red

A Baumit StarTrack red ragasztótárcsát polisztirollemezek ragasztásához és tégla felületekhez (kiegészítő dübelezés nélkül) ajánljuk. Alkalmazható: tömör tégla, lyukacsos tégla falazatokhoz. Felhasználási kategória: B, C. Felújítás esetén a régi vakolat vastagsága akár 4 cm is lehet.

StarTrack Blue

A Baumit StarTrack blue ragasztótárcsát polisztirollemezek ragasztásához és speciálisan
vakolatlan betonfelületekre  (kiegészítő dübelezés nélkül) ajánljuk. Alkalmazható: betonfalazatokhoz. Felhasználási kategória: A.

StarTrack Duplex

A Baumit StarTrack duplex ragasztórácsa speciális rögzítési megoldás polisztirol hőszigetelő lemezekhez, a hagyományos  dübelezés alternatívájaként kifejezetten meglévő hőszigetelő rendszerek (max. 90 mm-ig)  felújítására, megoldva a régi hőszigetelő rendszerre új hőszigetelés rögzítésének problémáját. Felhasználási kategória: A, B, C, D

Baumit StarTrack X1 - újdonság

A Baumit StarTrack család legújabb tagja az energiatakarékosság mestere. A Hiltivel együttműködve a Baumit most egy különleges, innovatív megoldást kínál a hőszigetelő rendszerek betonfalakra történő rögzítésében. Az önfúró kialakítás miatt nincsen szükség fúrásra.

StarTrack X1                           

Ez a kiegészítő mechanikus rögzítésű, Hilti telepítő szerszámmal. A költség- és időmegtakarítás kiváló példája a betonfalak dübelezésénél.