Magyarország

Baumit StarTrack

Baumit StarTrack ragasztótárcsa

Ragasztás dübelezés helyett

A ragasztás-technológia egyre többször kiváltja a hagyományos rögzítési módokat, mint például a hegesztést, csavarozást és szegecselést. Az autók, repülőgépek, sőt hidak építésekor a ragasztás egyre nagyobb teret hódít. Az EPS homlokzati hőszigetelő rendszereket régi falakra is elegendő csupán ragasztani a Baumit StarTrack ragasztótárcsa által képzett szinte új alapfelületre, mintha csak nyers téglafelület lenne. Vakolt alapfelületeken (régi épületek) a hőszigetelő rendszert eddig a ragasztás mellett még dübelezni is kellett, éppen azért, mert az alapfelület rossz minősége volt a leggyengébb pontja az alapfelület – ragasztó – hőszigetelés láncolatnak. Erre nyújt biztos megoldást a Baumit StarTrack ragasztótárcsák széles választéka.


Baumit StarTrack ragasztótárcsa – működési elv

A Baumit StarTrack ragasztótárcsát rögzítjük a teherhordó falazatba és a hőszigetelés felragasztása előtt ragasztópogácsákkal látjuk el. Így alakítunk ki plusz erőátadó ragasztási pontokat a teherhordó falazattal. A hőszigetelés rögzítése során az eddigi 6 dübel/m2 helyett, 6  Baumit StarTrack ragasztótárcsa/m2 szükséges a Baumit EPS homlokzati hőszigetelő rendszerekhez, valamint a Baumit open hőszigetelő rendszer ragasztásához.

Alkalmazási előnyök

Költségtakarékos

Mindegy, hogy 10, 20 vagy 30 cm vastagságú a hőszigetelő lemez, a Baumit StarTrack ragasztótárcsa mindegyikhez alkalmazható. 

Minél vastagabb a hőszigetelés, annál több energiát tud megtakarítani. Eddig minél vastagabb volt a hőszigetelő lemez, annál hosszabb dübel és fúrószár kellett, melyek megemelték a járulékos költségeket. 

Energiatakarékos 

Baumit StarTrack ragasztótárcsával plusz energiát takaríthat meg, fűtési költségei még jobban csökkenhetnek. 

A Baumit StarTrack ragasztótárcsa közvetlenül a falazatba kerül elhelyezésre, így nem károsítja a hőszigetelést. Ezzel kizárja a dübeleknél esetenként található hőhidat!

Tartósan szép homlokzat

A Baumit StarTrack ragasztótárcsa közvetlenül a falazatba történő rögzítésekor, nem csak a hőhidak szűnnek meg, hanem a rossz feldolgozásnál tapasztalható dübel kirajzolódásokat is elfelejthetjük.

Hőfénykép a dübeleknél keletkező hőhidakról


Környezetkímélő hőszigetelés

Értékes hozzájárulás a környezetvédelemhez 

A Baumit StarTrack ragasztótárcsával történő hőszigetelő felújítása miatt az épület energiatakarékosabbá válik és ezzel hozzájárul a környezetünk védelméhez. 

Időt takarít meg 

A Baumit StarTrack ragasztótárcsával gyorsabban juthat szép homlokzathoz. 
A hagyományos dübelezés folyamata több időt vesz igénybe, mert  dübelezés előtt meg kell várni a ragasztó kikeményedését, és az elhelyezés után a dübelfejeket le kell tapaszolni. 

Az új Baumit StarTrack ragasztótárcsa lehetővé teszi a tapaszolást közvetlenül a lemezek elhelyezése után. Mindez az állványköltségeket csökkenti, ezen kívül megtakarítjuk a dübelfejek áttapaszolását is. 


Baumit StarTrack ragasztótárcsa

1. Baumit StarTrack ragasztótárcsa  

Egyszerűen és biztosan a falazatba rögzíthető, megakadályozza a hőhidakat és dübelkirajzolódásokat.  

2. Baumit openContact ragasztótapasz 

Páraáteresztő, por alakú ásványi ragasztó ragasztáshoz és tapaszoláshoz a Baumit open és open reflect hőszigetelő rendszereknél.

3. Baumit openReflect hőszigetelő lemez  

Páraáteresztő, így optimális lakóklímát biztosít. 15%-kal nagyobb hőszigetelő képesség az azonos lemezvastagságú Baumit openTherm hőszigetelő lemezhez képest.

4. Baumit StarTex üvegszövet háló 

Lúgálló, ez adja a Baumit open homlokzati hőszigetelő rendszer erősítő rétegét.

5. Baumit PremiumPrimer alapozó

Emelt minőségű, kiváló fedőképességű, tapadás-elősegítő réteg.

6. Baumit open openTop vagy NanoporTop vékonyvakolat 

A rendszer befejező rétege.  Mindkettő kiváló páraáteresztő képességű. Ásványi, víztaszító, vékony fedővakolat, mely homlokzatának egyedi színével személyes jelleget ad.

További információt itt talál.