Magyar

Menü

clear
star_border

Sötét színek alkalmazása hőszigetelésen - a cool-pigmentek

  • Biztonság és minőség
  • Csökken a felületi hőmérséklet
  • Sötét színek is lehetségesek hőszigetelő rendszereken

Intenzív színek - hűvös felület

A színezőpigmentek az ún. cool-pigmentek a napfény legnagyobb részét visszaverik, ezáltal az ilyen pigmentekkel színezett sötét felületek alkalmasak arra, hogy hőszigetelő rendszerek felületére hordják fel őket.

A színezőpigmentet gyárilag keverjük hozzá a homlokzatfestékekhez és a színezővakolatokhoz, lehetővé téve ezáltal, hogy az összes Baumit szín felhordható legyen akár nagy felületekre, vagy hőszigetelő rendszerekre, vagy hagyományos vakolt felületekre is.

A normál pigmentekkel ellentétben (amelyek a napfény nagy részét elnyelik) a cool-pigmentek alkalmazásával elérhető, hogy ugyanolyan szín alkalmazása esetén a homlokzat felületi hőmérséklete jóval alacsonyabb legyen a hagyományos megoldásokhoz képest.

A TSR és a HBW-érték

A világossági érték azt mutatja meg, hogy az adott szín az elméleti tiszta fehérhez (HBW=100) és az elméleti koromfeketéhez (HBW=0) képest hol helyezkedik el fényvisszaverés szempontjából. Míg a HBW-érték csak a látható hullámhossztartományt, addig a TSR-érték emellett az ultraibolya és az infravörös sugárzást is figyelembe veszi. Minél magasabbak ezek az értékek, annál jobb a felület fényvisszaverő képessége és annál kisebb a felület felmelegedése.

A TSR-érték megmutatja (a látható, az ultraibolya és az infravörös hullámhossztartományt is beleértve), hogy az adott szín az elméleti tiszta fehérhez és az elméleti koromfeketéhez képest hol helyezkedik el fényvisszaverés szempontjából.


A Baumit PuraTop színes vékonyvakolat használható a Baumit open a Star EPS, a Star ásványi és a Pro homlokzati hőszigetelő rendszerben is!