Magyar

Menü

clear
star_border

Intenzív színek alkalmazása hőszigetelésen - fényvisszaverő hatás

  • Teljes színpaletta
  • Intenzív, sötét színek
  • CoolPigment technológia

Baumit PuraTop és PuraColor

Az intenzív, sötét színek egyre divatosabbak. A vakolt felületeken megjelenő erős tónusok azonban nem kis kihívást jelentenek a gyártók számára, hiszen a foltosodás, a túlzott felmelegedés és a kifakulás esetleges veszélye csak magas minőségű anyagokkal kerülhető el.

Festékek és vakolatok: sötét és intenzív árnyalatok

Az épületek tulajdonosainak és a tervezőknek sokáig nem volt túl sok választása akkor, amikor nem a hagyományosan világos és szokásos színekkel képzelték el a homlokzatokat. A Baumit PuraTop és a PuraColor színválasztéka még a Baumit Life színek között is egyedülálló: gyakorlatilag végtelen lehetőségeket kínál a színek kiválasztásakor.

Ez a 94 sötét, intenzív színárnyalat képezi a Baumit Life színrendszer alapját, ezekből a színekből származtathatóak a különféle színcsaládok a termékpalettán.

Az intenzív sötét színek az erős felmelegedés veszélye miatt olyan ún. „cool-pigmentekkel” kerülnek legyártásra, melyek alkalmazásával a felület felmelegedése jóval alacsonyabb lesz. Ez azt is jelenti hogy végre ezek az árnyalatok is felhordhatók nagy felületekre, akár a teljes homlokzatra - még hőszigetelő rendszerekre is.

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy a színkártyákhoz, színtáblákhoz, színtervekhez képest nyomda-, illetve gyártástechnikai okokból színárnyalati különbség lehetséges. Fontos tudni, hogy a valóságban, nagy felületen a színek más hatást keltenek, mint kisméretű képeken.

A Baumit PuraTop színes vékonyvakolat használható a Baumit open, a Star EPS, a Star ásványiés a Pro homlokzati hőszigetelő rendszerben is!

Kapcsolódó tartalom