Magyarország

star_border

Baumit Life Challenge – Nemzetközi építészeti pályázat


A homlokzat az épület arca, mely megmutatja a benne élők ízlését, stílusát. 
A kétévente megrendezésre kerülő Baumit Life Challenge egy nemzetközi építészeti verseny. Célja, hogy díjazza és bemutassa azokat a Baumit homlokzatképző anyagokkal készült épületeket, melyek inspirálják az építészeket a minőségi és egyedi homlokzatok megtervezésében, és egyben segítse őket a megvalósításukban. A pályázatra érkezett épületek jó példák arra, hogy a különféle anyagokban és struktúrákban, forma és szín kombinációkban milyen sok értékes és kreatív lehetőség rejlik. A pályázat neve a Baumit homlokzati vakolat és homlokzatfesték termékkörének, a Baumit Life-nak az elnevezésére utal, és szimbolizálja azt a kihívást, ami a homlokzati felületek struktúrájának és színének tervezése jelent az építészet számára.


update end date below between the quote marks, month in short format
Mar 10, 2022 10:03:00A Baumit Life Challenge pályázat döntőseinek kihirdetését a fenti videón követheti.A döntőbe jutottak kihirdetéséig

hátralévő idő:

  • nap
  • óra
  • perc
  • másodperc

Baumit Life Challenge 2022

A pályázatot ötödik alkalommal hirdetik meg hat kategóriában. Az eredményhirdető gálaest a spanyolországi Valenciában kerül megrendezésre.
Magyarországról a résztvevő építészeket a magyar Baumit kérte fel a pályázásra. 
Az ünnepélyes díjátadó 2022. május 19-én lesz Valenciában, melyre meghívják a döntős épületek pályázóit. (A díjátadó helyszíne és módja az aktuális járványhelyzet miatt módosulhat.)
A Baumit Life Challenge 2022 díj aktualitásairól folyamatosan hírt adunk honlapunkon és Facebook oldalunkon.

Baumit Life Challenge ­–­ A díj


A nemzetközi építészeti díj 2 évenként kerül megrendezésre. A pályázat meghívásos és csak építészek vehetnek rajta részt. A pályázaton a Baumit homlokzati anyagokkal készült épületek indulhatnak.

Kategóriánként egy-egy díj illeti meg a nyertes pályázókat, valamint a zsűri kiválasztja a fődíjas épületet is.

A közönségszavazás nyertese oklevelet kap.

A díjátadó helyszíne az az ország, amely megnyerte az előző pályázat fődíját.

Pályázatok, a díjazottak kiválasztása

Pályázni azokból az országokból lehet, ahol Baumit vállalat működik. Feltétel, hogy az épület homlokzata Baumit anyagokkal készüljön. Magyarországon meghívásos a pályázat, melyen építészek vehetnek részt pályázóként. A jelentkezéseket a Baumit Kft. intézi. 

A pályaműveket egy építészekből álló nemzetközi zsűri bírálja el. Ők választják ki kategóriánként a 6-6 döntős épületet, majd közülük a díjazottat és egy fődíjas épületet.

Családi ház

Társasház

Középület

Energetikai felújítás

Műemlék

Speciális struktúra

A pályázat története, épületek, díjak

Az első Baumit Life Challenge nemzetközi építészeti díjat 2014-ben hirdették meg, azóta kétévente osztja ki a Baumit. Idővonalunkra kattintva az adott év Baumit Life Challenge honlapja nyílik meg. A régebbi honlapok angol nyelvűek.

2020

26 országból 385 nevezés érkezett a 2020-as díjra. A családi ház kategória díjazottja egy hazai épület lett. A díjkiosztót eredetileg Spanyolországban lett volna megtartva, ám a járvány miatt online díjkiosztóra került sor 2021 áprilisában.

2018

A harmadik rendezvényre a Pozsonyi Zeneakadémia épületében került sor a szlovák Baumit szervezésében. A zsűri 2018-ban több mint 320 projektet bírált el, és a fődíjat egy spanyol középület nyerte el.

2016

A Life Challenge 2016 díjátadó gálája Madridban, több mint 400 építészt látott vendégül Európa 21 országából. A fődíjat egy szlovák óvoda homlokzata kapta.

2014

Az első pályázat díjátadója Bécsben került megrendezésre. 21 országból 237 nevezés érkezett. Az építészből álló nemzetközi zsűri egy spanyol társasház építész irodájának ítélte oda a fődíjat.

Termék
a kosárban!