Magyarország

A panelépületek felújítása
star_border

A panelépületek felújítása Baumit Hőszigetelő Rendszerekkel

Energia- és költségmegtakarítás, kellemes lakóklíma

Talán ma már többeknek nem újdonság, hogy egy jól kivitelezett homlokzati hőszigetelő rendszer alkalmazásával energiát, és ezzel pénzt takarítunk meg, ill. védjük a környezetünket a kisebb energiafelhasználással és káros anyag kibocsátással. Azonban a homlokzati hőszigetelések alkalmazása ezen túlmenően egyéb jelentős előnyökkel is jár. Védjük az épület teherhordó szerkezetét az esetleges külső hatásokkal szemben, csökkentjük azt a hőingadozás intervallumot, amit a tartószerkezetnek el kell viselni. Elkerülhetjük a tartószerkezet külső oldalának fagypont alá hűlését, így is növelve épületeink élettartamát, javítva az épület hőtároló képességét. Megfelelően kialakított hőszigeteléssel elkerülhetjük a hőhidak és ezzel együtt a penészfoltok kialakulását. Javítjuk komfortérzetünket azáltal, hogy a hőszigetelt falazatnál csökken a fal és a helyiségek levegőjének hőmérséklete közötti különbség, mely kellemesebb hőérzetet biztosít.
 

Miért pont Baumit?

  • minőségi termékek
  • bevizsgált rendszerek (Európai Műszaki Engedély)
  • rendszergarancia
  • nemzetközi háttér
  • hazai gyártás (ISO 9001 szerint)

magas szintű termék támogatás
Ha már meghoztuk azt a fontos döntést, hogy szeretnénk az épület külső homlokzati falait hőszigetelni, akkor szembesülünk a következő kérdésekkel:

  • Milyen hőszigetelést válasszunk?
  • Mi a legmegfelelőbb számunkra?
A piac sokféle megoldást kínál, de melyek is a fő különbségek. A homlokzati hőszigetelő rendszereknek 2 különböző változata terjedt el: a polisztirolos, illetve az ásványgyapotos rendszer. Nyugat Európában egyéb anyagok is jellemzőek például a parafa, de Magyarországon ezen a két alapanyagon kívül más rendszer nem ért el jelentős piaci sikereket, elsősorban gazdaságossági okokból.

A polisztirolos rendszerek

Elsődleges előnyük: a kedvező ár, az egyszerű, gyors kivitelezhetőség, az elterjedtség. Ez megmutatkozik egyrészt abban, hogy a kivitelezők is jellemzően ezeket a rendszereket ismerik, ezekkel dolgoznak a legnagyobb gyakorlattal, másrészt abban is, hogy a piacon a legnagyobb választék ebből a rendszerből van, mivel sok gyártó kizárólag polisztirol alapú hőszigetelő rendszereket forgalmaz.

Baumit Pro Homlokzati Hőszigetelő Rendszer

A Baumit Pro Homlokzati Hőszigetelő Rendszer a jól bevált sokak által használt hőszigetelő rendszer. Különösen kedvelt kedvező árfekvése miatt.

Ásványgyapotos rendszerek

Előnyük a kiváló, a levegővel közel azonos páraáteresztő képesség, a természetes alapanyag, a tűzállóság. A hátrányok között főleg a viszonylag magasabb ár említhető, ami az elsődleges oka a kisebb elterjedtségének; másrészt a valamivel nehézkesebb kivitelezhetőség. Ez részben a polisztirolnál nagyobb fajsúlyának, illetve annak köszönhető, hogy ezt az anyagot nem lehet síkba csiszolni, ezért az ásványgyapot felületén vastagabb tapaszolás szükséges, mint a polisztirolos rendszerek esetében.

Star Homlokzati Hőszigetelő Rendszer (Ásványi)

A Star Homlokzati Hőszigetelő Rendszer (Ásványi)t elsősorban természetes alapanyaga, jó páraáteresztő képessége, tűzállósága miatt alkalmazzák.

Baumit Színvilág a homlokzatképzésben

A Baumit színpaletták

A Baumit színpaletta (colours of more emotion – 200 szín) és az erős színtónusú ArtLine (30 szín) színpaletta lehetőséget nyújt a társasházak nagyobb felületének játékos kialakítására. Ezáltal egy-egy épületrészre, lépcsőházra fel lehet hívni a figyelmet, építészetileg dinamikusabbá tehető a homlokzat.