Magyarország

Modern technológia
star_border

A modern technológia és a hagyományos anyagok találkozása

Természetes megoldás a Baumittól

A kutatások azt bizonyítják, hogy a Baumit Klíma vakolatok hozzájárulnak az ideális – 40-60% közötti – belső páratartalom megtartásához. A magas mésztartalom miatt, a vakolatok magas (12-13 közötti) pH-értékkel rendelkeznek, mely penészgombaölő és antibakteriális hatású. A Klíma vakolatok antisztatikus felületén a por jóval kevésbé tapad meg, mellyel szintén hozzájárulnak a belső terekben az egészséges, tiszta és kellemes közérzet kialakításához.

A Baumit Klíma termékek hozzájárulnak a beltéri klíma javításához. A Klíma vakolatok természetes mész tartalmú ásványi vakolatok, melyek klímaszabályozó és természetes páraszabályozó tulajdonsággal rendelkeznek. Mikroporózus szerkezetüknek köszönhetően hatékonyan hozzájárulnak ahhoz, hogy jóval több nedvességet képesek eltárolni rövidebb idő alatt, és ha a helyiség páratartalma csökken, fokozatosan leadják azt a környezetbe.

A hagyományos mész:

A mész egy hagyományos építőanyag, melynek használata nagyon régre nyúlik vissza. A mész kitermelésének a tégla szerkezetek szélesebb körű előtérbe kerülésével egyre nőtt.

Ma a meszet vakolatokban és habarcskeverékekben használják, és természetesen a minősége jelentősen meghaladja előfutárainak minőségét és jellemzőit.

A meszet 8-72 órán keresztül kemencében égették, így a téglagyártáshoz használt kemencéket általában a mészkő forrás közelében helyezték el.

A mai mészvakolatokhoz több pozitív tulajdonság is kapcsolódik a mész összetétel miatt:

  • A mész csak részben zárja le a falak pórusait, amelyeknek köszönhetően hozzájárul a falak páraáteresztő képeségéhez.
  • A mész használata csökkenti a penészgombák megjelenésének kockázatát.
  • A mész és a cement vakolatok kiválóan hozzájárulnak a hő akkumulációjához és a jó akusztikai közérzethez, valamint ellenállnak a nedvességnek.

A Baumit Klíma termékek előnyei:

Az ásványi vakolatok páraszabályozó hatással rendelkeznek és nem tartalmaznak káros anyagokat. A Baumit egyedülálló Klíma termékcsaládja úgy lett kifejlesztve, hogy a lehetőségekhez képest maximálisan hozzájáruljon az egészséges és kellemes lakókomfort kialakításához minden évszakban.

Érvek a Baumit Klíma termékcsalád mellett:

  • Páraszabályozó képesség
  • Hozzájárul az ideális beltéri klímához
  • Csökkenti a penész kialakulásának veszélyét
  • Csökkenti a VOC-ot és megköti a káros CO2-t
  • Valamennyi termékelőny tesztelésre és igazolásra került a Viva Kutatóparkban

Tudjon meg többet a beltéri Baumit Klíma vakolat rendszerekről.

Termék
a kosárban!