Magyarország

A Baumit kutatása – Viva Kutatópark
star_border

A Baumit kutatása

A Viva Kutatóparkot 2015-ben alapították, majd ezt követően Európa egyik legnagyobb kutatási létesítményévé vált. A Kutatóparkban a fő cél, hogy pontosan mérjék és értékeljék a különböző építőanyagok hatásait az optimális lakóklíma feltételeinek meghatározása érdekében.

A hosszú-távú kutatási projektünk következtetései

A vizsgálatok azt mutatják, hogy három fontos feltételnek kell megvalósulnia az optimális lakóklíma megvalósulásához.

1. Elsősorban a teljes hőszigetelés:

Egy jó hőszigetelés kiegyensúlyozott belső klímát biztosít és jobb közérzetet érzést nyújt. Egy hőszigetelés nélküli ház 2,5-szer több energiát igényel, mint egy hőszigetelt. Más szavakkal, egy hőszigetelt háznak csak a tényleges energiaköltségek 40%-ára van szüksége.

2. Számít a tömeg:

Az arra alkalmas falazat hőtároló tömegként viselkedik. A kiváló minőségű, légáteresztő hőszigeteléssel és masszív falakkal rendelkező házak a leghatékonyabbak az energiamegtakarítás terén, melyek optimálisan egyenlítik ki a rövid távú hőmérsékleti ingadozásokat, akár meleg akár hideg napokon.

3. Beltéri feltételek fontossága:

A legalább 2 cm vastagságú Klíma beltéri vakolatok jelentősen hozzájárulnak a belső terek páratartalmának szabályozásához és az egészségre káros anyagok kialakulásának csökkentéséhez. A tapasztalatok szerint optimális lakóklíma biztosításához 40-60%-os levegő páratartalom szükséges.

Tudjon meg többet a beltéri Baumit Klíma vakolat rendszerekről.