Magyarország

Baumit Tudástár – Természetes lakóklíma – Ionit
star_border

Baumit Ionit

A természetes lakóklíma következő szintje


  • Az egészséges levegőionokért
  • Az egészségesebb beltéri klímáért
  • Kevesebb pollen és finom por odabentA Baumit Ionit az egyetlen olyan beltéri felületképző rendszer, amely aktívan szabályozza a páratartalmat és növeli az egészséges levegőionok koncentrációját.

Életünk körülbelül 90%-át beltérben töltjük. 11 500 liter levegőt lélegzünk be minden nap. A levegő minősége, különösen zárt térben, jelentős hatással van egészségünkre és komfortérzetünkre. A helyiség levegőjének minősége számos tényezőtől függ, például a hőmérséklettől, a páratartalomtól, a szagoktól, a por- és a pollenkoncentrációtól, de az ionok számától is.


A levegőionok a levegő természetes összetevői

A levegőionok bizonyos koncentrációban mindenhol előfordulnak. A természetben – például vízesések közelében – a levegőionok koncentrációja nagyon magas, emiatt itt a levegőt különösen frissnek és tisztának érezzük.

A városokban, a légszennyezés növekedése miatt a levegőionok koncentrációja sokkal alacsonyabb. Minél nagyobb egy adott térfogatban a levegőionok száma, annál tisztábbnak és frissebbnek érezzük a levegőt.Egy nemzetközi kutatóintézet részletekbe menően és alaposan tesztelte a Baumit IonitSystem hatását a levegőben található ionokra. Az eredmények azt mutatták, hogy hasonló körülmények között az IonitSystem majdnem megduplázta a levegőionok számát és így a levegő minősége érezhetően javult.A Baumit Ionit termékei: az egészségesebb beltéri klímáért és ionokért

A Baumit IonitSystem két fő rendszerelemből áll: a páratartalmat szabályozó glettekből (Baumit IonitFino és Baumit IonitFinish) és a levegőionok számát megnövelő beltéri festékből (Baumit IonitColor).

A gipszkartont, a gipszes vakolatokat vagy a betont a két glett egyikével javasolt kiegyenlíteni, majd Baumit IonitColorral festeni. A természetes kötőanyagú glettek (Baumit IonitFino és Baumit IonitFinish) segítenek szabályozni és kellemes szinten tartani a páratartalmat. Ez a tulajdonságuk ideális körülményeket biztosít ahhoz, hogy az IonitColor ásványi festék egészséges levegőionokat generáljon.

Komfortérzet a Baumit IonitSystem-mel

Szinte minden harmadik gyerek vagy felnőtt allergiától szenved. Az allergiás reakciókat, – mint például az orr irritációja, a tüsszögés, a viszketés, a légszomj vagy a köhögés – okozhatja virágpor is.

Egy nemzetközi kutatóintézet által végzett vizsgálatok során két helyiségben állították elő a nyírfa virágporának magas koncentrációját. A mérések bizonyították, hogy a pollen koncentrációja jóval gyorsabban csökkent abban a helyiségben, ahol a falak IonitColor-ral lettek festve.

A Baumit IonitSystem tehát tisztítja a levegőt és javítja a közérzetet a zárt terekben.

Kapcsolódó videóink megtekinthetők itt.