Magyarország

Baumit All In Beton B20
star_border

Baumit All In Beton B20 – Zöld trendek az építőiparban

Más szektorokhoz hasonlóan az építőipar is nagy utat járt be az utóbbi években a zöldítés terén, tevékenysége a természetes lakóklíma népszerűsítése, a környezetbarátabb megoldások alkalmazása felé tolódott el.

Az építőipar hozzájárulása a zöld víziókhoz


Hogyan járulhat hozzá a fentiekhez az építőipar? Az első lépések egyike, hogy az erőforrásokat igyekszik takarékosan felhasználni, azaz fenntartható ügymenetet folytat: a beszerzéseket igyekszik helyben végezni, és nem törekszik arra, hogy a nyereségoptimalizáció érdekében mindig a legolcsóbb áron szerezze be a nyersanyagait. A rövid szállítási útvonalak, optimalizált logisztika egy látványos lépés a fenntartható gazdálkodás működtetéséhez vezető úton.

A Baumit egyik innovatív újdonsága, a Baumit All In Beton B20 termék, amelynek a csomagolása feloldódik a friss betonban a keverés közben, ezáltal a termék részévé válik. A szárazbeton zsákja tehát nemcsak csomagolás, hanem a termék receptúrájának a része, hiszen a zsák anyagában található elemi rostok a kész beton természetes szálerősítésévé válnak. Társadalmi szempontból azért fenntartható, mert a kivitelező kevesebb porterhelésnek van kitéve, ezáltal kíméli az egészségét. Ökológiailag pedig azért, mert a csomagolásból nem keletkezik hulladék. A termék bevezetése során, 2022-ben várhatóan kb. 16 000 darab papírzsák-hulladéktól mentesül a környezet – ez pedig a későbbiekben csak nőni fog. A megoldásban rejlő lehetőségek szinte határtalanok, hiszen Magyarországon a poralakú építőanyagokkal eladott papírzsákok száma több tízmillió darab évente.

Az építőiparban elért változások természetesen akkor nyernek igazán értelmet, ha a fogyasztói magatartás is tudatos, környezetbarát. Legyen szó bármilyen felújítási, építési munkálatról, az egyén sokat tehet azzal, ha zöld szemléletű cégek alapanyait vásárolja meg, a környezetvédelemre igényes kivitelezővel dolgozik, a munkálatok során törekszik a hulladék minimalizálására, és nem utolsósorban az otthonában tudatosan szabályozza a klímát.

Kapcsolódó videónk itt tekinthető meg:

Termék
a kosárban!