Magyarország

Baumacol FlexTreme

Baumacol FlexTreme

  • Rendkívül rugalmas (S2)
  • Extrém igénybevételek esetén is ajánlott
  • Bármilyen anyagú burkolólaphoz, nagy lapméret esetén

Kevesen tudják, hogy a hidegburkolati ragasztók számára az igazi „kihívást” nem igazán a felületi tapadás jelenti, hiszen már a C1-es besorolású úgynevezett alap-ragasztók tapadószilárdsága is el kell hogy érje négyzetcentiméterenkénti öt kilogrammos teher viselését.

Sokkal komolyabb problémát okozhatnak a ragasztási felülettel párhuzamos ún. nyíróerők és az ezekből adódó feszültségek, melyek elsősorban a függőleges felületre ragasztott burkolólapok nagy súlyából, a fokozott hőingadozásból és nagy hőmozgásból adódnak. (Ilyen jellegű terhelést jelent például nyáron a teraszon lévő sötétszínű, nagyméretű lapokból álló burkolat, melyet hirtelen lehűt egy friss nyári zápor.

A hidegburkolati ragasztók szabvány (MSZ EN 12002) szerinti jelölésében az S1 („alakváltozásra képes”), illetve az S2 („nagy alakváltozásra képes”) jelzés a ragasztó rugalmasságára utal. 

A Baumacol FlexTreme a Baumit első „S2” besorolású ragasztója, melyet kifejezetten a fokozott vízterhelés, a lapok méretéből adódó nagy hőmozgás, illetve a nagy hőingadozásnak kitett felületek esetén ajánlunk. Alkalmazható kül- és beltérben egyaránt, továbbá homlokzatokon és medencék burkolásánál is.

Termék
a kosárban!