Magyarország

MÉVSZ irányelvek
star_border

Magyar Építőkémia- és Vakolat Szövetség

A Magyar Építőkémia és Vakolat Szövetség a tagok által megszövegezett és elfogadott, érvényes Alapszabállyal rendelkező, bíróságon bejegyzett egyesület. Tagjai a hazai építőanyaggyártás- és forgalmazás meghatározó résztvevői – elsősorban az építőkémiai termékek, homlokzati hőszigetelő rendszerek és a gyárilag előkevert szárazhabarcsok területéről. A Magyar Építőkémia és Vakolat Szövetség elsődleges küldetése az, hogy szembe fordulva az utóbbi években tapasztalható látványos minőségromlással olyan minőségi minimumokat, irányelveket fogalmazzon meg, melyek a tagság súlyánál fogva joggal számíthatnak arra, hogy az egész szakma véleményét jelentsék.

Jelenleg 19 rendes és 4 pártoló tagja van.

Szervezeti felépítés:

Elnök: Czili Aladár (Murexin Kft.)

Alelnök: Laukó László (SGCP Kft.)

Alelnök: Illy Gábor (Baumit Kft.)

Etikai Bizottság: Asztalos István elnök (Sika Kft.), Sereg István (Mapei Kft.), Jolsvai Péter (Profi Hungária Kft.)

Ellenőrző Bizottság: Rapp Béla elnök (MC Bauchemie Kft.), Légrádi Péter (Sakret Bt.), Windischmann Ferenc

www.mevsz.org

Homlokzati Hőszigetelő Rendszerekre Vonatkozó irányelv

A Homlokzati Hőszigetelő Rendszerekre Vonatkozó irányelv anyagát a Magyar Építőkémia- és Vakolat Szövetség (melynek a Baumit Kft. is tagja) munkacsoportja állította össze.

„Az Alapszabályban rögzített célok napjainkban még sokkal aktuálisabbak és égetőbbek, mint négy-öt évvel ezelőtt. A piacon egyre több nem megfelelő minőségű termék jelent meg. A nem megfelelő minőség sajnos sokszor a vásárló megtévesztésével jut piaci részesedéshez. A MÉVSZ elnöksége ezért úgy döntött, hogy a tagok által forgalmazott főbb termékcsoportok területén munkacsoportokat hoz létre. Ezek a munkacsoportok valamennyi tag egyetértésével olyan egységes műszaki ajánlásokat és minőségi irányelveket fogalmaznak meg, melyhez a MÉVSZ tagjai minden esetben tartják magukat. Az így megfogalmazott egységes álláspontunkat tolmácsolni kívánjuk a szabvány- és törvényalkotás, a minőségellenőrző intézetek valamint az oktatás felé is. Ennek a munkának egyik gyümölcsét tartja kezében most az olvasó.” mevsz.org

IMPRESSZUM / Jogi nyilatkozat:

Ezen műszaki irányelvet átfogó gyakorlati tapasztalataink valamint legjobb szakmai ismereteink alapján állítottuk össze. Az ismertető kizárólag tájékoztatás célját szolgálja, mely alapján Szövetségünket semmi nemű jogi kötelezettség nem terhel heti. Azok az információk, melyeket a szakemberek részéről ismertnek feltételeztünk, az ismertetőben nem kerültek felsorolásra. A MÉVSZ tagjai az ismertetőben foglalt műszaki megoldásokat saját maguk részére kötelezőnek tekintik és partnereik részére ajánlják. A műszaki irányelv a MÉVSZ tulajdonát képezi, szerzői jogvédelem alatt áll, tartalmát részben, vagy egészben csak a MÉVSZ engedélyével lehet sokszorosítani. Az irányelvből kivonat nem készíthető.

MÉSZ műszaki irányelv

Hőszigetelő rendszerek kivitelezési irányelve

Termék
a kosárban!