Menü

clear
star_border

Baumit Life Challenge:

Az európai Év Homlokzata verseny

A homlokzat az épület arca, mely megmutatja a benne élők ízlését, stílusát. 
A Baumit Life Challenge Nemzetközi Építészeti verseny célja, hogy inspirálja az építészeket a legszebb homlokzatok megtervezésében, és egyben segítse ezek megvalósítását. A pályázat elkötelezett annak bemutatásában, hogy az épületek homlokzatában, a különféle anyagokban és struktúrákban, forma és szín kombinációkban sok értékes és kreatív lehetőség rejlik.

Baumit Life Challenge – A díj

Az első eseménynek 2014-ben helyet adó Bécs után, 2016-ban  Madridban, majd 2018-ban Pozsonyban  került megrendezésre a Baumit Life Challenge Nemzetközi Építészeti pályázat ünnepélyes díjátadója. A 2020-as díjátadó szervezésének jogát a korábbi fődíj nyertes Spanyolország kapta meg. Az eseményen közel 500 vendég lesz jelen 25 Baumit országból, a legjobb építészekkel és a szakma jeles képviselőivel együtt. Több, mint 300 épület verseng 6 kategóriában a független, nemzetközi zsűri szavazataiért.

Hogyan választják ki a nyerteseket?

A 25 Baumit országból származó több mint 300 pályaművet a 13 független szakértőből álló építész zsűri értékeli. Az egyes kategóriákban, a legmagasabb szakmai elvárásoknak is megfelelő, 6 legszebb homlokzattal rendelkező épület bekerül a döntőbe és részt vesz a végső, valenciai megmérettetésen. A döntőbe jutottak közül közvetlenül a verseny előtt a zsűri választja ki a díjazottakat minden kategóriában, valamint a Life Challenge Fődíj nyertest is.

A szakértői értékelés mellett mindenki szavazhat kedvenc homlokzatára, hogy megtudjuk mely homlokzatok nyerték el a nagyközönség tetszését.

Kategóriák

Az épületek a következő kategóriákban versenyeznek: