Magyarország

star_border

Baumit Life Challenge:

Az európai Év Homlokzata verseny

A homlokzat az épület arca, mely megmutatja a benne élők ízlését, stílusát. 
A Baumit Life Challenge Nemzetközi Építészeti verseny célja, hogy inspirálja az építészeket a legszebb homlokzatok megtervezésében, és egyben segítse ezek megvalósítását. A pályázat elkötelezett annak bemutatásában, hogy az épületek homlokzatában, a különféle anyagokban és struktúrákban, forma és szín kombinációkban sok értékes és kreatív lehetőség rejlik.

Baumit Life Challenge – A díj

Az első eseménynek 2014-ben helyet adó Bécs után, 2016-ban  Madridban, majd 2018-ban Pozsonyban  került megrendezésre a Baumit Life Challenge Nemzetközi Építészeti pályázat ünnepélyes díjátadója. A 2020-as díjátadó szervezésének jogát a korábbi fődíj nyertes Spanyolország kapta meg. A nemzetközi járványügyi helyzet miatt


a Gála időpontja 2021 tavaszára került. Az online eseményen közel 500 vendég lesz jelen 26 Baumit országból, a legjobb építészekkel és a szakma jeles képviselőivel együtt. Több, mint 380 épület versenyzett 6 kategóriában a független, nemzetközi zsűri szavazataiért. Immáron 36 döntőbe jutott épület várja a végső megmérettetést.

Hogyan kerülnek kiválasztásra a nyertesek?

A 26 Baumit országból származó több mint 380 pályaművet a 13 független szakértőből álló építész zsűri 2020 tavaszán értékelte, és az egyes kategóriákban, a legmagasabb szakmai elvárásoknak is megfelelő, 6 legszebb homlokzattal rendelkező épületet döntőbe juttatta, amelyek részt vesznek a végső megmérettetésen. A döntőbe jutottak közül közvetlenül a verseny előtt a zsűri választja ki a díjazottakat minden kategóriában, valamint a Life Challenge Fődíj nyertest is.

A szakértői értékelés mellett, közönségszavazás keretében mindenki szavazhatott a kedvenc homlokzatára. A közönségszavazás nyerteseit itt lehet megtekinteni.

Kategóriák

Az épületek a következő kategóriákban versenyeznek: