Magyarország

Homlokzatfelújítás - elkoszolódott felület
star_border

Homlokzatfelújítás - elkoszolódott felület

A homlokzatra rárakódott kosz és a különféle szennyeződések jelentősen csökkentik az új festékréteg tapadását, ezért a homlokzatfestés előtt meg kell tisztítani a homlokzat felületét.

Új homlokzat 2 lépésben

A tisztítást követően következhet az új festékréteg felhordása.

1. lépés

Vyčistenie fasády

Tisztítsuk meg a felületet Baumit ReClean tisztító koncentrátummal.

2. lépés

Nová fasádna farba

A szükséges várakozási idők letelte után hordjuk fel az új homlokzati festékréteget: Baumit StarColor, NanoporColor, SilikonColor.

A kivitelezés lépésről-lépésre

1. A homlokzat állapotának ellenőrzése

Znečistená fasáda

Az alapfelületnek száraznak és kellően szilárdnak, teherbírónak valamint repedésektől és algáktól vagy gombáktól mentesnek kell lennie. Kisnyomású vízzel vagy erős szőrű kefével tisztítsuk meg alaposan a homlokzatot, a laza, málló részeket távolítsuk el.

2. Mire lesz szükség?

Znečistená fasáda

A szükséges anyagok és szerszámok: Baumit ReClean tisztító koncentrátum, védőszemüveg, védőkesztyű, arcvédőmaszk, homlokzatfesték, erős szőrű kefe, festőhenger vagy festékszóró gép.

3. A tisztítószer

Fasádny čistiaci prostriedok

A szennyeződések mértékétől függően a Baumit ReClean-t hígítatlanul vagy akár 1:10 arányban, vízzel hígítva alkalmazzuk.

4. A homlokzat megtisztítása

Čistenie fasády

A Baumit ReClean tisztító koncentrátumot szóróberendezéssel vagy kemény ecsettel kell felhordani. Magasnyomású tisztítóvízhez is hozzákeverhetjük az anyagot.  A szennyeződés mértékétől függően 2-20 percig dolgozzunk egy felületen. Makacs szennyeződés esetén több munkamenetre is szükség lehet.
A tisztítás után mossuk le a homlokzatot langyos vízzel vagy magasnyomású tisztítóval.

5. Az új homlokzatfesték felhordása

Nová fasádna farba

A festékréteg alapozását magával a 10-15%-os arányban higított homlokzatfestékkel végezzük el. A befejező réteget legalább 12 óra várakozási idő után hordjuk fel. Amennyiben két rétegű festésre van szükség, úgy az egyes rétegek között legalább 4 óra várakozási időt tartsunk.

6. A festék felhordása szórással

Striekanie fasádnej farby

A Baumit homlokzatfestékek az ún. „airless” festékszóró gépekkel is felhordhatók. Ez a technika lehetővé teszi nagy és egységes megjelenésű felületek készítését rövid idő alatt.

Tekintse meg kisfilmünket a témában!