Magyarország

Nagy sikerrel és sok szórakozással telt az első HSE-verseny!

2023.07.20.

Július 6-7-én rendeztük meg Dorogon az első egészség-, biztonság- és környezetvédelmi HSE-versenyt. A kihívásra a vállalat összes telephelyéről jelentkeztek csapatok. 

A Baumit nagyon sokat tesz az egészség-, biztonság- és környezetvédelem érdekében (angol rövidítésben: HSE). Célunk, hogy a kollégáink minél biztonságosabban végezzék a munkájukat, figyelmet fordítva az egészségük és a környezetük védelmére. A téma fontosságára szerettük volna felhívni a figyelmet a 2023. július 6-7-én rendezett „HSE-verseny” keretein belül.

A nagysikerű esemény Dorogon kapott helyett, ahová a Baumit minden telephelyéről érkeztek csapatok, így a közös tanuláson és szórakozáson keresztül a verseny remek lehetőséget biztosított a vállalati szintű összetartás fejlesztésére is. 

A csapatoknak négy egészség- és környezettudatos megmérettetést kellett végigvinniük ahhoz, hogy pontokat szerezzenek. Az első napon egyből három különböző kihívás várta a csapatokat: először egy munka-, tűz- és környezetvédelmi tudáspróbán kellett bizonyítaniuk, majd egy izgalmas, targoncás ügyességi verseny következett, végül pedig minden csapatnak a saját csapatindulójával kellett előrukkolnia. A napot végül egy közös esztergomi vacsorával és városnézéssel zárták a résztvevők. A második napra a verseny legösszetettebb feladata a munka-, tűz- vagy környezetvédelmi témában készített javaslat bemutatása maradt. A prezentációkat egy öttagú zsűri pontozta, amely üzemvezetőkből, vevőszolgálati és gazdasági vezetőkből állt. 

A prezentációk előadása után a részeredményeket összesítették, amit a végső díjátadó követett. Az első helyezést a RAK-oncátlanok csapata nyerte el, második helyezést a Safety Team Mordor kapta, míg a harmadik helyezettnek járó díjat a Kol-Laboránsok vihették haza. 


Az első helyezett csapat a nyereményen túl egy „vándorkupát” is átvehetett, mivel az esemény sikerén felbuzdulva több hasonló HSE-verseny is tervben van a jövőben. Ez a különleges díj további motivációt jelent a csapatnak, hogy folytassák az egészség, biztonság és környezetvédelem terén tett erőfeszítéseiket. A tervek szerint a következő versenyt a nyertes csapat telephelyén szeretnénk megrendezni.

A Baumit HSE-versenye tehát sikeresen lezárult. Az esemény rámutatott a vállalatunk elkötelezettségére az egészség, biztonság és környezetvédelem terén, és rávilágított a csapatmunka és a kreativitás fontosságára. Cégünk továbbra is folytatja erőfeszítéseit, hogy fenntartható és felelős vállalatként járjon el, és mindig elősegítse a környezetvédelem és a munkavállalók egészsége és biztonsága érdekében tett erőfeszítéseket.

Gratulálunk a versenyzőknek a kitűnő eredményekhez és köszönjük a részvételt és segítséget minden közreműködő kollégánknak!

Termék
a kosárban!