Magyarország

Már három évtizede támogat és munkát ad Dorogon a Baumit

2023.12.08.

A Baumit Kft. csaknem 30 éve, 1995 óta jelen van Dorogon. Az eltelt évtizedek során a cég megerősítette helyét a városban és a környék lakóinak szívében. Mivel a Baumit magyarországi cégközpontja is Dorogon van, a vállalat szívvel-lélekkel mutat példát a fenntarthatóság és a társadalmi felelősségvállalás terén, ezzel kifejezve háláját mindazok számára, akik ebben a közösségben otthont teremtettek neki.

A város Zrínyi Ilona Óvodája a Baumit Szívvel-lélekkel Program keretében újult meg

A Baumit első külföldi leányvállalata 1990-ben Magyarországon alakult meg és mára a magyar piac meghatározó építőanyag gyártójává vált. Azok, akik a városban és a környező településeken laknak, jól tudják, hogy a Baumit évtizedek óta velük van, munkát és támogatást biztosítva az itt élőknek. A cég nemcsak vállalatként, de a közösség aktív tagjaként is működik, számos munkavállalója a helyi közösség része, és közösen dolgoznak azon, hogy a környék egy még élhetőbb hely legyen az itt élők számára.

Termékeik segítségével hozzájárulnak a helybéliek életminőségének javításához. A szép és egészséges környezet megteremtése és az energiatudatos szemléletmód összefonódik a cég filozófiájával. Az otthonok falai, amelyek Baumit termékekből készülnek, nemcsak védelmet nyújtanak a családoknak, de olyan környezetet is teremtenek, amelyben az ott lakók kikapcsolódhatnak és feltöltődhetnek a mindennapok során.

A Zsigmondy Vilmos Gimnázium mosdója a felújítás után

A Baumit Kft. a társadalmi felelősségvállalás terén is példát mutat. Büszke arra, hogy alapítása óta megőrizte családias, segítő és adományozó jellemvonását. A vállalat társadalmi felelősségvállalási programja keretében támogatja a hozzá forduló szervezeteket, intézményeket, elsősorban építőipari termékeivel.

Kiemelten fontosak számára az olyan értékek, mint a méltányosság, az egészség és a környezetünk iránt viselt felelősség, és ezeket saját eszközeivel is igyekszik képviselni és támogatni.

A dorogi Petőfi Sándor Óvoda homlokzati hőszigetelése

A társadalmi felelősségvállalás ügyében végzett támogató tevékenységét 2023-tól a „Baumit Szívvel-lélekkel Program” keretein belül végzi. A Szívvel-lélekkel Programnak köszönhetően Dorogon és környékén több közintézményben is felújítási munkákat végeztek, többek között a Zrínyi Ilona Óvodában, az Eötvös József Általános Iskolában, a Zsigmondy Vilmos Gimnáziumban, valamint a Csolnok és Környéke Körzeti Egységes Óvodában is.

Az évtizedek óta tartó jelenlétük, az elkötelezettségük a fenntarthatóság és a társadalmi felelősségvállalás iránt, valamint a helyi projektek támogatása mind azt mutatja, hogy a Baumit nem csupán egy vállalat, amely építőanyagokat gyárt és értékesít, sokkal inkább egy olyan szervezet, amely mélyen törődik azzal a közösséggel, amelynek tagja.