Magyarország

Csempe Doki – a hidegburkolás professzora

Mára már több mint tízezren – és nem csak szakmai körökből – követik őket a közösségi oldalakon.

2020.11.11.

Talán nem sokan ismerik Hegyi-Nagy Arnold burkoló kivitelező nevét, de Csempe Doki néven már többeknek ismerős lehet ő és csapata. Mára már több mint tízezren – és nem csak szakmai körökből – követik őket a közösségi oldalakon. Arnold immár másfél évtizede Csempe Dokiként foglalkozik a hidegburkoló szakma legizgalmasabb kihívásaival és megoldásaival, közel egy évtizede pedig a világhálón is megjelenteti munkáit. Az évek alatt felhalmozott tudást és fortélyokat ma már a Baumit kiemelt, hidegburkolati bemutató kivitelező partnereként osztja meg követőtáborával. 

Néhány évtizeddel ezelőtt egy hidegburkolattal ellátott felület elkészítéséhez szinte csak a homok-cement mischung állt rendelkezésre, mára azonban, ha valaki hidegburkolásra adja a fejét, speciális tudásra, anyagokra és eszközökre van szüksége. Ha kellő ismeret nélkül vág bele a kivitelező egy új ház felépítésébe vagy egy régi ház felújításába, a legtöbb alkalommal nem várt kellemetlenséggel találkozik, mind biztonsági, esztétikai, mind minőségi szempontból, amely végül a megrendelőknek jelenthet nagy problémát.



A Baumit folyamatosan figyelemmel követi az elismert és kiemelkedő kivitelezőket az építőiparban, akik hozzáállásuk és munkájuk minősége révén megfelelő partnert jelenthetnek a vállalat számára. Így esett a választás Arnoldra és csapatára, akik a folyamatos kísérletezés és a legkülönfélébb feladatok megoldása során széleskörű tapasztalatot gyűjtöttek a különböző alapanyagokról és technikákról.


A különleges szakmai megoldások híveként egészen új és egyedi megoldásokra specializálódtak, legyen az egy egyedi medence íves leburkolása, új vízszigetelő lemezek használata, vagy éppen egy három méteres, egész falat betakaró burkolólap szakszerű felragasztása. Mivel ismeretterjesztő lelkesedésük töretlen és érdeklődésük a szakma szinte minden területét lefedi, a Csempe Doki csatornán a hobbi DIY-hívőktől a szakmabeliekig mindenki találhat hasznos információkat a közel 150 videó között.

A Baumit támogatásával elkészült filmek első kézből és közérthetően adnak tippeket a bontási munkálatok, az aljzat-kialakítások, a felületképzés, a vízszigetelés, a burkolás vagy éppen a fugázás technikái kapcsán. A speciális technikákhoz a Baumit palettáján megtalálható Baumacol hidegburkolási termékeket úgy használják fel, hogy az egy rendszert alkosson, hiszen a legmagasabb minőség csak így érhető el.



Ennek is köszönhetően Arnold és csapata büszke az általuk képviselt szakmai minőségre, amelyről a weboldalon található referenciák is árulkodnak.