Magyarország

Baumit iskolai mosdófelújítás Dorogon

Két új mosdó a Zsigmondy Vilmos Gimnáziumban

2019.10.02

Tanévkezdéskor meglepetés várta a Dorogi Zsigmondy Vilmos Gimnázium diákjait, amikor betértek a nyári szünetben felújított két mosdó valamelyikébe. A Baumit mosdófelújítási programja keretében teljesen újjászületett az intézmény egy-egy női és férfi mellékhelyisége.

A Dorogi Zsigmondy Vilmos Gimnázium – a Baumit jóvoltából most fejújított – mosdóinak is romos és elavult volt műszaki állapota, a szivárgó csövek a falakat áztatták, a dugulások mindennaposak voltak. A munka során kicserélték a már kinyithatatlan ablakokat, szükség szerint a radiátorokat, megújult a vízvezeték, új villanykapcsolókat építettek be, újravakolták és festették a falakat, a kilátszó csöveket gipszkarton mögé rejtették. Új paravánok, szaniterek, csapok, tükrök és a gimnázium által kiválasztott hidegburkolat került beépítésre. A felhasznált anyagok és a munkadíj értéke több millió forint volt, melyet a Baumit által adott támogatás fedezett teljes egészében. A kivitelezést, ahogy az eddigi Dorogon megvalósított Baumit mosdófelújításokat, Veres Szilveszter vállalkozó és csapata végezte el most is.

A Baumit az elmúlt években – cégközpontjának településén – Dorogon, már négy intézményben nyolc mosdót újított fel.

Illy Gábor, a Baumit ügyvezetője kiemelte, hogy a vállalat társadalmi elkötelezettségének egyik alappillére a gyártói telephelyek településeihez kapcsolódó emberi közösségek, szociális intézmények és közösségi terek megújulásának támogatása. Jó példa erre a korábban megvalósult mentőállomások homlokzati hőszigetelése, és az évről-évre ismétlődő iskolai mellékhelyiségek felújítása.