Magyarország

Szöllősi Györgyi: „A Baumit neve...

...egyet jelent a minőséggel!"

Az „M1 Híradó” és „Az Este” műsorvezetőjének családja, nemrégiben költözött be új otthonukba.

2013.06.11.

Az „M1 Híradó” és „Az Este” műsorvezetőjének családja, nemrégiben költözött be új otthonukba, melynek az építési-felújítási munkálatai 2012 őszén fejeződtek be. Györgyi és a Baumit kapcsolata is a tavalyi évre nyúlik vissza, ugyanis a műsorvezető ekkor volt az Év Homlokzata Gála háziasszonya. Györgyi ekkor határozta el, hogy csakis Baumit anyagokat választ majd készülő családi házuk hőszigeteléséhez, és azóta is örül, hogy így döntött.

Tavaly szeptemberben került fel a hőszigetelés és a nemesvakolat – utolsó simításként – a házatokra. Mik a tapasztalatok azóta?

Az építkezés tavaly nyáron, júniusban vette kezdetét, és szerencsére júliusban már be is tudtunk költözni. Gyorsan haladtunk, egyedül a hőszigetelési munkák maradtak őszre, hiszen az építészünk azt javasolta, hogy ezeket érdemesebb 15-25 fok közötti hőmérsékleten elvégezni. Így is tettünk, és azóta már az új, szigetelt házban töltöttük a telet is. Azt mondhatom, hogy hihetetlenül jól bevált a Baumit grafitos hőszigetelő rendszere -  a Star. Örülök, hogy ezt a márkát választottuk. A Baumit neve egyet jelent a minőséggel. Télen-nyáron kellemes, 19-20 Celsius fokos hőmérséklet uralkodik az otthonunkban, és a fűtési költségeinken is meglátszott, hogy a legjobb minőségű rendszert választottuk. Energiatakarékos, jó megoldás lehet ez mindenki számára, csak ajánlani tudom! Az építészünk, már a ház tervezésekor a Baumit hőszigetelő rendszereit ajánlotta nekünk, most már tudjuk, nem véletlenül!  

Mekkora alapterületű a ház és milyen anyagokat alkalmaztatok még az építkezés során?

130 négyzetméter, ezért is volt fontos a költséghatékonyság. Egyébként a fűtést és a meleg víz előállítását segíti a tetőre felszerelt napkollektor is – mint említettem, az energiatakarékosság fontos számunkra. Örülünk, hogy minőségi hőszigetelő rendszert alkalmaztunk, így nem csak az energiaköltségeket csökkenthetjük, de a rendszer a ház falait is védi, és végső megjelenésében nagyon esztétikus látványt nyújt. A házunk kívül meghatározóan fehér színű, de különböző tömegeken kőburkolat is megjelenik. Jó tudni, hogy a hőszigetelő rendszerek a különböző vékonyvakolatokkal együtt alkalmazva működnek igazán jól. Ezeken a kisebb kőburkolatú felületeken betartottuk a Baumit által előírtakat, így a hőszigetelő rendszeren ragasztott megoldást tudtunk alkalmazni. A belső tereknél is a fehéret részesítettük előnyben. Szeretem a természetességet, a natúr árnyalatokat. Faburkolatú mennyezetünk van, így a barna árnyalatai is sok helyen megjelennek: például a gerendák színéhez igazítottuk a konyhabútor színét is. Az egyetlen hely a házban, ahol élénkebb színek jelennek meg, az a kislányom, Jázmin szobája. Itt a rózsaszín és a citromsárga dominál.  

Mióta teljesen elkészült a ház, több időt töltötök otthon?

Igen, igyekszünk, mert nagyon szeretünk otthon, együtt lenni a családommal. Harmonikus, megnyugtató a környezet, és pont olyan lett az elkészült ház, amilyet mindig is megálmodtunk magunknak. Már csak a kert rendbetétele van hátra, ezen még dolgozunk. De terveink szerint hamarosan befejeződik minden ház körüli munkálat. 

Fotó: Székely Péter, A Mi Otthonunk magazin