Magyarország

Utólagos hőszigeteléssel...

 ...csökkenthető a rezsiszámla.

Az Építő Közösség és a Baumit összefogásának nyomán újult meg a csörögi családi ház.

2013.06.27.

Az Építő Közösség és a Baumit támogatásával valósulhatott meg nemrég egy csörögi család álma: házuk új, minőségi, utólagos hőszigetelést kapott, így többé már nem kell aggódniuk a magas fűtésszámla, vagy a belső térben uralkodó, nem megfelelő hőmérséklet miatt. Az építőanyagot biztosító nyereményjátékon a legszerencsésebbnek a Tóth család bizonyult.

 

Az Építő Közösség - amely családi házat építőknek és felújítóknak segítésére alakult szervezet - tavaly télen írta ki játékát azoknak, akik a családi házuk felújítását tervezték. A nyeremény értéke 750.000 Ft volt, amelynek legnagyobb részét az Építő Közösség rendszeres támogatója, a Baumit Kft. állta. A nyeremény részeként a Tóth család egy teljes állapotfelmérést is kapott a felújítás megkezdése előtt, ami az idei év májusában meg is kezdődött. Tóth Istvánné már korábban sokat hallott a Baumit hőszigetelő rendszereiről, ezért igazán örült akkor, amikor kiderült, hogy ezzel a minőségi termékkel újulhat meg az otthonuk. A felmérést végző szakember a Baumit Star hőszigetelő rendszert javasolta a ház paramétereit figyelembe véve.

„A házunk 15 évvel ezelőtt épült, és hosszú távon szerettünk volna a rezsin spórolni. A minőségi homlokzati hőszigetelő rendszer - amely télen-nyáron véd, vagyis télen bent tartja, nyáron kint tartja a meleget - bizonyult a legjobb megoldásnak a fűtési költségeink csökkentésére. Azzal számolunk, hogy öt-hat év alatt megtérül a mostani felújítás, amelytől havi 25 ezer forintos rezsicsökkenést remélünk. A kivitelezőt az interneten kerestük fel, de a Baumit is ajánlotta őket, mert szakszerűen és pontosan dolgoznak." - mondta el a szerencsés nyertes.

A Baumit szakértője, Kékesy Péter is megerősítette: a jó hőszigetelésbe mindig érdemes beruházni, mert az ára hamar megtérül.

„A megfelelő és minőségi hőszigetelés legfontosabb előnye az, hogy csökkenti a háztartás energiafelhasználását - ez jelentős költségmegtakarítást eredményez. Télen jóval kevesebb fűtési energiával biztosíthatjuk a megfelelő beltéri hőmérsékletet. Nyáron pedig a jól hőszigetelt falak lassabban melegednek fel. Így, ha légkondícionáló berendezést is használunk, az kevesebbet fog fogyasztani. A hőszigetelés további előnyeiről viszont már kevesebbet szoktak beszélni: a belsőtéri klíma javul, a falak felől húzó hideg, a páralecsapódás és penészesedés veszélye megszűnik. A hőszigetelés védi a homlokzatot az időjárás viszontagságaival és a mechanikai igénybevételekkel szemben - ezzel jelentősen megnöveli az épületszerkezetek élettartamát. A jó minőségű (nem fakuló, öntisztuló, különleges struktúrákban is kialakítható) színezővakolatok alkalmazásával nem csak tartós és biztonságos homlokzatok alakíthatók ki, de a rendelkezésre álló színek ügyes kombinációjával egyedi megjelenést is adhatunk az épületeknek. Pusztán a homlokzatok megfelelő hőszigetelésével akár a fűtésszámla 1/3 része is megspórolható, a befektetés néhány év alatt megtérül - mondta el Kékesy Péter a Baumit szakértője, majd hozzátette:

„A hőszigetelés aranyszabálya: mindig „rendszerben kell gondolkodni!" Egy hőszigetelő rendszer 5-6 különféle elemből épül fel. A rendszerelemek összeférhetősége és ideális együttdolgozása csak abban az esetben biztosítható, ha ezeket az elemeket rendszerként, ugyanattól a gyártótól szerezzük be. Csak így kapunk a hőszigetelésünkre gyártói garanciát, és csak így biztosítható az elvárt eredmény. Az előírástól eltérő kivitelezés nem csak esztétikai problémákat okozhat, hanem drasztikusan csökkentheti a hőszigetelés hatékonyságát is. Csak a szükséges minősítésekkel rendelkező hőszigetelő rendszerek szakszerű beépítése garantálja a sikert és a gyors megtérülést."