Magyarország

Baumit KlimaFarbe

Környezetbarát termék védjegy a KlimaFarbe beltéri festéknek

2015.10.29.

A Baumit Klíma-termékei közé tartozó falfesték természetes ásványi anyagokat tartalmaz, ezért megfelel azoknak az elvárásoknak, amelyek arra irányulnak, hogy az építtetők minél egészségesebb otthont alakítsanak ki.

Ausztriában „Környezetbarát termék” védjegyet kapott a Baumit KlimaFarbe beltéri festéke. A védjegyet az osztrák környezetvédelmi tárca alapította (Bundesministerium für Land- und Forstwirtschaft, Umwelt und Wasserwirtschaft), mely arra hivatott, hogy segítse a fogyasztókat a választásban, és felhívja a figyelmet azokra a termékekre, amelyek környezetbarát alternatívát kínálnak. 

Bal oldali kép: Andrä Rupprechter szövetségi miniszter „Környezetbarát termék” védjegyet adott át Agathe Chajdasnak a Baumit Egészséges otthon projekt vezetőjének az ásványi anyagokat tartalmazó KlimaFarbe falfesték elismeréséül. (Fotó: BMLFUW/UBA/Fuchs)

Jobb oldali kép: Osztrák Környezetbarát Termék védjegy (Österreichische Umweltzeichen)

A nap jelentős részét zárt helyen töltjük, ezért fontos, hogy a belső környezet egészséges legyen.  Ebben a falfestékek összetételének is szerepe van. Az építkezés és az egészség védelme nem ellentétes fogalom. A Baumit az elmúlt években olyan innovatív, úgynevezett klíma-termékeket hozott forgalomba, amelyek egészséges otthon kialakítását teszik lehetővé.

Ilyen például a Baumit - minden elemében kiváló páraáteresztő tulajdonsággal rendelkező - open hőszigetelő rendszere is, a ház külső szellőzése érdekében. Ez az egészséges otthon koncepció folytatódik a belső térben is a Klíma-családba tartózó vakolattal, tapasszal, glettel, majd a végső felületképzést adó KlimaFarbe fehér, beltéri festékkel. A festék összetételével hatékonyan hozzájárul a - Baumit Klíma-termékcsaládját jellemző – beltéri páraszabályzó hatáshoz.