Magyarország

Baumit Life

A megújult honlapon színek, trendek, struktúrák és hasznos alkalmazások. 

2017.07.24.

A Baumit Life Európa egyik legszélesebb homlokzati vakolat és homlokzatfesték színválasztékát kínáló színrendszere. A magyar nyelvű Baumit Life oldal szolgáltatásaival példaértékű színharmóniák összeállítását teszi lehetővé, egyedi lehetőséget teremtve a homlokzatok kialakításához. 

Minden, amit a színekről tudni érdemes

A színek csodás világát négy nézőpontból közelíti meg a baumitlife.com, és ezeket a kezdőoldal négy színes négyzete tagolja fejezetekre. 

Színről színre fejezetben a paletta 9 alap árnyalatával ismerkedhetünk meg. Az egyes színcsoportok alatt megjelennek a hozzá tartozó árnyalatok, és kódjuk. Egy-egy színre kattintva eljutunk az adatait tartalmazó oldalra. Ezen az adatlapon szerepel, hogy a kiválasztott szín mivel harmonizál, milyen világosabb és sötétebb árnyalatai vannak. Megnézhetjük, hogy színünk hogyan mutat a különböző struktúrájú (szemcseméret és felhordási technika) vakolatokon, illetve milyen Baumit homlokzati festék vagy vakolat rendelhető az adott színben. 

Színinspirációk fejezetben tanácsot kaphatunk arról, hogyan válasszuk ki házunk színeit. Megtudhatjuk, milyen érzést kelt egy-egy árnyalat, hol érdemes alkalmazni. Inspirációt nyerhetünk többek közt az elefántcsont, a tejeskávé, a lazac, a levendula mesés színeiből. A leírás alatt található árnyalatokra kattintva szintén eljuthatunk az adott szín adatlapjára. 

Színtrendek fejezetben egy-egy építészeti stílushoz és egyben életérzéshez kapcsolódó színpaletta elevenedik meg. A Baumit Life 12 Life trendet mutat be, melyek Silvia Cejpek építész, színtanácsadó munkái. Az egyes Life trendekhez tartozó paletták színeire kattintva megjelenik, hogy a szín mivel harmonizál és milyen árnyalatai vannak. Két mintaépületen is láthatjuk, hogyan mutat a kiválasztott szín. Megtudhatjuk, milyen típusú épületen ajánlott alkalmazni, és mely struktúrákon mutat szépen, illetve megismerhetjük azokat a homlokzati dekorációs elemeket (fa, fém, kő), amelyekkel kombinálható. A felsorolás végén szerepel, hogy melyik Baumit homlokzati festék vagy vakolat rendelhető az adott színben. 

Bizonyára a legérdekesebb fejezet a Színpszichológia. Ebben Axel Venn fejti ki mindennapinak nem mondható nézeteit a színekről. Venn professzor szakterülete a színtervezés, a szín észlelése és a trendvizsgálat. Axel Venn a Baumit Life oldalon egy-egy hónaphoz egy színskálát rendel. Az első már megjelent hónap az április, amely a vörös-narancssárga palettáé. Ki gondolná, hányféle árnyalata van!

A Baumit felkérte Dr. Tari Gábort, a BME Rajzi és Formaismereti Tanszék, Színdinamika Szakmérnöki Műhelyének egyetemi docensét, hogy egészítse ki Axel Venn színnév és asszociációs listáját az ő praxisa során előforduló narancs-vörös-vöröses barna színárnyalat elnevezésekkel, melyekkel ebben a fejezetben ismerkedhetünk meg.

Eszközök egyéni és professzionális felhasználóknak

Baumit Life oldal szolgáltatásokkal is segíti a színtervezéssel foglalkozó partnereit és a magánépíttetőket. 

Színkódok és harmóniák menüpont alatt a kódszám beírásával megjelenik a szín adatlapja, és itt nyílik lehetőség arra, hogy más gyártók színeit is beazonosítsák a megfelelő Baumit színekre és termékekre. 

Szín és struktúra kereső menüben 6 alap színtípus különböző árnyalataiból lehet választani. Itt látható, hogy az adott szín hogyan fog mutatni a hagyományos és a kreatív struktúrákon (CreativTop modellező vékonyvakolat esetében különböző a technikáknál). A szín teljes adatlapja a Színkódok és harmóniák menüpontból érhető el. 

Az Eszközök menüpontból tervezői programokba lehet beilleszteni a Baumit Life több, mint 1000 árnyalatát (pl. ArchiCAD). Itt találhatóak a mobilos alkalmazások is (Android, iOs, Blackberry). 

Termékek menüpontban szerepelnek árkategóriák szerint a Baumit homlokzatfestékei, homlokzati vakolatai, dizájntermékei, beltéri festékei, alapozói és kiegészítő termékei.

A megújult Baumit Life oldal érdekes, hasznos, egyszerűen zseniális, győződjön meg róla Ön is!