Magyarország

Csempedoki együttműködés

Hegyi-Nagy Arnold és csapata a Baumit kivitelező partnere.

2017.09.21.

Az elmúlt években szakmai berkekben ismert névvé vált „Csempedoki”, aki speciális aljzatképzési és burkolási tudásával szaktekintélynek számít kollégái, megbízói körében.

Csempedoki, azaz Hegyi-Nagy Arnold a Marosvásárhely melletti Nyárádszeredán nőtt fel, és 9-10. osztályos korában az iskola mellett külön építőipari tanfolyamra járt, ahol kőműves és burkoló szakmát tanult. 1996 óta él és dolgozik Magyarországon, jelenlegi csapatának tagjai: Dorvos Marius és Rotaru Gabriel, mostantól pedig az idén érettségizett fia, Hunor is a burkolócsapat tagja.

Hegyi-Nagy Arnold, Dorvos Marius és Rotaru Gabriel.

Két generáció: apa és fia a Baumit mészkőbányájában Dorogon.

A kísérletező kedv és a különleges feladatok megoldása ösztönözte Csempedokit újabb és újabb szakmai feladatok vállalására. A 80-as években a homok-cement mischung volt az egyetlen alapanyag, így különböző adalékokkal javították az aljzat előkészítéséhez és a ragasztáshoz szükséges anyagot. Az újdonságokra való nyitottság Csempedokinál arra irányul, hogy megismerje a speciális anyagokat, és a feladathoz leginkább alkalmasabb terméket használja a szép és tartós eredmény érdekében. Ezért dolgozik szívesen a Baumit anyagaival. A speciális anyagok és eszközök használata azért is fontos, mert a feladatok bonyolultabban lettek (például medencék íves burkolása), a burkolólapok pedig sokfélék (például 150x300 cm-es  méretűek), nem beszélve arról, hogy jelentős értéket képviselnek, ezért nem lehet hibázni.

A mai burkoló szakembereknek speciális tudásra, anyagokra és eszközökre van szükségük.

A Baumit aljzatképző anyagokat és hidegburkolati ragasztókat Csempedoki teszteli, majd ha kiismerte őket, akkor a megbízóknál is alkalmazza.

Ami Hegyi-Nagy Arnoldot és kollégáit a jó szakemberek közül is kiemeli, az a szakmájuk színvonaláért és jövőjéért érzett elhivatottság. Tudásukat nem titkolják el, sőt közzéteszik. Csempedoki fotókon, videókon oktat: bemutat egy-egy speciális folyamatot, fogást, anyag- és eszközhasználatot. Dorvos Marius – akinek hobbija a fotózás, videózás, amit mára egyre profibb módon űz – készíti az oktató anyagokat és kezeli a közösségi médiát. Csempedoki büszke arra, hogy az általuk létrehozott, szakembereknek szóló facebook csoportban vagy közvetlenül e-mailben, telefonon kollégák kérnek tanácsot – és ő szívesen megosztja tapasztalatait velük.

Csempedokival készült, a Baumit anyagok használatát bemutató videók a Baumit Facebook és Youtube oldalán is megtekinthetők.